Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Nieuw: PSO-Trede 3 en PSO 30+ certificaat

  • PSO
  • SROI
  • Prestatieladder Socialer Ondernemen
  • Certificeringen
  • Nieuws

‘In de maand van de afsluiting’ sluiten we het jaar af bij Globe. We blikken terug op hoogtepunten van het afgelopen jaar en kunnen daar op de valreep nog een nieuw hoogtepunt aan toevoegen. Met trots kunnen we namelijk melden dat we onlangs het PSO-Trede 3 met PSO 30+ certificaat hebben behaald.


Social Return On Investment (SROI)

Social Return On Investment (SROI) zorgt voor werk- en ontwikkelmogelijkheden voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij wordt niet alleen gezorgd voor financieel rendement, maar ook voor maatschappelijk rendement. Het resultaat van investeringen die een maatschappelijk rendement opleveren, worden gemeten volgens de Social Return On Investment-methodiek. Wellicht heeft u als organisatie zelf doelen gesteld voor het behalen van maatschappelijk rendement, maar daarnaast stellen ook opdrachtgevers deze voorwaarden steeds vaker. Voornamelijk (semi) publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies of waterschappen vragen bij opdrachten steeds vaker om te werken met personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om hen een kans te geven in de organisatie. 

Globe Group kan door het behalen van het PSO-certificaat de invulling van Social Return verplichtingen voor u invullen.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Maar wat is PSO dan precies? PSO staat voor ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’. Het is een geverifieerd keurmerk van TNO, die objectief beoordeelt hoe goed een organisatie sociale verantwoordelijkheid neemt. Met dit instrument wordt duidelijk wat er gedaan wordt binnen een organisatie om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen binnen de arbeidsmarkt te vergroten.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is - zoals de naam al zegt - een ladder die bestaat uit verschillende niveaus. De ladder kent naast de ‘aspirant status’ drie treden:

  • Aspirant status
  • Trede 1
  • Trede 2
  • Trede 3
PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dus kans op werk- en ontwikkeling binnen de eigen organisatie. Hierbij wordt ook gemeten of de inzet van deze mensen op een kwalitatief goede manier gebeurt. Meer weten over PSO? Bekijk dan onderstaande factsheet. 

Factsheet: Wat is PSO?

PSO-certificaat trede 3

Bij Globe Group hebben we onlangs het PSO-certificaat behaald op trede 3, wat het hoogste niveau van certificering en erkenning op het gebied van sociaal ondernemerschap vertegenwoordigt. Hiermee tonen we aan dat we werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dat is nog niet alles. Naast het PSO-trede 3 certificaat hebben we ook het PSO 30+ certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit is een specifieke erkenning binnen de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), voor organisaties die aantoonbaar aanzienlijke inspanningen leveren om mensen uit deze doelgroep te laten integreren in hun personeelsbestand. Om deze erkenning te kunnen ontvangen moet minstens 30% van het personeelsbestand bestaan uit mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking, langdurig werklozen, Wajong-gerechtigden of andere groepen die moeite hebben met het vinden van werk. We zetten er ons voor in om deze mensen op te leiden, waarna ze bijvoorbeeld bij Europe Traffic Support aan de slag gaan als beroepsverkeersregelaar. Doorgroeien is daarna uiteraard nog mogelijk.

Meewerken aan een inclusieve samenleving

Door het behalen van het PSO-certificaat werken wij mee aan een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het doel van de PSO is namelijk om een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame manier aan het werk te helpen. PSO-gecertificeerde organisaties werken hieraan mee door werkplekken binnen hun eigen organisatie beschikbaar te stellen, zoals wij bij Europe Traffic Support bijvoorbeeld ook doen. Hierdoor laten wij aan onze opdrachtgevers zien dat we serieus bezig zijn met Social Return On Investment (SROI). Tegelijkertijd moedigen we hiermee ook opdrachtgevers of andere samenwerkingen aan om sociaal te ondernemen. Als een groeiend aantal organisaties zich hiervoor gaat inzetten, dragen we gezamenlijk een steentje bij aan een inclusievere samenleving, met werkgelegenheid voor iedereen.

Heeft u een opdracht of wilt u inschrijven op een aanbesteding met Social Return On Investments (SROI) verplichting? Globe Group kan u hierbij helpen, dus laten we er samen een invulling aan geven. Neem contact op voor meer informatie. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Waar een wil is, is een weg bij Globe Group

Bij Globe Group vinden we het belangrijk om voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt iets te kunnen betekenen en zo bij te dragen aan het vergroten van arbeidskansen voor kwetsbare groepen. Iedereen is bij ons namelijk welkom. Hierbij maakt het niet uit of je schoolverlater bent, dertiger, vijftiger, pensionado of een arbeidsbeperking hebt. Ons team kent een grote diversiteit aan mensen, dus ook jij past ertussen. Zolang je zelf enthousiast bent, de handen graag uit de mouwen steekt en ervoor open staat om nieuwe dingen te leren, verwelkomen we je graag in ons team. Waar een wil is is een weg: en bij Globe Group geldt dat zeker. Dus ben je op zoek naar een baan en wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over bijvoorbeeld onze opleidingsmogelijkheden? Neem dan contact op met Mirjam Roozegaarde, via mirjam@globegroup.nl of 0314 - 35 12 20.  

We zijn trots op het feit dat we het PSO-certificaat en de bijbehorende erkenning aan onze collectie met certificeringen mogen toevoegen en hopen daardoor nog veel nieuwe collega’s te mogen verwelkomen. Wilt u graag meer weten over de PSO-ladder? Kijk dan op www.pso-nederland.nl, bekijk onderstaande video voor meer informatie of neem contact met ons op. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20