Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Veiligheid is een breed begrip

  • Oktober
  • De maand van de veiligheid
  • Quotes van het kantoorpersoneel
We trappen vandaag de maand oktober, 'De maand van de veiligheid' af met een blog over - hoe kan het ook anders - veiligheid. Veiligheid staat dag in dag uit centraal bij Globe, maar deze maand net een beetje extra. Veiligheid is een breed begrip. In de dikke Van Dale wordt het begrip uitgelegd als 'het veilig zijn - iets in veiligheid brengen' maar wat betekent het persoonlijk voor jou? 

Tijd om daar eens in deze blog bij stil te staan. Als we het over veiligheid hebben, hebben we het over het dragen van stalen neuzen op de bouwplaats, het niet in busjes van vreemden stappen en het naar links en rechts kijken bij het oversteken. Hoewel ik misschien met een veilig gevoel plaats neem in het vliegtuig, kan dit voor jou anders zijn. Door eerdere ervaringen of persoonlijke voorkeuren kan het begrip 'veiligheid' door iedereen anders worden geïnterpreteerd. Zo ook binnen de kantoormuren aan de Ericaweg in Zelhem.
 
Terwijl Coen bij het woord 'veiligheid' denkt aan vrij kunnen bewegen en jezelf kunnen zijn op een evenement, denkt Fleur aan bedrijfshulpverlening en andere veiligheidscursussen. We kunnen dan ook wel stellen dat veiligheid een breed begrip is met voor iedereen een andere betekenis: 

Mirjam: 'Veiligheid gaat hand in hand samen met vertrouwen' 

"Voor mij gaat veiligheid samen met vertrouwen. Als je je veilig voelt op het werk, in privésferen of in andere situaties, heb je automatisch vertrouwen in de situatie. Als dat zo is durf je je uit te spreken, zaken met elkaar te doen en samen te werken. Allemaal zaken waar ik in mijn functie dagelijks mee te maken krijg. Voor mij is veiligheid een belangrijk begrip, omdat dit overal in terugkomt. Elke dag weer."
 

Ilse: 'Veiligheid betekent voor mij een evenementenorganisatie ontzorgen' 

Onze expert in evenementen en de bijbehorende veiligheidsplannen Ilse denkt weer heel anders over veiligheid. Voor haar betekent 'veiligheid' het ontzorgen van evenementenorganisaties. Een praktisch veiligheidsplan waarmee de organisatie wordt ontzorgd en een evenement vlekkeloos kan verlopen.

Coen: 'Veiligheid betekent voor mij met een gerust hart een dansje en drankje kunnen doen' 

Ook Coen kijkt door een evenementenbril naar veiligheid. 
 

"Als bezoeker van een evenement betekent veiligheid voor mij jezelf vrij kunnen bewegen en jezelf kunnen zijn. Je niet druk hoeven te maken over de veiligheid van jezelf, maar met een gerust hart een dansje en een drankje kunnen doen. Als ik denk in de rol van een organisator, betekent veiligheid een vertrouwd gevoel hebben tegenover je veiligheidspartner. Weten dat je jezelf niet druk hoeft te maken, maar kunnen genieten van je eigen evenement en weten dat de veiligheid gewaarborgd is.

Gerard: 'Veiligheid begint bij jezelf'

"Het is een inkoppertje om aan te geven wat veiligheid betekent voor een beveiligingsbedrijf en haar dienstverlening. Daar wil ik het niet specifiek over hebben. Wel wil ik het hebben over het feit dat veiligheid primair begint bij jezelf. Het begint bij vertrouwen en gevoel, zowel sociaal-emotioneel als metaal. Een stabiele leefomgeving en geborgenheid vormen de basis."  

Camiel: 'Als je aan veiligheid denkt, dan denk je aan Globe'

"Ja, echt waar. Ik tenminste! Als ik aan veiligheid denk, denk ik aan Globe. Tijdens mijn werk als planner ben ik iedere dag bezig met veiligheid. De veiligheid binnen de Globe Group is ontzettend breed: denk aan veiligheid op de weg, op evenementen, op bedrijventerreinen en binnen zorginstellingen. Je komt het altijd en overal tegen."

Fleur: 'Veiligheid loopt als leidraad door mijn werkzaamheden heen'

"Of je het nu hebt over het adviseren van klanten van BOC Opleidingscentrum over bedrijfshulpverlening of andere veiligheidscursussen: veiligheid loopt als een leidraad door mijn werkzaamheden heen. Het is iets waar ik dag in dag uit mijn bijdrage aan lever, in de hoop om organisaties en hun werknemers een stukje veiligheid bij te brengen."

Het hele Globe kantoorteam geeft misschien een andere betekenis aan het woord 'veiligheid', maar gemeen hebben ze dat ze er allemaal in hun dagelijks leven en hun werk mee bezig zijn. Deze maand zelfs nét een beetje extra. Met 'De maand van de veiligheid' hopen we het Globe publiek mee te trekken in het enthousiasme voor ons vak en het belang van dit onderwerp te benadrukken. Met handige tips en tricks, leuke blogs en zo nu en dan informatie over onze dienstverlening hopen we dat iedereen deze maand extra stilstaat bij veiligheid. Blijf ons volgen op onze website en social media, want de maand van de veiligheid is officieel geopend! Hoera!

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20