Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

We wringen ons in allerlei bochten om het verkeer in goede banen te leiden

  • De maand van het verkeer
  • Beroepsverkeersregelaars
  • Opleiden
  • Verkeer op evenementen

Het schrijven van mobiliteitsplannen, het (bij)scholen van personeel en het verzorgen van trainingen voor vrijwilligers die het verkeer regelen op evenementen: de maand maart staat volop in het teken van het verkeer bij Globe Group. Vandaag neemt Raymond, Projectleider Verkeer, ons mee in zijn werkzaamheden om 'De maand van het Verkeer' af te trappen.

Evenementen

Vandaag, op 1 maart, is de meteorologische lente van start gegaan. Dat betekent dat we toeleven naar het moment dat de bloembollen weer uitkomen, lammetjes geboren worden en de zon die we steeds vaker gaan zien. Hiermee komt ook het evenementenseizoen steeds dichterbij. Voor evenementen zoals Boeruh Rock en Halfvasten Angerlo zijn we bij Globe alweer druk met de voorbereidingen, ook op het gebied van het verkeer. 
 
Zo maken we de mobiliteitsplannen voor de evenementen op orde, die inzicht geven in hoe het verkeer rondom het evenemententerrein wordt geregeld. Ook verzorgen we (indien gewenst) trainingen op maat, waarin - vaak vrijwilligers - leren hoe zij het verkeer kunnen regelen tijdens een evenement. 


Raymond: "Samen met de vrijwilligers bespreken we vooraf de route, de posten waar de verkeersregelaars staan en de te verwachte situatie ter plekke. De regelaars komen dan tijdens het evenement niet voor verrassingen te staan. Dat bevordert de verkeersdoorstroom en daarmee de sfeer." 
 
Wat opvalt tijdens de training is dat de vrijwilligers elkaar voortdurend helpen met tips en bijzonderheden. "De organisatie van Halfvasten hecht grote waarde aan verkeersregelaars en daarmee de veiligheid. De regelaars doen dit werk vaak al meerdere jaren en vullen elkaar daarom goed aan." 

Gemeenten

Naast evenementenorganisaties kloppen ook steeds vaker gemeenten aan voor de opleiding tot verkeersregelaar. Zo is de gemeente Renkum bijvoorbeeld al bezig met het opleiden van beroepsverkeersregelaars, die bij calamiteiten in staat zijn om het verkeer zelf te regelen. 

Opleiding BOC Opleidingscentrum en oefenen op een nieuwe kruising

Op de agenda van BOC Opleidingscentrum, staan deze maand twee opleidingen voor beroepsverkeersregelaar: op 21 en 28 maart. In slechts twee dagen tijd leren de kandidaten tijdens deze opleiding de kneepjes van het vak kennen. De theorie wordt niet alleen klassikaal behandeld, maar ook in de vorm van een e-learning. Ook wordt er met het geven van tekens en aanwijzingen geoefend in de praktijk. Wanneer de kandidaten klaar zijn voor het examen, worden de stoplichten op een druk kruispunt in Doetinchem uitgeschakeld, om de verkeersregelaars handmatig het verkeer te laten regelen. Het examen vindt sinds kort plaats op een nieuwe kruising in Doetinchem.
 
Voor de opleidingen op 21 en 28 maart aanstaande zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Ben je op zoek naar een nieuwe (bij)baan of uitdaging, en lijkt het je leuk om als verkeersregelaar aan de slag te gaan? Meld je dan direct aan. Bij Globe Group zijn we tevens op zoek naar verkeersregelaars die full- of parttime willen werken, dus vraag ook gerust naar de mogelijkheden. En natuurlijk sta ik voor je klaar om je de kneepjes van dit mooie vak te leren.
 

Bekijk de vacatures

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20