Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Sherlock Wijnia speurt erop los

  • Mobiele Surveillance
  • Onderzoek
  • Globe Security
  • Blog 

"Het had even geduurd maar eindelijk was het weer zover, Sherlock mocht weer aan de bak. Sherlock, deze geuzennaam draag ik al jaren en is mij ooit toebedeeld door ons surveillanceteam naar aanleiding van mooie acties met even mooie resultaten.

In de preventie WhatsAppgroep kwam een melding van een verdachte situatie. Een paar dagen daarvoor waren en feiten en omstandigheden waaruit bleek dat er voorbereidende acties waren geweest om later terug te komen om een grote slag te slaan. Een auto waarvan alleen de vorm zichtbaar was en een close-up van het kenteken wat op braille leek waren de ingrediënten voor een diepgaand onderzoek. Terwijl Ludo aan het bed van Stefano stond, zat ik thuis op de bank met een extra sterke bak koffie en had de focus op mijn beeldscherm van 6.1 inch. De speurtocht kon beginnen, ik knakte nog even met mijn vingers en nam nog een slok uit mijn Globe mok.

Wat voor soort auto zou dit zijn? Diverse modellen werden via Google afbeeldingen vergeleken en via privé WhatsApp contact met de melder gecommuniceerd. Ik zeg bewust melder, want de melder en zijn bedrijf waren nog geen klant van ons. Maar de passie voor het vak en de sport om te presteren voerde de boventoon en met mijn intrinsieke motivatie had ik de drive om vol gas te geven. Nadat er wat mogelijke modellen de revue waren gepasseerd bleek onze eerste ingeving de juiste te zijn. Onafhankelijk van elkaar kwamen wij met hetzelfde model als eerste op de proppen.

Oké, stap 1 is gezet, nu tijd om het kenteken te ontcijferen. Een cijfercombinatie gevolgd door 2 lettercombinaties was wel duidelijk. Iets gelijkend op….maar die mogelijkheden zijn ontelbaar natuurlijk. Alsof wij ons midden in de Da Vinci Code bevonden werden via RDW-kentekencheck de mogelijke combinaties geprobeerd. En ineens hadden wij een hit, één kenteken kwam overeen met het model wat wij voor ogen hadden. 

Het onderzoek kreeg vorm en onze beste vriend Google hielp een handje. Al snel waren wij erachter dat de auto op 14 augustus 2023 in een plaatsje in Brabant gekocht was. Voor ons zat het onderzoek erop waarna wij de informatie aan de politie overgedragen hadden.

Een enerverend en prachtig avondje, die op de televisie er nog niet veel beter op geworden was met Shownieuws. De tv ging daarom op zwart en ik ging moe en voldaan naar bed. Welterusten!"  

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20