Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Ook inbrekers ontwaken uit hun corona-slaap

  • Mobiele surveillance
  • Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA)
  • Inbraken

We mogen weer! De samenleving is inmiddels alweer een tijdje open en we mogen er weer op uit: naar het terras, theater of naar het werk. Maar niet alleen wij genieten weer van deze vrijheden, ook de inbrekers ontwaken langzaam maar zeker uit hun corona-slaap. De afgelopen weken was het weer ouderwets druk op de Achterhoekse bedrijventerreinen. Voor ons was het business as usual. Onze surveillanten stonden op scherp en hebben zo de mogelijke schade voorkomen. Vandaag pikken we er twee gebeurtenissen uit die onlangs plaatsvonden. 

Beveiligen met ogen én oren 

Dat je beveiligen niet alleen met je ogen maar ook met je oren doet, heeft onze surveillant onlangs weer bewezen. Onze collega surveillant hoorde tijdens een collectieve surveillanceronde opeens het geluid van opengaande trailerdeuren achter zich. Als oud-vrachtwagenchauffeur herkende de surveillant dit geluid direct en twijfelde geen moment om polshoogte te gaan nemen. Ter plaatse zag hij iets verderop, op een afgesloten terrein, twee mannen die druk bezig waren om de inhoud van de trailer te inspecteren. Ook zag hij dat er inmiddels meerdere dekzeilen waren opengesneden. Bij het aanroepen van deze personen sloegen zij direct op de vlucht. Collega’s en de politie waren snel ter plaatse, maar helaas was er geen spoor meer van de daders. Door het snelle schakelen van onze surveillant en het gebruik van meerdere zintuigen, namelijk ogen én oren, is er geen buit meegenomen en is grote schade kunnen voorkomen.

Beveiligen met ogen, oren én (speur)neus

Na dit eerste incident kregen we een paar dagen later een melding van een verdacht persoon welke op camera’s in een toezichtruimte gesignaleerd was. Na deze melding zijn onze surveillanten samen met de politie op onderzoek uitgegaan. Na het nodige speurwerk bleek de verdachte zich onder een rooster schuil te houden. Door de (speur)neus van een politiehond werd de verdachte onder het rooster gevonden. De verdachte is opgepakt en ook hier is verdere schade voorkomen. Zo zie je maar weer, beveiligen doe je niet alleen met je ogen en oren, maar ook met je (speur)neus.  

Het rooster waaronder de verdachte zich schuilhield

Business as usual  

Inbraken, of beter gezegd: pogingen tot inbraken, komen vaker voor dan u denkt. Voor ons zijn bovenstaande gebeurtenissen voorbeelden van bijna dagelijkse kost, business as usual. De surveillanten van Collectieve Beveiliging Achterhoek zijn erop getraind om hun zintuigen te gebruiken en zo tijdig onveilige situaties te signaleren. Hierbij is o.a. aandacht voor verdachte personen en voertuigen, vandalisme, brandgevaarlijke situaties en andere illegale activiteiten.  

Vanaf 1 januari 2018 werken de ondernemersverenigingen en parkmanagementorganisaties in de gemeente Doetinchem, Oude IJsselstreek en Zelhem samen aan collectieve beveiliging. En dit heeft veel voordelen. De focus ligt op de kernactiviteit surveillance, waardoor de preventieve werking en aanwezigheid van de beveiliging groot is. Hoe meer bedrijventerreinen zich aansluiten bij het collectief, hoe beter de beveiliging op het gehele terrein. De surveillant is dan immers langer op het bedrijventerrein aanwezig. Wilt u graag meer weten over onze dienstverlening? Ga dan naar www.collectievebeveiligingachterhoek.nl of stuur vrijblijvend een e-mail naar gerard@globegroup.nl.

Klik hier voor meer informatie over CBA

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20