Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Zorgbeveiliging: de zorg van Globe Security

  • Globe Security
  • Zomer 2020
  • Zorgbeveiliging
  • Uw ondersteunende partner in de zorg

Je kunt tegenwoordig de krant niet openslaan of je leest nieuws over het coronavirus. In het AD lazen we kortgeleden dat veel mensen de laatste tijd erg vermoeid zijn als gevolg van het virus. De afgelopen paar maanden zaten we met z’n allen in een rollercoaster van emoties. En deze achtbaan weet niet van ophouden, want nog steeds zitten we er middenin. Dit maakt dat we vermoeid zijn door de stress van het thuiswerken, het wennen aan de 1,5 meter samenleving, de angst voor het virus en door paniek om een economische crisis. Ondanks dat we de situatie waarin we zitten erg vervelend vinden bekijken we het positief. Deze tijd biedt ons naast de vervelende dingen namelijk ook veel nieuwe kansen. Bij Globe is de corona vermoeidheid dus nog niet toegeslagen. 

De zomer van 2020

Het is zomervakantie. Waar normaal gesproken onze MCCU’s tijdens het evenementenseizoen overuren draaien staan deze op dit moment stil in onze hal. De vakantie in 2020 ziet er anders uit dan anders: voor u, voor ons en voor iedereen. Doordat het evenementenseizoen enkele maanden geleden in één klap op z’n gat kwam te liggen is het voor ons persoonlijk een hele andere zomer dan dat we gewend zijn. We hebben dit jaar met pijn in ons hart een streep moeten zetten door veel mooie evenementen die gepland stonden. Dit maakt 2020 een jaar waarin we het moeten doen zonder de prettige samenwerking met evenementenorganisaties, de catering van Joke op locatie en de inzet van bijvoorbeeld onze evenementenbeveiligers en evenementenverkeersregelaars. Dit is iets waar we moeilijk aan kunnen wennen en nog steeds veel moeite mee hebben. 

De toekomst is erg onzeker. Niemand weet wat de toekomst ons gaat brengen. Volgens de laatste cijfers laait het aantal besmettingen van het coronavirus weer op door de vakantiedrukte. Worden de maatregelen binnenkort weer opnieuw aangescherpt, en komt er weer opnieuw een lock-down? We weten het niet. Ook weten we niet hoe lang het allemaal nog gaat duren voordat we ons normale leven weer kunnen gaan oppakken. En gaan we wel weer helemaal terug naar normaal, of zullen er dingen permanent gaan veranderen? Het is helaas koffiedik kijken en de toekomst zal dit moeten uitwijzen. 

Ondanks dat de evenementen niet doorgaan en we hier ontzettend veel moeite mee hebben, gaan we bij Globe in deze vervelende tijd niet bij de pakken neer zitten. We komen uit een ondernemersgezin en zijn niet voor één gat te vangen. Nu de evenementen deze zomer geen doorgang kunnen vinden hebben wij ons gestort op onze andere diensten, zoals Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA) en zorgbeveiliging. We gebruiken deze vervelende tijd om onszelf verder te ontwikkelen in de verschillende diensten die we aanbieden. Dit betekent dat we kijken naar de behoeften van onze klanten, hierover meedenken en passende oplossingen aanbieden. Zo halen we er het beste uit, en zorgen we voor een nóg betere dienstverlening op maat voor onze klanten. 

Zorgbeveiliging

Zorgbeveiliging: dat is onze zorg 

De laatste tijd merken we bij Globe dat de behoefte aan zorgbeveiliging toe neemt. De zorgsector is onmisbaar voor onze samenleving. Dit wisten we natuurlijk al, maar dit is de afgelopen maanden met het virus ook weer extra gebleken. Iedereen heeft - direct of indirect - te maken met de zorg. We worden allemaal helaas elk jaar weer een jaartje ouder en dat brengt soms de nodige problemen met zich mee. De zorg gaat ons daarom allemaal aan. Ook de Globe Group. Wij werken samen met verschillende zorginstellingen, zoals AzoraLiemerije en Philadelphia, om met de inzet van onze zorgbeveiligers de veiligheid van zowel cliënten als zorgverleners te waarborgen. Zo zijn we bijvoorbeeld actief op plaatsen waar mensen begeleid wonen. Daar waar de nachtverpleging het overneemt en in mindere mate aanwezig is, of de begeleiding alleen gericht is op de dagsituatie, komt Globe Security ondersteunen. 

Gedacht wordt misschien dat de bewoners 's nachts slapen, maar dat is zeker niet altijd het geval. 's Nachts is het juist vaak veel onrustiger, met minder personeel op de werkvloer. Daarom ondersteunen onze zorgbeveiligers de nachtverpleging, houden we toezicht en doen we controlerondes. Dit zorgt voor een veilig gevoel bij de verpleging: wetende dat er iemand paraat staat wanneer de nood aan de man is. Ook zijn er situaties denkbaar dat wij de slaapdienst vervangen. De zorgbeveiliger is dan het aanspreekpunt voor de bewoners, om hen in die situaties bij te staan. Op het moment dat er zorgverlenende taken nodig zijn, schakelen wij hiervoor de juiste mensen in. Omdat elke instelling anders is en andere behoeften heeft maken wij vooraf een gedegen plan, waarin we op papier zetten hoe we onze kennis en vaardigheden het beste kunnen toepassen. Alles voor een veilig gevoel. 

Daarbij komt natuurlijk dat de zorg ook onder druk staat. Door de toenemende personeelskrapte is het lastig om de juiste mensen te vinden en de kwaliteit te waarborgen. Tel daar nog een grote uitdaging bij op, want ook de veiligheidsrisico's, gedragsproblemen en agressie in de zorg nemen de laatste jaren helaas juist toe. Dit leidt tot een verhoogd ziekteverzuim bij het personeel. Bij Globe Security zijn wij er om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Door de inzet van een zorgbeveiliger zorgen wij voor een veilig gevoel bij cliënten en zorgverleners. Hierdoor kan het personeelstekort teruggedrongen worden en word de kwaliteit van de zorg uiteindelijk verbeterd. Wij zijn net dat paar extra handen én extra paar ogen die de zorg op dit moment nodig heeft. 

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar wat onze klanten uit de zorg over ons te zeggen hebben, of wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik dan hier voor meer informatie over zorgbeveiliging en lees de referenties van onze klanten, of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Meer informatie over zorgbeveiliging

Lees de referenties van onze klanten

Neem contact met ons op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20