Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Het jaar 2022 in hoogtepunten - deel 2

  • Hoogtepunten 2022
  • De maand van de afsluiting
  • Het tweede kwartaal

Heb jij je schoen al gezet? Vandaag krijg je zomaar een cadeautje van onze welbekende Globe Sint op deze Pakjesavond! Bij Globe Group hebben we de maand december omgedoopt tot ‘De maand van de afsluiting’. Deze hele maand staat in het teken van de hoogtepunten uit 2022. Met vanavond: de hoogtepunten uit het tweede kwartaal van het afgelopen jaar.  

De Dag van de Zorg

We beginnen vandaag met een bericht over ‘De Dag van de Zorg’, dat in april dit jaar plaatsvond. Naar aanleiding van deze dag schreven wij een blog over SMO-beveiliging, beveiliging in de Sociaal Maatschappelijke Opvang. De behoefte aan zorgbeveiliging neemt toe. We worden allemaal elk jaar weer een jaartje ouder en dat brengt soms de nodige problemen met zich mee. De zorg gaat ons daarom allemaal aan, ook de Globe Group. Wij werken samen met verschillende zorginstellingen, zoals Azora, Liemerije en Philadelphia, om met de inzet van onze zorgbeveiligers de veiligheid van zowel cliënten als zorgverleners te waarborgen. Zorginstellingen zijn steeds meer op zoek naar andere vormen van begeleiding vanwege de druk op het personeel. Ondersteuning in de vorm van een SMO-beveiliger (Sociaal Maatschappelijke Opvang – beveiliger) kan hierin voorzien. Niet alleen de druk op het personeel wordt hiermee aangepakt, maar vanuit de beveiligingsachtergrond is er ook oog voor rust en stabiliteit op de instelling.

Bij Globe Security zijn we ervan overtuigd dat een SMO-beveiliger meerwaarde biedt voor elke zorginstelling. Onze SMO-beveiligers zijn door het volgen van deze specialistische opleiding getraind en ervaren in het werken binnen woongroepen en sociaal maatschappelijke opvanglocaties, zoals in de crisisopvang, daklozenopvang of ouderenzorg. Een SMO-beveiliger heeft oog voor de kwetsbare mensen binnen een instelling, biedt een luisterend oor als het nodig is, beschikt over aanvullende kennis over hoe om te gaan met de doelgroep en heeft daarnaast aandacht voor de veiligheid er omheen. Meer lezen? Lees dan de volledige blog: 

Lees blog 'De Dag van de Zorg'

Moederdag

Een absoluut hoogtepunt in dit rijtje, want wat moesten we in 2022 zonder Joke? Dé powervrouw van Globe die altijd zorgt voor de beste catering op evenementen en de lekkerste soep in de pauzes op kantoor. Ook het afgelopen jaar heeft Joke zich weer flink in de keuken uitgesloofd. Daarom zetten we haar dit jaar niet alleen op Moederdag in het zonnetje, ook vandaag doen we dat nog eens dunnetjes over. Joke, bedankt!

Hemelvaartfeesten, Achterland & Reurpop 

Eind mei was het Hemelvaart. Voor ons is Hemelvaart geen Hemelvaart zonder de Hemelvaartfeesten. Na de eerste evenementen die in de vorige hoogtepunten ter sprake kwamen, voegen we er ook nu weer een aantal toe aan het rijtje. Begin juni, in het Pinksterweekend, was het de beurt aan festival Achterland waarbij we aanwezig waren, en midden juni waren we als vanouds weer te vinden bij Reurpop.

Al vanaf het eerste uur zijn we leverancier van een veilig gevoel op Reurpop in Ruurlo. Na het festival twee jaar gemist te hebben waren we dit jaar weer van de partij op de 13e editie van het festival. Gewapend met de MCCU van TEC Veiligheid, evenementenbeveiligers van Globe Security en verkeersregelaars van Europe Traffic Support om de verkeersstromen te reguleren hebben we samen weer gezorgd voor een veilig verloop. Ondertussen maken we ons klaar voor editie 14, waar we heel veel zin in hebben.

Vaderdag 

Na Moederdag stond ook Vaderdag in het tweede kwartaal van het jaar weer op de agenda, op 19 juni om precies te zijn. Tijd om ook Bennie, vader en grondlegger van Globe, authentieke Achterhoeker en muziekpiraat in het zonnetje te zetten. Iets meer dan twintig jaar geleden bedacht hij aan de keukentafel van de boerderij het beveiligingsbedrijf, dat inmiddels is uitgegroeid tot de Globe Group met vele facetten. In twintig jaar tijd is Globe uitgegroeid tot een prachtig familiebedrijf met meer dan 1000 klanten en 100 werknemers. Wij zijn trots dat wij, Ilse en Mirjam, inmiddels al enkele jaren aan het roer staan en de kunst van het ondernemen en de passie voor veiligheid hebben overgenomen.

Inmiddels geniet Bennie van zijn welverdiende pensioen, maar is hij nog altijd nauw betrokken bij Globe. 
Van piraat tot pensionado, alles stopt ooit, maar papa blijft hij altijd. Benieuwd naar de blog die we schreven voor Vaderdag? Lees ‘m hieronder terug.

Lees blog: Bennie vader & grondlegger van Globe in het zonnetje op Vaderdag

Week van de RI&E

We sluiten het tweede deel van de hoogtepunten af met drie tips die we gaven in de Week van de RI&E. De Week van de RI&E wordt elk jaar door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid georganiseerd om de bekendheid en naleving van de RI&E plicht te vergroten.

In de RI&E worden alle arbeidsrisico’s binnen een bedrijf of organisatie in kaart gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt voor het beheersen van deze risico’s. Door de arbeidsrisico’s te inventariseren krijgt een werkgever snel inzicht in de situatie en kan hij zien waar nog verbeteringen in de onderneming nodig zijn. Het doel van de RI&E is om gezondheidsklachten en ongevallen op de werkvloer te voorkomen. 

Tip 1: Bepaal de doelstellingen
Zoveel mensen, zoveel meningen: de een streeft naar volledigheid en detaillering voor verschillende situaties, de ander houdt het liever compact & praktisch. Bepaal daarom vooraf, in samenspraak met alle betrokken partijen, wat je wilt bereiken met het instrument en wat er juist wel en niet wordt opgenomen.

Tip 2: Blijf communiceren
Bedenk je dat arbo voor de meeste bedrijven geen core business is. In de drukte van de werkzaamheden verdwijnt veilig en gezond werken daardoor al snel naar een lage positie op de prioriteitenlijst. Blijf de RI&E daarom regelmatig onder de aandacht brengen, bijvoorbeeld in nieuwsbrieven, op de website of op social media.

Tip 3: Houd het simpel

Houd het simpel en begrijpelijk voor iedereen. Maak gebruik van illustraties: afbeeldingen en video’s werken verhelderend en maken de informatie behapbaar.

Lees nieuwsbericht over de Week van de RI&E

Dit waren ze, de hoogtepunten uit 2022 van april t/m juni. Heb jij een Globe hoogtepunt meegemaakt in deze periode, die zeker in dit rijtje thuishoort? Deel dan je verhaal met communicatie@globegroup.nl. Houd onze social media – kanalen deze maand in de gaten voor een verdere reeks aan hoogtepunten uit 2022. Nu is het tijd voor de gedichten, suprises en cadeaus. Wij wensen jullie allen een gezellige Pakjesavond toe!

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20