Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

De highlights van november 2022

  • Highlights november
  • De maand van de voorbereiding op evenementen
  • Seminar

We maken ons langzaam maar zeker weer klaar voor de feestdagen, want de maand november is alweer bijna ten einde. November stond bij Globe Group in het teken van ‘de voorbereiding op evenementen’. Ons hoogtepunt van deze maand? Ons eerste seminar wat wij hebben georganiseerd voor vergunningsverleners uit Achterhoekse gemeenten. Iets gemist? Lees dan snel verder!

 

Aftrap ‘Maand van de voorbereiding op evenementen’

De ‘Maand van de voorbereiding op evenementen’ hebben we afgetrapt met een bericht over evenementen waarvoor we nu al bezig zijn met de voorbereiding voor 2023. Om alles op rolletjes te laten verlopen in het nieuwe jaar, zijn we achter de schermen alweer in volle gang bezig met de voorbereidingen voor bijvoorbeeld Boeruhrock, Hemelvaartfeesten, Huntenpop, Reurpop en PaasParty Bentelo.

Opleiding beroepsverkeersregelaar op 8 & 9 december 2022

Op 8 december starten we weer met de tweedaagse opleiding voor beroepsverkeersregelaar. Na het volgen van deze opleiding heb je veel verantwoordelijkheid, ben je breed inzetbaar en is geen dag hetzelfde. Bij wegomleidingen of andere verkeerssituaties ben jij degene die het verkeer moet regelen: van het aanwijzen van een alternatieve route tot het heft in eigen handen nemen op een groot kruispunt. Durf jij de verantwoordelijkheid aan? Meld je dan aan voor de opleiding. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij.

Lees meer

De dag van de BHV

Op 7 november was het weer de dag van de BHV. Deze dag is in het leven geroepen om waardering uit te spreken naar BHV’ers en aandacht te schenken aan hoe belangrijk BHV wel niet is.

Bedrijfshulpverleners of BHV’ers zijn niet alleen onmisbaar binnen elk bedrijf of elke organisatie, maar tevens ook verplicht. Het zijn ware superhelden die eerste hulp verlenen, brand bestrijden, ongevallen beheersen en andere werknemers evacueren en veiligstellen in een noodsituatie. Helaas worden in de praktijk BHV’ers vaak nog gezien als noodzakelijk goed, maar natuurlijk zijn zij veel meer dan dat. Benieuwd naar de voordelen van een BHV’er worden? Lees dan de blog die wij er deze maand over schreven.

Lees blog

P.s. Wist je dat we bij BOC Opleidingscentrum de cursussen BHV (basis of herhaling), reanimatie en EHBO verzorgen? Kijk voor meer informatie op www.bocopleidingscentrum.nl of neem contact op met Fleur van den Eijkhof via 0314 – 35 12 20 of fleur@globegroup.nl.

Video TEC Veiligheid

In ‘De maand van de Veiligheid’ kan een bericht over onze MCCU’s, ook wel bekend als Mobiele Communicatie en Camera Units, natuurlijk niet ontbreken. Na MCCU 1,2,3 en 4 heeft TEC Veiligheid onlangs ook een vijfde Mobiele Communicatie en Camera Unit aangeschaft om in het evenementenhoogseizoen nog meer festivals en evenementen van dienst te kunnen zijn op het gebied van camerabewaking. Benieuwd hoe de MCCU’s van TEC precies werken? Lees dan het nieuwsbericht of bekijk de animatievideo.

Camerabewaking is een goede toevoeging van de beveiliging op evenementen. Dit was ook de eerste tip die Ilse Roozegaarde ons al gaf in ‘De maand van de veiligheid’: wees voorbereid op de krapte op de arbeidsmarkt in de evenementensector. Oftewel: maak waar mogelijk gebruik van ondersteunende middelen.

Lees blog

Seminar bepalen en adviseren inzet beveiliging op evenementen

Het absolute hoogtepunt van deze maand was voor onszelf het seminar dat wij georganiseerd hebben. Want hoe kom je als vergunningsverlener tot een goed onderbouwde beoordeling van de benodigde inzet van beveiligers op evenementen? Over dit onderwerp zijn wij op donderdag 10 november samen met ESI (Event Safety Institute), vergunningsverleners van Achterhoekse gemeenten en werknemers van de politie het gesprek aangegaan tijdens het seminar ‘Adviseren en bepalen inzet beveiliging’.

Het doel van dit seminar was om onze relaties inzicht te bieden in de wijze waarop op maat en per evenement de juiste inzet van beveiliging kan worden bepaald, zodat er niet meer gewerkt wordt met een vaste staffel van 1 beveiliger op 250 bezoekers. Gastspreker Ben Jan van der Klis van ESI heeft hier op deze middag samen met Ilse Roozegaarde over gesproken, met een casus als voorbeeld. Meer weten? Lees dan de blog die wij na afloop schreven.

Lees blog

Als kers op de taart heeft ook de VBE, dé branchevereniging voor het Veiligheidsdomein, op de Dag van de Ondernemer aandacht geschonken aan dit seminar:

Lees artikel van VBE

De Dag van de Ondernemer

Op 18 november was het ‘De dag van de Ondernemer’, de dag waarop ondernemers bedankt worden voor hun durf en doorzettingsvermogen. Bij Globe Group vieren we al meer dan 20 jaar ondernemerschap. Waar Bennie in 2001 het bedrijf heeft opgericht, staan sinds 2016 nu de powervrouwen Mirjam en Ilse aan het roer.

In meer dan 20 haar tijd hebben we onze eigen visie en kernwaarden bepaald. De Dag van de Ondernemer leek ons een mooi moment om hierbij stil te staan, en daarom hebben we daar een blog over geschreven. 

Lees blog

Winnaars ‘Ondernemer van het jaar 2022’ uit de Gemeente Bronckhorst

Op 9 november was de uitreiking van de prijs voor ‘Ondernemer van het jaar 2022’. Deze verkiezing is opgezet door de gemeente Bronckhorst. Zelf waren we genomineerd voor de Publieksprijs ‘Ondernemer van het jaar 2022’. We zijn niet in de prijzen gevallen, maar hebben wel een momentje gepakt om de winnaars te feliciteren. Takkenkamp Groep & Frederiks By Jessi: nogmaals gefeliciteerd!

Terug op het nest bij Globe Group

Een blog over het seminar, maar dan geschreven door onze oud-communicatiemedewerker. Voor haar voelde het als vanouds: samen met Bennie, Fleur, Joke, Gerard, Ilse en een paar nieuwe gezichten aan tafel, terwijl de hardwerkende Jan nog vol concentratie in de cijfertjes zat en tijdens de pauze doorwerkte aan zijn bureau. Vanaf de zijlijn was ze aanwezig bij het seminar. Benieuwd hoe zij dit heeft ervaren? Lees dan de blog.

Lees blog

Dit waren ze weer, de hoogtepunten uit de maand november: een drukke maand die bij ons in het teken staat van de voorbereiding op evenementen.We maken ons klaar voor een nieuwe maand en de afsluiting van 2022. Niet voor niets dus dat wij de maand december hebben omgedoopt tot 'De maand van de afsluiting'. Wil je niets missen? Blijf ons dan ook in december volgen op onze social media - kanalen. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20