00 historie website

Historie

  • Bennie Roozegaarde
  • Opgericht in 2002
  • Familiebedrijf
  • Ilse & Mirjam Roozegaarde

Geschiedenis als ondernemersfamilie 
Grondlegger & oprichter van Globe Group is Bennie Roozegaarde. Niet heel gek: de familie Roozegaarde is een echte ondernemersfamilie. De opa van Bennie was in de vorige eeuw agrariër, waarna eerst zijn vader en daarna Bennie zelf het stokje overnam. In 2000 verruilt hij zijn vak van melkveehouder voor die van beveiliger. Hij volgt een opleiding, komt bij een bedrijf in loondienst en besluit - zoals een echte ondernemer betaamt - in 2002 om voor zichzelf te beginnen onder de naam ‘Globe Security’.
 
Van Globe Security naar een totaalpakket met de Globe Group 
In de afgelopen jaren is het bedrijf verder uitgebouwd en inmiddels praten we over de Globe Group in plaats van enkel Globe Security. Globe Group is de overkoepelende organisatie van de verschillende bedrijven waarmee we een totaalpakket bieden op het gebied van veiligheid: Globe Security, Europe Traffic Support, B.O.C. Opleidingscentrum en TEC Veiligheid. Uniek is het feit dat we onze krachten bundelen. Zo vormen we een sterker geheel en kunnen we onze opdrachtgevers sneller en beter bedienen.
 
Familiebedrijf met het oog op de toekomst 
Mirjam en Ilse Roozegaarde, dochters van Bennie, zijn per 1 januari 2016 officieel directeur van de Globe Group. Dit maakt van Globe een full-service familiebedrijf, met jarenlange ervaring op het gebied van beveiliging, opleidingen en beroepsverkeersregelaars. Het fundament van de huidige organisatie ligt dan ook in het concept van familiebedrijf. Persoonlijk contact en daarmee korte communicatielijnen onderhouden met relaties, dat is wat telt. Inmiddels is Globe Group uitgegroeid tot een dynamische en ervaren organisatie met nevenvestigingen in Overijssel en de Betuwe. Dagelijks spant ruim 150 man personeel zich in voor veiligheid; van kantoor- en buitendienstmedewerkers, het management en beveiligers, beroepsverkeersregelaars tot aan docenten. Daarnaast is er een groot bestand aan oproepkrachten en parttimers die flexibel kunnen worden ingezet bij topdrukte. 
 
De ontwikkelingen van Globe Group staan nooit stil. De markt is continu in beweging. Er wordt altijd gekeken of de dienstverlening verbreed kan worden. In 2019 is bijvoorbeeld een nieuwe Mobiele Communicatie en Camera Unit toegevoegd aan het wagenpark, inzetbaar tijdens evenementen en festivals. Maar ook de Globe Academy is een mooi voorbeeld van het feit dat we gefocust en daadkrachtig bezig zijn met de toekomst. Een rijke historie is prachtig als basis! Van daaruit werken we hard aan het realiseren van onze ambities voor de toekomst op het gebied van veiligheid.