Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Terug de schoolbanken in was nog nooit zo leuk

  • Januari
  • Maand van de scholing
  • Cursussen en opleidingen BOC Opleidingscentrum

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Een nieuw jaar om je dromen waar te maken en jezelf verder te ontwikkelen. Bij Globe Group helpen we je hier graag mee op weg. Januari is 'De maand van de Scholing' bij Globe Group. In deze blog neem ik je mee in het scholingsaanbod van BOC Opleidingscentrum en vertel ik je waarom terug de schoolbanken in duiken nog nooit zo leuk was.

Agenda 2024


Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk een nieuwe agenda. Voor BOC Opleidingscentrum staan er weer verschillende cursussen en opleidingen op het programma in 2024.

Opleidingen:
MBO Beveiliger niveau 2      startdatum in overleg
Beroepsverkeersregelaar     12 en 13 maart 2024 

Cursussen:
VCA basis of VOL                19 januari 2024, 15:30 uur
VCA basis of VOL                16 februari 2024, 15:30 uur
BHV basis                            23 februari 2024
BHV herhaling                     14 maart 2024
VCA basis of VOL                22 maart 2024, 15:30 uur
BHV herhaling                     12 april 2024
VCA basis of VOL                19 april 2024, 15:30 uur
BHV herhaling                     16 mei 2024
VCA basis of VOL                17 mei 2024, 15:30 uur
BHV basis                             6 juni 2024
BHV herhaling                      19 juni 2024
VCA basis of VOL                 21 juni 2024, 15:30 uur
BHV herhaling                      19 juli 2024
BHV herhaling                      10 september 2024
BHV basis                              11 oktober 2024
BHV herhaling                      15 oktober 2024
BHV herhaling                      7 november 2024
BHV herhaling                     13 december 2024

Bekijk de agenda online

VCA basis of VOL


VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checkist Aannemers en is vaak verplicht als er in een risicovolle omgeving wordt gewerkt. Het is een programma dat bedrijven en medewerkers helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen. Bij BOC Opleidingscentrum bieden wij verschillende VCA cursussen aan, waaronder VCA basis en VCA VOL.

VCA basis is een basiscursus over VCA, waarin onder andere de onderwerpen risico’s en preventie, veilig werken op hoogte, persoonlijke beschermingsmiddelen en gevaarlijke stoffen aan bod komen. Het is een cursus waarin alle (basis)kennis gegeven wordt om veilig te kunnen werken. Deze cursus kan in één hele dag worden uitgevoerd met aansluitend een examen, of slechts in één dagdeel waarbij e-learning vooraf noodzakelijk is. Ook dan vindt na afloop van de cursus het examen plaats. 

Naast VCA basis bieden we bij BOC Opleidingscentrum ook de cursus VCA VOL aan. Dit is een verplichte cursus voor leidinggevenden, zelfstandigen of ZZP’ers. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA). Met een diploma laat je als leidinggevende zien dat je over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu beschikt en dit in de praktijk kunt toepassen, in het belang van jezelf en de mensen aan wie leiding wordt gegeven.  

De VCA-VOL cursus kan in één hele dag uitgevoerd worden of is beschikbaar als e-learning, met na het doorlopen van deze e-learning een examen bij BOC in Zelhem.

Misschien denk je: fijn deze (misschien wel) verplichte cursussen, maar makkelijk is het vaak niet. Zeker niet als je al jarenlang geen schoolbank meer hebt gezien. Sommige deelnemers zien er dan ook tegenop om vanuit het bedrijf waar zij werken een cursus te volgen. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben met leren, en bang zijn om de cursus niet te halen en hun werkgever teleur te stellen. Bij BOC Opleidingscentrum bieden wij hier extra ondersteuning in, door het aanbieden van een extra examentraining. In deze training is aandacht voor de cursisten, en worden zij op hun eigen tempo klaargestoomd voor het examen. Op deze manier maken wij leren voor iedereen toegankelijk. 

BHV basis of herhaling


Naast VCA staan er dit jaar ook verschillende BHV cursussen op de agenda: BHV basis en BHV herhaling. Bedrijfshulpverleners zijn onmisbaar in iedere organisatie. Zij zijn de eerste die bij calamiteiten in actie komen, nog voordat professionele hulpverleners aanwezig zijn. Taken van een BHV’er zijn bijvoorbeeld het blussen van een kleine brand, veilig en snel een pand ontruimen en reanimatie of levensreddende handelingen verrichten. Daarnaast zijn BHV’ers ook vaak het aanspreekpunt voor hulpdiensten.

In de cursus BHV basis worden alle basisbeginselen op het gebied van bedrijfshulpverlening behandeld. De cursus is bedoeld voor medewerkers die nog geen BHV cursus hebben doorlopen en wordt aangeboden in één dag. Twee weken voor aanvang ontvangen de cursisten een e-learning waarin veelal de theorie wordt behandeld. Het aanleren van de praktische vaardigheden staat op de lesdag vaak centraal. 

Bij BOC Opleidingscentrum vinden we het belangrijk om bij de cursus BHV zo levensecht mogelijk te trainen. We maken deze cursus interessant door indien gewenst bijvoorbeeld gebruik te maken van lotusslachtoffers, niet-van-echt-te-onderscheiden realistische wonden en maatwerk scenario’s, passend bij de organisatie waarvoor de cursus wordt uitgevoerd. Eind vorig jaar maakte Jumbo Hollak uit Zelhem een leuke TikTok video over onze cursus BHV, met levensechte scenario’s. 

 

Om ervoor te zorgen dat BHV’ers voldoende getraind zijn én blijven is het belangrijk om na het behalen van het BHV basisdiploma jaarlijks een BHV herhalingscursus te volgen. Tijdens deze cursus wordt het geheugen van de deelnemers opgefrist en wordt er door het uitvoeren van verschillende (levensechte) scenario’s een verdiepingsslag gemaakt in enkele onderwerpen. Maatwerk is hierbij mogelijk. De BHV herhalingscursus is in één dagdeel te volgen met vooraf een e-learning of duurt een hele dag. De cursus kan plaatsvinden op een eigen locatie of bij BOC Opleidingscentrum in Zelhem.  

Door voor maatwerk te kiezen proberen we het cursusaanbod van BOC Opleidingscentrum niet alleen zo informatief, maar ook zo realistisch mogelijk te maken, waardoor de cursussen voor deelnemers leuk en interessant zijn. Benieuwd naar het volledige cursusaanbod of naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kijk dan op www.bocopleidingscentrum.nl of bel 0314 - 35 12 20.

Neem contact op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20