Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Veilig werken: de weg op met Richard

  • Werkplekinspectie
  • Europe Traffic Support
  • Verkeersregelaars
  • Veilig werken

Waar we kunnen werken we op dit moment zoveel mogelijk vanuit huis, maar voor sommige werkzaamheden moeten we toch echt op pad. Zo ook voor de welbekende werkplekinspectie. Vorige week donderdag is Richard de Globe auto ingestapt om een werkplekinspectie uit te voeren bij verschillende opdrachtgevers waar de verkeersregelaars van Europe Traffic Support op dit moment werkzaam zijn. Ditmaal stond deze werkplekinspectie in het teken van veilig en netjes werken en de inachtneming van coronamaatregelen. 

Onze verkeersregelaars, de verkeersregelaars van Europe Traffic Support, worden op dit moment ingezet bij verschillende opdrachtgevers om het verkeer op deze locaties in goede banen te leiden. Met enige regelmaat voert onze planner Richard (onaangekondigde) werkplekinspecties uit om te controleren of het personeel op de werkvloer goed functioneert, netjes voor de dag komt en beschikt over de juiste kennis van zaken. Dit is niet alleen een manier om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, maar ook direct een moment om ons gezicht te laten zien op de werkvloer, een praatje te maken met onze medewerkers en te vragen of er nog bijzonderheden zijn en hoe het gaat. Betrokkenheid vinden we bij Globe erg belangrijk: zowel bij het personeel als bij onze opdrachtgevers. 

Naast betrokkenheid staat ook veilig werken binnen de Globe Group hoog in het vaandel. Dit monitoren we met grote regelmaat tijdens onze werkplekinspecties. Bij een werkplekinspectie wordt er door Richard naar verschillende onderdelen gekeken. Eén onderdeel daarvan is orde en netheid. Hierbij kijken we naar de algehele uitstraling, de werkplek van het personeel en de directe omgeving van waar de regelaar staat. Een tweede punt waar we tijdens de werkplekinspectie op letten is kleding en uitrusting. Draagt het personeel de juiste en schone kleding op de werkvloer? En hebben zij alle nodige attributen bij zich? Op dit moment letten we er bij dit punt ook op of de medewerker een mondkapje of spatscherm draagt. Deze zijn verplicht bij de diensten van de teststraat, omdat de regelaar contact heeft met bezoekers. Tijdens de werkplekinspectie wordt hier in deze tijd daarom extra op gecontroleerd. Vanaf vandaag is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes voor iedereen verplicht, dus ook bij de werkplekinspecties van beveiligers op andere locaties zullen wij hier vanaf vandaag extra op gaan letten. 

Tot slot wordt er tijdens een werkplekinspectie door Richard een veiligheidschecklist nagelopen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de positie van de verkeersregelaar op de weg (of in dit geval op de parkeerplaats), de inachtneming van eigen veiligheid, het op de goede manier gebruiken van portofoons en het geven van de juiste tekens. 

Bent u benieuwd naar hoe de dag van Richard er precies uitziet, wanneer hij een werkplekinspectie uitvoert? Lees dan hier zijn blog, waarin hij u van A tot Z meeneemt.

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20