Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Zorgbeveiliging? Dat is onze zorg!

  • Zorgbeveiliging
  • Sociaal Maatchappelijke Opvang
  • Dag van de zorg

Het is vandaag de 'Dag van de Zorg'! Tijd om stil te staan bij een onderwerp wat oh zo belangrijk is. Bij Globe zetten we ons in voor een veilig gevoel binnen de zorg, zowel voor patiënten of bewoners als voor het zorgpersoneel.

De laatste tijd merken we bij Globe dat de behoefte aan zorgbeveiliging toe neemt. We worden allemaal helaas elk jaar weer een jaartje ouder en dat brengt soms de nodige problemen met zich mee. De zorg gaat ons daarom allemaal aan. Ook de Globe Group. Wij werken samen met verschillende zorginstellingen, zoals AzoraLiemerije en Philadelphia, om met de inzet van onze zorgbeveiligers de veiligheid van zowel cliënten als zorgverleners te waarborgen. Zorginstellingen zijn steeds meer op zoek naar andere vormen van begeleiding vanwege de druk op het personeel. Ondersteuning in de vorm van een SMO-beveiliger (Sociaal Maatschappelijke Opvang - beveiliger) kan hierin voorzien. Niet alleen de druk op het personeel wordt hiermee aangepakt, maar vanuit de beveiligingsachtergrond is er oog voor rust en stabiliteit op de instelling.

Gedacht wordt misschien dat de bewoners 's nachts slapen, maar dat is zeker niet altijd het geval. 's Nachts is het juist vaak veel onrustiger, met minder personeel op de werkvloer. Daarom ondersteunen onze zorgbeveiligers de nachtverpleging, houden we toezicht en doen we controlerondes. Dit zorgt voor een veilig gevoel bij de verpleging: wetende dat er iemand paraat staat wanneer de nood aan de man is. Ook zijn er situaties denkbaar dat wij de slaapdienst vervangen. De zorgbeveiliger is dan het aanspreekpunt voor de bewoners, om hen in die situaties bij te staan. Op het moment dat er zorgverlenende taken nodig zijn, schakelen wij hiervoor de juiste mensen in. Omdat elke instelling anders is en andere behoeften heeft maken wij vooraf een gedegen plan, waarin we op papier zetten hoe we onze kennis en vaardigheden het beste kunnen toepassen. Alles voor een veilig gevoel. 

Daarbij komt natuurlijk dat de zorg ook onder druk staat. Door de toenemende personeelskrapte is het lastig om de juiste mensen te vinden en de kwaliteit te waarborgen. Tel daar nog een grote uitdaging bij op, want ook de veiligheidsrisico's, gedragsproblemen en agressie in de zorg nemen de laatste jaren helaas juist toe. Dit leidt tot een verhoogd ziekteverzuim bij het personeel. Bij Globe Security zijn wij er om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Door de inzet van een zorgbeveiliger zorgen wij voor een veilig gevoel bij cliënten en zorgverleners. Hierdoor kan het personeelstekort teruggedrongen worden en word de kwaliteit van de zorg uiteindelijk verbeterd. Wij zijn net dat paar extra handen én extra paar ogen die de zorg op dit moment nodig heeft. 

BEVEILIGING IN DE SMO

Bij Globe Security zijn we ervan overtuigd dat een SMO-beveiliger meerwaarde biedt voor elke zorginstelling. Onze SMO-beveiligers zijn door het volgen van deze specialistische opleiding getraind en ervaren in het werken binnen woongroepen en sociaal maatschappelijke opvanglocaties, zoals in de crisisopvang, daklozenopvang of ouderenzorg. Een SMO-beveiliger heeft oog voor de kwetsbare mensen binnen een instelling, biedt een luisterend oor als het nodig is, beschikt over aanvullende kennis over hoe om te gaan met de doelgroep en heeft daarnaast aandacht voor de veiligheid er omheen. 

Werken als SMO-beveiliger vraagt om een relationele aanpak die aansluit op herstel ondersteunende zorg. Wat maakt de SMO-beveiligers van Globe Security uniek:

  • Naast het beveiligingsdiploma heeft de beveiliging een specialistische training gevolgd;
  • Hierdoor kunnen zij, naast hun deskundigheid als beveiliger, zorgdragen voor een veilige werk- en leefomgeving;
  • Contactueel en communicatief beter optreden op een manier die is afgestemd op de cliënten;
  • Anticiperen op ziektebeelden en afwijkend gedrag;
  • De-escalerend optreden en agressie reguleren.

Bekijk SMO flyer

MEER INFORMATIE

Bent u nieuwsgierig naar wat onze klanten uit de zorg over ons te zeggen hebben, of wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik dan hier voor meer informatie over zorgbeveiliging en lees de referenties van onze klanten, of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

MEER INFORMATIE OVER ZORGBEVEILIGING

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20