Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

De highlights van oktober 2023

  • Maand van de veiligheid
  • Highlights
  • Oktober
  • Beveiligingsbedrijf

De maand oktober is alweer bijna ten einde en daarmee nemen we afscheid van ‘de maand van de veiligheid’. Deze maand stonden veel van onze berichten in het teken van veiligheid. Veiligheid staat bij ons als beveiligingsbedrijf natuurlijk altijd centraal – in wat voor vorm dan ook – maar juist nu de wintertijd is ingegaan en het weer eerder donker wordt vinden we het belangrijk om ook jou bewust te maken van veiligheid.

Iets gemist? Geen probleem! Hieronder hebben we de highlights van oktober voor je op een rijtje gezet. Schenk een kopje koffie of thee in, ga er lekker voor zitten en lees het allemaal nog eens rustig na.

Veiligheid is een breed begrip

De maand van de veiligheid trapten we af met een blog over veiligheid. Na een rondvraag op kantoor schreven we een blog over wat veiligheid voor het kantoorpersoneel van Globe betekent. Door eerdere ervaringen of persoonlijke voorkeuren kan het begrip 'veiligheid' door iedereen anders worden geïnterpreteerd. Zo ook binnen de kantoormuren aan de Ericaweg in Zelhem. Terwijl Coen bij het woord 'veiligheid' denkt aan vrij kunnen bewegen en jezelf kunnen zijn op een evenement, denkt Fleur aan bedrijfshulpverlening en andere veiligheidscursussen. We kunnen dan ook wel stellen dat veiligheid een breed begrip is met voor iedereen een andere betekenis.

Lees blog: Veiligheid is een breed begrip 

Onze kantoorhonden in het zonnetje op Dierendag

4 oktober was het Dierendag. Een dag die perfect aansluit bij het thema van deze maand. Want wie zijn er verantwoordelijk voor de veiligheid van het kantoorteam van Globe? Juist, onze kantoorbewakers Jack en Arpad. Het geblaf van de energieke Jack doet de postbode geloven dat een Mechelse Herder de boel aan de Ericaweg veilig houdt, maar niets is minder waar. Jack en Arpad doen geen vlieg kwaad, zorgen voor de nodige gezelligheid bij de ontvangst en brengen het kantoorteam in beweging in de lunchpauze. Onmisbaar als je het ons vraagt en niet alleen een hoogtepunt van de maand oktober, maar ook van alle andere 11 maanden in het jaar.

De week van de veiligheid

In onze 'Maand van de veiligheid' was het de landelijke 'Week van de veiligheid.' Het thema van 2023 was 'Agressie en geweld tegen ondernemers'. Een mooi thema dat aansluit bij de e-learning voor de agressietraining die wij onlangs ontwikkeld hebben voor BOC Opleidingscentrum. Omgaan met agressie is namelijk belangrijk voor zowel werkgever als werknemer. Het moet voor beide partijen duidelijk zijn wat het protocol bij agressie is en wat er van elkaar verwacht wordt. 

Wees alert op ondermijning in verhuur

Ondermijning komt regelmatig voor bij ondernemers en vormt steeds vaker een probleem. Het houdt in dat criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven of diensten. Dit heeft als gevolg dat normen vervagen en het gevoel van onveiligheid bij jou als bedrijf of verhuurder toeneemt. 

Een tip waarmee we de 'De week van de veiligheid' dit jaar hebben afgesloten is dat het belangrijk is om alert te zijn op ondermijning en niet zelf met huurders in conflict te gaan. Stel in plaats daarvan vooraf een goed huurcontract op met heldere afspraken, controleer vooraf de identiteit van de huurder zeer goed en plaats uit voorzorg een slimme meter. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor twee! Heb je dit alles gedaan en nog het idee dat er iets mis is? Meld het dan bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Achter de schermen werken wij aan een dienstverlening waarbij we professionele hulp kunnen bieden aan verhuurders bij ondermijning. Meer informatie hierover volgt later. 

