Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

GIVE-AWAY - Wees jezelf bewust van veiligheid op ‘Bewust Veilig Dag’

  • Bewust Veilig Dag
  • Give-away
  • Veiligheid op evenementen
  • RISKOM-check

Het is vandaag ‘Bewust Veilig Dag’ en hier staan we graag bij stil! Het motto van dit jaar is ‘bewust bezig = bewust veilig’. Iedereen weet wel dat veilig werken essentieel is. Dat er desondanks af en toe iets misgaat en er nog altijd ongelukken gebeuren, komt doordat we niet elk moment bewust bezig zijn met veiligheid. Daarom wordt er op deze dag extra aandacht gevraagd aan veiligheid en veilig werken.  

Bij Globe Group houden we ons letterlijk dag en nacht bezig met veiligheid. Wijzelf en onze collega’s zijn hier immers in gespecialiseerd. Of het nu gaat om veiligheid in het verkeer, bij zorginstellingen of op industrieterreinen: wij weten hoe we ons hiervoor moeten inzetten. Natuurlijk mag de veiligheid op evenementen hierbij niet ontbreken.

RISKOM-methode  

En veiligheid op evenementen, daar gaan we het vandaag over hebben. Of nog beter gezegd: daar gaan wij u misschien zelfs wel mee helpen. Misschien kunt u het zich nog herinneren dat we vorig jaar een blog schreven over de RISKOM- methode, toen Ilse hiervoor haar opleiding succesvol had afgerond.

Om alle risico’s van een evenement goed in kaart te brengen en tijdig de juiste veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen, is het voor een evenementenorganisator of gemeente van belang om op één of meerdere momenten in het voorbereidende proces een risicoanalyse uit te voeren. Deze analyse is de basis voor een veilig verloop van een evenement. Bij een risicoanalyse gaat het om het systematisch in kaart brengen, duiden en beoordelen van de gevaren waar een evenement mee te maken kan krijgen. De kans en het effect van mogelijke incidenten geven richting aan de risico’s waar de meeste prioriteit naar uit moet gaan. Het heeft een belangrijke functie in de voorbereiding op incident- en crisisbeheersing, maar ook in het vroegtijdig verminderen van potentiele gevaren. Bij het opstellen van deze risicoanalyse kan gebruik gemaakt worden van de RISKOM-methode, waarbij drie stappen worden doorlopen: inventarisatie, weging op waarschijnlijkheid en impact en scenario’s.

Ook op het gebied van evenementen moet dus bewust rekening gehouden worden met veiligheid en potentiële gevaren. Een RISKOM-analyse brengt deze potentiële gevaren in kaart. Onlangs heeft onze Strategisch en Commercieel Directeur Marco van Tongeren ook een opleiding bij het Event Safety Institute (ESI) gevolgd, waarin hij heeft geleerd om RISKOM-analyses op te stellen. En omdat wij deze kennis graag met u delen, geven wij vandaag op ‘Bewust Veilig Dag’ twee keer een RISKOM-check cadeau door middel van een like, share & winactie.  

Bij deze check kijken wij naar de risicoanalyse van uw evenement, en geven wij tips hoe u deze mogelijk kunt verbeteren. Doe mee aan onze winactie om hier kans op te maken. Op dinsdag 4 april maken wij de winnaars bekend. Succes!

Wilt u niet deelnemen aan onze winactie, maar wilt u wel graag meer weten over RISKOM-analyses en hoe Globe u hierbij kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20