16-1

Beveiligingsadvies

  • Veiligheidsplan
  • Beveiligingsplan
  • Ontruimingsplan
  • Verkeersplan

Nederland is in beweging! Door diverse calamiteiten die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, verandert de beveiligingsmarkt heel hard mee. Evenementen krijgen een risicostatus mee en voor het organiseren van een grootschalig of risicovol evenement is altijd een B- of C-evenementenvergunning nodig. Ook bij verkeersoponthoud is het vaak nodig om de risico’s in kaart te brengen en toezicht bij drukte wordt steeds strenger.

Allemaal ontwikkelingen die snel gaan en die voor partijen die hier niet dagelijks mee bezig zijn, heel lastig zijn om allemaal bij te houden. Bovendien is vaak een volledig uitgeschreven plan (van soms wel tientallen pagina’s) benodigd om bijvoorbeeld de vergunning rond te krijgen. Het team van Globe Group begrijpt heel goed dat het voor veel partijen onmogelijk is om deze kennis allemaal in huis te hebben en is daarom gespecialiseerd in het geven van adviezen en het schrijven van de plannen rondom veiligheid.

Advisering

Gaat u bijvoorbeeld een evenement organiseren en bent u benieuwd waar u op veiligheidsgebied allemaal rekening mee moet houden, dan staat Globe Group u graag bij. We gaan in gesprek om te bekijken welke risico’s uw evenement allemaal met zich meebrengt. Hoeveel bezoekers verwacht u, op welke plekken vindt het evenement plaats, kunnen de hulpdiensten overal langs, etc, etc. Veiligheidsvraagstukken komen in alle vormen en maten voor. Wij hebben met onze en knowhow een duidelijke visie voor ogen en kunnen u uitstekend voorzien van een waterdicht advies (of ondersteunen bij de uitvoering ervan). Wij helpen u dus bij het vormen van een visie tot het ontwikkelen en implementeren van uw veiligheidsbeleid.

Veiligheidsplannen

Dit veiligheidsbeleid dient vast gelegd te worden in veiligheidsplannen. In het geval van het organiseren van een evenement betreft dit een veiligheidsplan. Onderdeel van dit veiligheidsplan zijn het beveiligingsplan en ontruimingsplan. Bij grotere gewijzigde verkeerssituaties dient een verkeersplan opgesteld te worden, wat ook nog weer onderdeel kan zijn van een groter mobiliteitsplan. Het wordt dus steeds belangrijker dat potentiële veiligheidsrisico’s in kaart worden gebracht en goed op papier worden gezet. Globe Group neemt u graag het werk uit handen om een plan op maat op te stellen. Het geeft u de rust en zekerheid om op alles voorbereid te zijn.

Contact met Globe Group

Evenementen advies