Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Vakantietips voor een zorgeloze vakantie

  • Beveiliging in de vakantie
  • Waardevollle Tips
  • Globe vakantieservice
  • Veilig op vakantie

Ga je dit jaar op vakantie? Zorg er dan voor dat je je huis of bedrijf op de juiste manier achter laat zodat je bij thuiskomst niet voor verrassingen komt te staan. Met de versoepelingen van de lockdown grijpen inbrekers hun kans om weer volop op pad te gaan, zo meldt het AD. Het aantal woninginbraken ligt bijna op het normale niveau, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Nationale Politie.

Wij hebben in onderstaande video een aantal tips voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jouw huis of bedrijf dit jaar geen slachtoffer wordt van inbraak tijdens de vakantie. Doe er je voordeel mee!

 Onze waardevolle tips voor een onbezorgde vakantie 

Alles op een rijtje

Ging het allemaal net iets te snel? Lees hieronder onze tips dan nog eens rustig na. 

Tip 1: Sluit alle ramen en deuren (ook als je maar even weg gaat)

De zomers worden steeds warmer en dit zorgt er ook voor dat het binnen snel benauwd wordt. Hoe fijn is het dan om thuis even een raampje of deur open te zetten en de boel in huis eens lekker door te laten waaien? Frisse lucht is natuurlijk nooit verkeerd. Maar zorg er wel voor dat je alle ramen en deuren sluit en op slot draait wanneer je weg gaat. Ook al breng je even snel een bezoekje aan de supermarkt of maak je een ommetje met de hond: laat de boel niet open staan. Inbrekers zijn namelijk zo binnen.

Tip 2: Zorg voor voldoende verlichting

Verlichting en bewegingssensoren schrikken af. Een slecht verlicht woonhuis of bedrijfsgebouw is daarentegen erg aantrekkelijk voor inbrekers. Zorg daarom altijd voor voldoende verlichting. Ook tijdschakelaars zijn aan te raden als je (voor langere tijd) niet thuis bent, waarmee je zelf kunt instellen hoe laat de verlichting aan en uit moet gaan. 

Tip 3: Bekijk alle klimmogelijkheden om het pand en blokkeer deze

Maak het inbrekers niet gemakkelijk door bijv. containers, ladders of andere gebruiksvoorwerpen rondom je huis te laten staan. Blokkeer deze of nog beter: haal ze helemaal weg.

Tip 4: Laat je huis niet te netjes achter

Je wilt natuurlijk het liefst dat inbrekers jouw huis overslaan. Wek daarom de indruk dat je thuis bent, ook al zit je aan een heerlijke cocktail in Spanje. Laat je huis niet te netjes achter als je op vakantie gaat. Als het huis er uit ziet alsof er nog dagelijks in geleefd wordt, zullen inbrekers eerst twee keer nadenken voordat ze toe zullen slaan. Het huis opruimen kan dus nog even wachten en kan - samen met die enorme berg was - gedaan worden als je helemaal uitgerust bent na een heerlijke vakantie. ;-)

Tip 5: Zorg voor de juiste sloten

Gebruik goedgekeurd hang-en sluitwerk op ramen en (garage)deuren. Het beste is een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk, uitvoerig getest is en volgens de regels is gemonteerd. Ook inbraakstrips of dievenklauwen zijn goed om te hebben.

Tip 6: Leg de waardevolle spullen uit het zicht

Een huis waar de autosleutels duidelijk aan een haakje in het zicht hangen, de tablets en smartphones nog op tafel liggen en het spaarvarken in de vensterbank pronkt is erg aantrekkelijk voor inbrekers. Binnen no-time zien zij dan precies wat er allemaal te halen valt en waar het ligt. Ruim daarom al je waardevolle spullen goed op in kasten en in een kluis als je op vakantie gaat, zodat deze niet direct in het zicht liggen.

Tip 7: Laat de beveiliging over aan Globe

En de laatste – en misschien wel beste – tip: laat de beveiliging van je huis of bedrijfspand over aan de beveiliger van Globe Security. Wij hebben geen vakantie en staan 24/7 voor je klaar. Terwijl jij heerlijk in een opblaasdonut in de zee dobbert hoef je even nergens aan te denken, want wij zorgen ervoor dat thuis de boel veilig verloopt en houden graag een oogje voor je in het zeil.

Met onze speciale vakantieservice is het ook mogelijk om enkel voor de vakantieperiode onze hulp in te schakelen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je er graag meer over!

Neem contact met ons op

Inbraak is niet het enige gevaar - extra tips

Naast inbraak, wil je ook andere catastrofes voorkomen. Denk er daarom ook aan dat je:

  • Alle stekkers uit het stopcontact trekt. Zo bescherm je de woning tegen brand door bijvoorbeeld kortsluiting.
  • Het gas en water afsluit. Zo voorkom je eventuele lekkage, wat uiteindelijk kan uitmonden in veel grotere schade. Denk aan een explosie of een ondergelopen verdieping.
  • Check of er geen facturen binnen komen. Het is toch vervelend als je een betalingsverzoek krijgt als je er niet bent. Zorg daarom dat je alles hebt afgehandeld voordat je vertrekt.

We wensen iedereen (alvast) een fijne vakantie toe!

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20