Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Tip 2: Dien de vergunningsaanvraag op tijd in

  • Voorbereiding op evenementen
  • Waardevolle tips
  • Advisering
  • Vergunningsaanvraag

Na vorig jaar twee seminars te hebben verzorgd met als thema 'veiligheid op evenementen', delen we deze maand een aantal waardevolle tips die in het teken staan van de voorbereiding op evenementen. Vandaag presenteren wij u tip nummer 2: 'Dien de vergunningsaanvraag op tijd in'. 

Coen verwoordde in zijn blog van gisteren al goed dat hij het in zijn rol als veiligheidspartner bij evenementen belangrijk vindt om voor de nodige rust te zorgen. De organisatie het gevoel geven dat alles op het gebied van veiligheid is geregeld, zodat zij zich volledig kunnen focussen op alle andere bijkomende zaken. Een veiligheidspartner kan u natuurlijk helpen om voor dit gevoel van rust te zorgen, maar als evenementenorganisatie kun je hier zelf ook aan werken. Simpelweg door de vergunningsaanvraag op tijd in te dienen. 

Het organiseren van een evenement vereist nou eenmaal een zorgvuldige voorbereiding. Een essentieel onderdeel daarvan is het verkrijgen van de juiste vergunningen. Zonder de juiste papieren gaat het hele feest namelijk niet door. Welke vergunning nodig zijn voor uw evenement hangt af van de activiteiten die u wilt organiseren. Ongeacht het type vergunning dat nodig is geldt er één gouden regel die voor alle organisaties geldt: dien de vergunningsaanvraag op tijd in.  

Gemeentes hebben doorgaans een verwerkingsperiode van 8 tot 12 weken voor vergunningsaanvragen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de aanvraag eerder in te dienen. Hoe eerder een evenement wordt voorbereid door de organisator, des te meer tijd er is om rekening te houden met andere praktische zaken zoals het opstellen van veiligheidsplannen, verkeersplannen en beveiligingsplannen. Een vroege start betrekt alle betrokken partijen tijdig, bepaalt de benodigde inzet en biedt ruimte voor aanpassingen. Bovendien maakt een vroege vergunningsaanvraag het mogelijk voor zowel de gemeente, politie als handhaving om hun inzet te plannen. Het zou immers jammer zijn dat een vergunning wordt geweigerd vanwege een gebrek aan politie-inzet of omdat de vergunning te laat is ingediend en niet meer kan worden gewerkt.

Organiseert u een evenement, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bij Globe Group staan wij voor u klaar om u te helpen. We kijken graag met u mee naar welke risico's uw evenement met zich meebrengt op het gebied van veiligheid. Veiligheidskwesties kunnen in allerlei vormen voorkomen, en door onze jarenlange ervaring hebben wij daar een duidelijke visie ontwikkeld. Wij helpen u graag met advies of maat of ondersteuning bij de uitvoering van het veiligheidsbeleid: ontzorging van A tot Z.  

Meer informatie over hulp bij de vergunningsaanvraag

Meer weten? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. En kunt u door deze tip nu zelf aan de slag? Dan wens ik u veel geluk en succes met de vergunningsaanvraag! 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20