Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Bennie: vader & grondlegger van Globe in het zonnetje op Vaderdag

  • Vaderdag
  • Bennie Roozegaarde
  • In het zonnetje
  • Vader van Globe & Radio Milano

Vaders, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Neem bijvoorbeeld die ene vader die elke zaterdag trouw langs de zijlijn staat bij de voetbalwedstrijd zijn zoon, de handige vader die elk klusje in en om het huis klaart of die sportieve vader die geen enkele voetbalwedstrijd mist op tv. Vaders, we kunnen ze soms misschien wel achter het behang plakken, maar zonder kunnen we ook niet. En juist daarom zetten we vandaag op Vaderdag vaders in het zonnetje. Alle vaders, maar in het bijzonder onze vader, vader en grondlegger van Globe: Bennie.

Bennie Roozegaarde. Wie kent ‘m niet. Vader en grondlegger van Globe, authentieke Achterhoeker en muziekpiraat. Twintig jaar geleden bedacht hij aan de keukentafel van de boerderij het beveiligingsbedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot de Globe Group met vele facetten. Een volwaardig beveiligingsbedrijf met niet alleen een mobiele surveillance tak en evenementenafdeling, ook de verkeerstak Europe Traffic Support, ons eigen opleidingsbedrijf BOC Opleidingscentrum en TEC Veiligheid zijn in de loop der jaren aan het ‘veiligheidsmenu’ toegevoegd. In twintig jaar tijd is Globe uitgegroeid tot een prachtig familiebedrijf met meer dan 1000 klanten en 100 werknemers. Wij zijn trots dat wij, Ilse en Mirjam, inmiddels al enkele jaren aan het roer staan en de kunst van het ondernemen en de passie voor veiligheid hebben overgenomen. Zonder onze vader Bennie was dit niet gelukt en hadden we vandaag deze blog niet kunnen schrijven.

Twintig jaar gelden richtte Bennie Globe op, maar inmiddels al meer dan 40 jaar geleden vond er een ander hoogtepunt uit zijn carrière plaats: Radio Milano. Radio Milano, het ‘kindje’ van Bennie, was van 1977 tot 1981 de meest populaire piratenzender in de Achterhoek en ver daarbuiten. Jarenlang zaten op zondagmiddag wekelijks vele tienduizenden luisteraars aan de radio gekluisterd om te genieten van fijne Nederlandstalige plaatjes. Op 25 januari 1981 kwam er na een tweede inval helaas een eind aan de piratenzender.

Inmiddels geniet Bennie van zijn welverdiende pensioen, maar is hij nog altijd nauw betrokken bij zijn andere ‘kindje’ Globe. Van piraat tot pensionado, alles stopt ooit, maar papa blijft hij altijd. En niet alleen van Radio Milano en de Globe Group, maar ook van ons. Een vader met een uitgesproken mening die stevig in zijn schoenen staat en waar we ontzettend trots op zijn. Ook dat mag wel eens gezegd worden. Fijne Vaderdag!

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20