Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Op je eigen tempo leren met de e-learning voor verkeersregelaars

  • VCA Audit
  • Veilig werken
  • E-learning
  • Verkeer
  • Eigen tempo

Voor Europe Traffic Support staat veiligheid altijd voorop. Of het nu gaat om een statische post, een om en om regeling of het regelen van het verkeer op een druk kruispunt: veiligheid is onze prioriteit. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen is het belangrijk dat we onze kennis en vaardigheden continu blijven verbeteren. De door BOC ontwikkelde e-learning voor verkeersregelaars draagt hier een belangrijk steentje aan bij.

Een stap vooruit in veiligheid


Europe Traffic Support (ETS) streeft naar veilige arbeidsomstandigheden voor haar team en derden. En juist daarom heeft BOC Opleidingscentrum een e-learning voor beroepsverkeersregelaars ontwikkeld, die ervoor moet zorgen dat werknemers op de hoogte zijn van de juiste procedures en zich houden aan de werkvoorschriften om veilig te kunnen werken. Naast de jaarlijkse terugkomdag wordt deze e-learning drie keer per jaar aangeboden. Elke verkeersregelaar van ETS is verplicht om de e-learning te doorlopen. Dit kan iedereen op zijn of haar eigen tempo doen. 

Drie leermodules

De e-learning bestaat uit drie leermodules, waarbij verschillende onderwerpen centraal staan. Onderwerpen die tijdens de e-learning worden behandeld zijn o.a. verschillende verkeersregelingen, communiceren, samenwerken en LMRA. In de e-learning wordt gebruikgemaakt van afbeeldingen en teksten om verschillende situaties te schetsen en hier tekst en uitleg bij te geven.

 

Afbeelding 1: Uitleg d.m.v. stappenplan poot-voor-poot regeling e-learning

Toetsmodule

Na het afronden van een leermodule is het tijd om de kennis van een verkeersregelaar te testen tijdens de toetsmodule. De toetsmodule bevat verschillende meerkeuzevragen. Voor kandidaten die dit prettig vinden is het mogelijk om de vragen voor te laten lezen door de computer.

In een voortgangsbalk wordt de voortgang van de kandidaat weergegeven. Wanneer alle vragen zijn afgerond wordt het slagingspercentage weergegeven. Dit maakt voor de kandidaat inzichtelijk of hij geslaagd of gezakt is voor de toets. Na het afronden van de toets is het mogelijk om deze opnieuw te maken.

Afbeelding 2: Voorbeeld van een vraag uit de toetsmodule

Om van de gemaakte fouten te kunnen leren, kan de kandidaat na het afronden van de toets de resultaten inzien. Per antwoord wordt nu uitleg gegeven over waarom het gekozen antwoord goed of juist fout is.

Afbeelding 3: Antwoorden inzien na het afronden van de toetsmodule 

Om ervoor te zorgen dat de verkeersregelaars op vaste momenten vooruitgang boeken en hun kennis up-to-date houden, hebben we een speciale toolbox ontwikkeld waarmee hun voortgang kan worden bijgehouden. Deze toolbox biedt gedetailleerde inzichten in de prestaties van elke verkeersregelaar, inclusief de voltooide modules, behaalde scores en gebieden die extra aandacht nodig hebben. Op deze manier kunnen docenten tijdens de terugkomdagen gerichte ondersteuning bieden, afhankelijk van de behoeften.  

Praktijktraining tijdens de jaarlijkse terugkomdag

Voor een verkeersregelaar is het niet voldoende om alleen theoretische kennis te hebben, ook in de praktijk moeten ze bekwaam zijn om hun werk goed uit te voeren. Daarom organiseren wij naast de e-learning ook jaarlijks een terugkomdag, waarop verkeersregelaars in een realistische omgeving de vaardigheden nog eens met elkaar kunnen oefenen. Dit samen oefenen draagt uiteindelijk bij aan het zelfvertrouwen van verkeersregelaars op de weg, die goed weten wat ze doen en waarom ze het op deze manier doen. 

VCA-audit

Elk jaar ondergaan we een VCA-audit om de veiligheid en gezondheid op het werk te waarborgen. Ook gisteren was het hier weer tijd voor. Vol trots kunnen we melden dat we de VCA-audit met een positief resultaat hebben afgerond. De toolbox werd tijdens de audit erkend als een positieve stap in het waarborgen van de veiligheid en het voldoen aan de strenge normen van de VCA-certificering. 

Bij Globe Group geloven we dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is. De e-learning voor verkeersregelaars is slechts een voorbeeld van onze inzet om voortdurend te streven naar het verbeteren van onze dienstverlening. Met training en ontwikkeling, bijvoorbeeld op vaste momenten per jaar, blijft de kwaliteit van onze dienstverlening hoog en blijven we regelmatig in het team benadrukken hoe belangrijk veilig werken is. Niet alleen voor ons als werkgever, maar ook voor onze opdrachtgevers en niet te vergeten de werknemer.

Meer weten over hoe wij ons inzetten voor veilig werken? Neem gerust eens contact op.  

Neem contact op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20