Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Uitgelicht: Mobiele Communicatie & Camera Unit 2

 • MCCU 2
 • Camerabewaking
 • Communicatie
 • Het zenuwcentrum van uw evenement

Tijdens de coronacrisis lag de evenementensector voor een lange tijd stil. Voor ons als beveiligingsbedrijf betekende dit dat er een streep ging door alle geplande evenementen. Als familiebedrijf met een ondernemend imago betekende dit echter niet dat we bij de pakken neer gingen zitten. TEC Veiligheid, onderdeel van de Globe Group, heeft deze tijd waarin de MCCU’s stil stonden, namelijk nuttig besteed om de Mobiele Communicatie en Camera Units verder te ontwikkelen en op technisch gebied naar een hoger niveau te tillen. 

Qua uitstraling is er niets aan onze Mobiele Communicatie en Camera Units veranderd, maar qua techniek des te meer. We zijn trots op de stappen die we hebben gezet, en daarom delen we de komende tijd graag meer informatie over onze drie MCCU’s. Want wat zijn de verschillen tussen de drie units, en op welke momenten kunnen zij worden ingezet? Dat leggen we graag aan u uit. Na MCCU 3 is het vandaag tijd voor MCCU 2.

 MCCU 2 (optioneel met aanhanger)

Algemene informatie over onze MCCU’s


Mogelijke weersveranderingen, de toestroom van bezoekers, onverwachts grote drukte: van u als evenementenorganisatie wordt verwacht dat u overal op voorbereid bent. Crowd management, het in beeld brengen van de algehele sfeer en publieksstromen, en crowd control, sturing geven aan het ordelijke verloop, zijn een belangrijk onderdeel van het vergunningstraject. En juist dat maakt dat cameratoezicht onmisbaar is bij het organiseren van een evenement. Met de MCCU’s van TEC Veiligheid brengt u uw evenement haarscherp in beeld. MCCU staat voor Mobiele Communicatie en Camera Unit: een wagen die een totaaloverzicht geeft van uw evenement. Het is dé centrale plek van waaruit grote mensenmassa’s kunnen worden aangestuurd en waarin overleg tussen politie, gemeente, brandweer en andere disciplines kan plaatsvinden. U kunt het zien als het zenuwcentrum van uw evenement. 

MCCU 2 is onze blauwe MCCU. Deze Mobiele Communicatie en Camera Unit kan worden ingezet bij middelgrote evenementen zoals festivals, kermissen en dorpsfeesten waar meer gevraagd wordt op het gebied van aansturing. Zo is begin deze maand MCCU 2 van TEC Veiligheid bijvoorbeeld ingezet op het Grand Prix Formule 1 evenement in Zandvoort, voor de aansturing van verkeersregelaars. In tegenstelling tot MCCU 3, die over één werkplek beschikt, beschikt MCCU 2 over twee tot drie werkplekken. Dit maakt dat zowel een centralist als cameraobservant in deze unit vanaf zijn eigen werkplek kan werken. Tevens kan de extra werkplek worden gebruikt voor communicatie met verschillende disciplines.  

Elke MCCU van TEC Veiligheid is uitgerust met een eigen communicatiesysteem, de modernste videoapparatuur en camera’s. Dit zorgt niet alleen voor een totaaloverzicht van alle bezoekers, maar geeft ook inzicht in de belangrijkste verkeersaders rondom het evenemententerrein. Haarscherpe beelden en de mogelijkheid om in te zoomen tot op de poriën, een infrarood functie. De camera’s van onze MCCU’s zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn ze 360 graden draaibaar waardoor u zicht krijgt op elke hoek van het evenement. Veel heeft u daar zelf niet voor nodig. Een internetverbinding en stroomvoorziening op locatie zijn gewenst, de rest regelen wij graag voor u. MCCU 2 wordt standaard geleverd met portofoons (analoog of digitaal) die voorzien zijn van een eigen netwerk. Op deze manier kan de organisatie altijd met elkaar blijven communiceren. 

Entropia netwerk 


Vindt uw evenement plaats in een afgelegen gebied met slecht bereik? Geen probleem! 
Door een samenwerking tussen TEC Veiligheid en een externe partij kan vanaf heden in elke MCCU een zogenaamd entropia netwerk ingebouwd worden. Dit is een TETRA netwerk met meer dan 240 zendmasten in zowel Nederland als België, om een optimale dekking en bereik te garanderen. De zendmasten zijn verbonden met een straalverbinding die ervoor zorgt dat ongeacht op welke locatie uw evenement zich bevindt, u altijd direct spraak & data toepassingen kunt gebruiken. De mogelijkheden van het entropia netwerk zijn eindeloos. Zo kunt u bijvoorbeeld communiceren via privé- en groepsgesprekken, is zichtbare gespreksactiviteit op meerdere kanalen tegelijk mogelijk en kunnen gebruikers toegewezen worden aan bepaalde groepen. Met het entropia netwerk bent u verzekerd van een stabiel netwerk waarmee de gehele organisatie op een efficiënte manier met elkaar kan communiceren. 

Specificaties MCCU 2 op een rij: 

 • Afmetingen: 10 x 5 meter. Wanneer er een technische uitbreiding plaatsvindt door de afname van portofoons wordt er een extra aanhanger gebruikt als portofoon uitgiftepunt. De totale lengte van MCCU 2 wordt dan 16 meter. De aanhanger kan tevens gebruikt worden voor de opslag van materieel; 
 • Deze MCCU kan gebruikt worden met een max van 12 camera’s, afhankelijk van de grootte van uw evenement;  
 • MCCU 2 is standaard uitgerust met een computer met diverse mogelijkheden. Standaard programma’s op deze computer zijn o.a. Microsoft Word en Excel;  
 • Deze unit beschikt in het totaal over drie schermen. Twee schermen kunnen worden gebruikt om camerabeelden op uit te kijken. Het andere scherm kan worden gebruikt voor uw eigen rapportages, plattegronden van het evenement of om de weersverwachting in de gaten te houden.  
 • MCCU 2 is voorzien van een repeater met een bereik van meerdere kilometers (afhankelijk van omgeving en obstakels). Optioneel kan deze MCCU technisch uitgebreid worden met extra portofoons (zowel analoog als digitaal), camera’s, centralisten en/of cameraobservanten; 
 • Deze MCCU heeft net als onze andere MCCU’s een neutrale uitstraling zonder zichtbare logo’s op de wagen. Hierdoor kan elk beveiligingsbedrijf deze MCCU inhuren zonder belangenconflict;  
 • In deze unit is zowel verwarming als airco aanwezig.  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MCCU 2? Neem dan contact op met Bennie Roozegaarde en mail naar bennie@globegroup.nl.  

Bekijk ook:

Uitgelicht: Mobiele Communicatie en Camera Unit 3

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20