Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Tip 2: Vraag de vergunningsaanvraag op tijd aan

  • Maand van de veiligheid
  • Evenementenveiligheid
  • Tips
  • Advies
  • Vergunningsaanvraag

Veiligheid. Als beveiligingsbedrijf zijn we er 24/7 mee bezig. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij bij Globe Group als geen ander hoe we om moeten gaan met de verschillende facetten van veiligheid. Onze kennis en ervaringen delen we graag met u. Daarom organiseren wij binnenkort niet alleen een seminar voor vergunningshouders, ook delen we deze maand, in ‘De maand van de veiligheid’, enkele tips op het gebied van veiligheid. Met vandaag, na tip 1 tip 2: “Vraag de vergunningsaanvraag op tijd aan.”

Het organiseren van een evenement vereist een gedegen voorbereiding. Eén daarvan is het aanvragen van de benodigde vergunningen. Welke vergunningen van toepassing zijn, hangt af van de activiteiten die u wilt organiseren. Welke vergunning u ook aan wilt vragen: alle vergunningen hebben met elkaar gemeen: vraag de vergunningsaanvraag op tijd aan.

Een gemeente neemt namelijk gemiddeld een termijn van 8-12 weken aan voor het behandelen van een vergunningsaanvraag. Uiteraard bent u vrij om deze eerder in te dienen. Hoe eerder een evenement door een evenementenorganisatie wordt voorbereid, hoe eerder er rekening gehouden kan worden met andere (praktische) zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van de verschillende benodigde plannen, zoals een veiligheidsplan, beveiligingsplan, verkeersplan enzovoort. Door hier tijdig mee aan de slag te gaan worden alle partners al vroegtijdig betrokken, kan de inzet worden bepaald en kan hier op tijd in gestuurd worden. Een ander belangrijk element is dat wanneer een vergunning vroegtijdig ingediend wordt ook zowel de gemeente als politie en handhaving een inzetbepaling kunnen doen van het evenement. Er is niets zo vervelend als dat een vergunning niet verleend kan worden omdat er geen politie inzet is of dat de aanvraag te laat binnen is en niet meer verwerkt kan worden.

Voorkom problemen en teleurstellingen wees er op tijd bij met de vergunningsaanvraag. Ken de gemeente waarin u uw evenement organiseert en informeer wat hun afspraken en eisen zijn. Hierdoor voorkomt u dat u volledig gestrest aan de organisatie van uw evenement begint en kunt u in alle rust verdere taken op u nemen. 

Advisering

Gaat u een evenement organiseren en bent u benieuwd waar u op veiligheidsgebied allemaal rekening mee moet houden, dan staan wij u graag bij. We gaan graag met u in gesprek om te bekijken welke risico’s uw evenement allemaal met zich meebrengt. Veiligheidsvraagstukken komen voor in allerlei soorten en maten. Bij Globe Group hebben we met onze kennis en knowhow een duidelijke visie voor ogen en kunnen wij u uitstekend voorzien van een waterdicht advies of ondersteuning bieden in de uitvoering hiervan. Wij kunnen u helpen van het vormen van een visie tot het ontwikkelen en implementeren van uw veiligheidsbeleid. Meer weten? Neem dan contact op met Ilse Roozegaarde, onze specialist op het gebied van evenementen, voor meer informatie.

Neem contact op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20