Mooie woorden voor Raymond

In de maand oktober verzorgde Raymond voor de Gemeente Apeldoorn de opleiding voor beroepsverkeersregelaar. Moe en voldaan ging hij naar huis, trots op het feit dat Apeldoorn weer een aantal enthousiaste beroepsverkeersregelaars rijker was. Eenmaal bij het Globe kantoor aangekomen werd Raymond in zijn mailbox verrast met een paar mooie woorden van een enthousiaste opleidingskandidaat. Deze woorden delen we graag nog eens als hoogtepunt.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'GLOBE GROUP TRAFKE Afgelopen maandag en dinsdag cursus gehad van Raymond.Wat een rustige en vol zelfvertrouwen examinator! En inderdaad: geniet op de kruising, dat heb ik ook gedaan en het ging goed. TRICOEF Nogmaals een dikke pluim voor Raymond!

Nieuw akkoord CAO Veiligheidsdomein

Onze branchevereniging, Vereniging Veiligheidsdomein Nederland - VVNL heeft voor 2024 een nieuw akkoord gesloten. Dit betekent onder andere een salarisstijging voor medewerkers en een stijging van het wettelijk minimumloon.

Bij Globe Group vinden we het belangrijk om aangesloten te zijn bij een branchevereniging omdat dit in onze ogen veel voordelen biedt voor zowel werkgever als werknemer. Als lid van een branchevereniging blijven we niet alleen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, ook worden onze belangen behartigt en neemt de vereniging het op voor het personeel in onze branche. Dit is voor ons van grote meerwaarde.

CAPSLOCKDAG

MOGEN WE EVEN JE AANDACHT? OP 22 OKTOBER WAS HET NAMELIJK CAPSLOCKDAG, DE DAG DAT WE ALLES IN HOOFDLETTERS MOCHTEN TYPEN. VOOR ONS EEN GOED MOMENT OM ONZE VACATURES NOG EENS ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN, WANT WE KUNNEN WEL VAN DE DAKEN SCHREEUWEN DAT WE OP ZOEK ZIJN NAAR NIEUWE COLLEGA'S. KLIK OP ONDERSTAANDE BUTTON OM ONZE VACATURES NOG EENS RUSTIG TE BEKIJKEN.

BEKIJK ONZE VACATURES

MAANDELIJKS VCA SCHOLINGSMOGELIJKHEDEN IN SAMENWERKING MET HET CERTIFICAAT

We sluiten de 'Maand van de Veiligheid' af met een leuk bericht. Want wist je dat we bij BOC Opleidingscentrum maandelijks VCA scholingsmogelijkheden aanbieden?

Het is belangrijk dat werknemers die risicovolle beroepen uitoefenen over voldoende kennis beschikken om hun werk goed en veilig uit te kunnen voeren. Daarom is in veel sectoren en beroepen een VCA certificaat verplicht. Dit leidt niet alleen tot minder ongevallen, maar ook tot een positieve werkcultuur en betere reputatie van het bedrijf. Bij BOC Opleidingscentrum werken we samen met Het Certificaat. Deze samenwerking maakt het mogelijk om maandelijks VCA scholingsmogelijkheden aan te bieden bij BOC in Zelhem. De volgende cursussen staan gepland op: 

- 24 november 2023
- 15 december 2023

Ook gemakkelijk en snel jouw werknemers een VCA certificaat laten behalen? Kijk dan op www.bocopleidingscentrum.nl voor meer informatie of bel 0314-351220.

Dit waren ze dan: de hoogtepunten van oktober. We kijken uit naar een nieuwe maand met nieuwe hoogtepunten, die in november in het teken staan van 'De voorbereiding op evenementen'. Niets missen? Blijf ons dan volgen op social media en lees regelmatig het laatste nieuws op onze website. Tot in de volgende maand! 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20