Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Waarom beveiligers op de lijst van cruciale beroepen horen

  • Beveiliging
  • Corona-crisis
  • Samenwerken
  • Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA)

Dat het meer dan terecht is dat beveiliging op de lijst met cruciale beroepen staat hebben we bij Globe Group de afgelopen tijd aan den lijve ondervonden. In deze blog vertellen wij u in wat voor hectische corona-crisis tijden wij – net als ieder ander – nu leven en hoe wij als full-service familiebedrijf al onze opdrachtgevers in deze hectische tijd zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn.

Samen staan we sterk

Op vrijdag 6 maart, tien dagen voor de persconferentie van Minister-President Mark Rutte werden wij door onze gewaardeerde collega Securion gebeld. Securion vroeg of wij hen konden ondersteunen met het nemen van maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden bij een opdrachtgever van hen. Een kleine bijkomstigheid: op maandagochtend om 05:00 uur moesten de diensten aangevangen worden.

Op maandagmiddag (9 maart) kregen wij van Securion het verzoek om woensdagochtend 11 maart te starten met een 24/7 toegangscontrole plus het uitvoeren van andere maatregelen tegen het coronavirus op een andere locatie van hen. Het planningsteam van Globe Group wist wat hen te doen stond en ging keihard aan het werk om de diensten gevuld te krijgen. Met als doel om deze belangrijke taak uit te voeren en de bedrijfscontinuïteit van de opdrachtgever te waarborgen. Alsof wij nu nog niet genoeg uitdaging hadden werden wij op dinsdag 10 maart ook nog eens gebeld door een relatie werkzaam bij een afval recyclingbedrijf. Ook hij had de vraag of wij een soortgelijke dienstverlening voor hen konden verzorgen, en natuurlijk met ingaande van de volgende dag.

Ondertussen, na de persconferentie van de Minister-President, gingen er steeds meer bedrijven op slot. Onze mobiele surveillance is daarom nu extra alert, want toenemende criminaliteit valt nu niet uit te sluiten. We kunnen daar maar beter alvast op voorbereid zijn, en daarom houdt onze collectieve surveillance (in opdracht van Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA)) nu een extra oogje in het zeil. We hebben een mailing naar al onze opdrachtgevers gestuurd om mee te denken voor het geval er een lock-down komt, meer bedrijven dicht gaan of deeltijd gaan werken. Wie opent of sluit het pand in tijden van een mindere bezetting? Is er nog een (verplichte) BHV’er in huis? Is er behoefte aan extra controlerondes in dagsituatie? Voor al dit soort vragen staan wij voor u klaar om u te adviseren en bij te staan.

Ondersteunend in de zorg

Het verschrikkelijke besluit om de zorginstellingen op slot te doen hakt er bij iedereen in. We mogen niet meer op visite bij onze ouders of opa en oma. Zorginstellingen staan voor een dilemma en mogen vanaf 19 maart geen bezoek meer binnen laten. Bezoek die dagelijks vrolijk voorbij loopt en een praatje maakt met de receptioniste of verpleegster, maar ook de boze en verontwaardigde mensen die lak hebben aan de wettelijke regels. Dit was voor een zorginstelling dan ook de reden om per direct voor haar zeven locaties bewaking in te stellen. 

Donderdag rond 09:30 uur werd er een vooraankondiging gedaan dat de zorginstelling met deze gedachte (het instellen van bewaking) speelde. Rond 11:00 uur kwam een tweede telefoontje binnen met de mededeling dat het crisismanagementteam akkoord was gegaan om bewaking in te stellen, vanaf het moment dat de overheid deze maatregel in zou voeren. Om 14:00 uur, nog voor de invoering van de officiële maatregel, werden we gebeld met het verzoek om per direct zeven locaties met beveiligers te bemannen. Voor enkele locaties was zelfs een dubbele bezetting noodzakelijk. Tegen 16:00 uur was de planning van alle locaties volledig rond en bemand.

Wij zijn bang dat dit slechts het begin is. Globe Group probeert voor eenieder klaar te staan om in deze hectische tijden daadkrachtig van dienst te kunnen zijn. De zorg, voedingsindustrie, MKB: we krijgen er allemaal mee te maken. Laten we vooral de rust proberen te bewaken en ervoor zorgen dat we met z’n allen deze crisis overleven. Mooi om te zien is dat de corona-crisis in tijden als deze wel het beste in de mens naar voren haalt. Er is wederom gebleken dat wij over een geweldig team beschikken. Van management, planning, beveiligers en servicemedewerkers tot onze partners: iedereen zet in deze tijd een paar stappen extra. Daar zijn we ontzettend trots op.

Kunt u op dit moment onze hulp ook goed gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via: 0314 - 35 12 20 of info@globegroup.nl.

Neem direct contact met ons op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20