globe_security-diensten-verkeersregelaar-header

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

  • Prestatieladder
  • PSO Trede 3
  • PSO 30+ 
  • Sociaal Ondernemen
  • Social Return

Prestatieladder Socialer Ondernemen Trede 3 en 30+


Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zit in ons DNA
. We kijken naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. Altijd vanuit het oogpunt veiligheid en kwaliteit van uitvoering, daar doen we bij Globe Group geen concessies aan. 

Social Return On Investment (SROI)

Social Return On Investment is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Inkopers kunnen bij aanbestedingen voorwaarden stellen bij het verstrekken van opdrachten om juist deze doelgroep te betrekken bij de uitvoering van een opdracht. Wanneer u een samenwerking met Globe Group aangaat vult u uw SROI-opdracht en MVO-doelstelling automatisch in. 

Inkopen en impact maken

Maak impact en kies voor sociaal ondernemen. Wij helpen u hier graag bij door het leveren van beroepsverkeersregelaars en beveiligers voor uw opdracht. Social return wordt meestal opgenomen in de vorm van een contracteis. De opdrachtnemer is dan verplicht om een bepaald deel van de aanneem-/opdrachtsom te besteden aan de inzet van mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt. Het inkopen van “sociale” diensten en producten die in relatie staan tot de opdracht worden steeds vaker erkend als een manier van SROI. Voorbeelden van manieren om social return uit te vragen zijn: 

1. Social return aan de hand van de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Hoe hoger de PSO-certificering, des te meer korting krijgen opdrachtnemers op hun social return-verplichting. Wij zijn in het bezit van het PSO Trede 3 en PSO 30+ certificaat.

2. Social return als gunningscriterium

Potentiële opdrachtnemers die een plan van aanpak hebben voor het realiseren van social return bij de uitvoering van de opdracht krijgen vaak meer punten toegekend. Een gunningscriterium kan ook in combinatie met een contracteis worden gebruikt.

3. Social return in vast bouwblokkenmodel

Social return kan als uitvoeringsvoorwaarde of contracteis worden uitgevraagd. In het bouwblokkenmodel zijn er verschillende blokken met mogelijkheden om social return in te vullen. Er wordt x% korting gegeven op de social-return verplichting, afhankelijk van de trede PSO. 

Dus bent u op zoek naar een partner die u niet alleen helpt te voldoen aan de eisen van de Social Return on Investment (SROI) en de Participatiewet, maar ook flexibiliteit biedt in uw personeelsbeheer? Dan bent u bij Globe Group aan het juiste adres. Doordat onze werknemers niet bij u op de loonlijst staan, profiteert u van lagere loonkosten dankzij de directe verrekening van loonkostensubsidies. Wij begeleiden u gedurende het hele SROI-traject, waardoor u zorgeloos kunt profiteren van de voordelen. Heeft u ook een SROI-opdracht en wilt u hier samen met ons invulling aan geven? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op voor meer informatie

Prestatieladder Socialer Ondernemen 

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO is een meetinstrument en landelijk keurmerk dat de mate van sociaal ondernemen door een organisatie inzichtelijk maakt. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Globe Group is in het bezit van twee PSO-certificaten: Trede 3 en 30+. Het PSO Trede 3 certificaat is de hoogst haalbare certificering op het gebied van sociaal ondernemerschap. 

  

Het PSO 30+ certificaat is een specifieke erkenning binnen de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), voor organisaties die aantoonbaar aanzienlijke inspanningen leveren om mensen uit deze doelgroep te laten integreren in hun personeelsbestand. Om deze erkenning te kunnen ontvangen moet minstens 30% van het personeelsbestand bestaan uit mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking, langdurig werklozen, Wajong-gerechtigden of andere groepen die moeite hebben met het vinden van werk. Hier voldoen wij aan. 

PSO certificaten

Bekijk PSO Trede 3 certificaat

Bekijk PSO 30+ certificaat

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de PSO Prestatieladder.