Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Nieuw in de Achterhoek: Nathals Live

  • November
  • Voorbereiding op evenementen
  • Nathals Live
  • Veiligheidspartner

Een koude decemberavond, de klanken van goede muziek en de geur van vers getapt Nathals bier: op 15 & 16 december komt alles samen in Zieuwent tijdens Nathals Live. Geïnspireerd door Nathals en de heren van Bökkers, belooft dit gloednieuwe evenement in de Achterhoek een onvergetelijke ervaring te worden. Een evenement dat zich in de eerste editie nu al heeft bewezen, omdat de tickets binnen no-time uitverkocht waren. Bij Globe Group kregen wij de eer om vanaf het eerste uur betrokken te mogen zijn bij alle voorbereidingen waar dit grote spektakel om vraagt. Een mooi project waar wij natuurlijk volmondig ‘JA’ tegen hebben gezegd. 

Een nieuw opgezet evenement vraagt om de nodige voorbereiding. Voor de organisatie is het dan ook prettig om samen te werken met één veiligheidspartner die hierin kan ondersteunen. Met een scherp oog voor detail en kennis van zaken op het gebied van veiligheid, mochten wij voor Nathals Live het voortouw nemen in het opstellen van het veiligheidsplan en het uitbrengen van advies voor de vergunningsaanvraag. Dit betekent dat we samen met de organisatie bij de gemeente Oost-Gelre aan tafel hebben gezeten, voor het eerste voorgesprek van het evenement. Tijdens dit gesprek hebben we de vergunning doorgenomen en werd de plattegrond van het terrein uitvoerig besproken. Belangrijke gesprekspartners zoals vergunningsverleners van de gemeente, een adviseur evenementen van de politie, brandweer, medische zorg (GHOR) en waren bij dit gesprek aanwezig. 

Gesprekspartner met kennis van zaken

De aanwezigheid van Globe Group als gesprekspartner gaf de organisatie van Nathals Live een gerust gevoel, wetende dat ze naast zich een partner hadden met de juiste kennis en ervaring om het gesprek met de gemeente succesvol te laten verlopen. Het was dan ook van groot belang om bij de gemeente vertrouwen op te bouwen en te laten zien dat de organisatie er alles aan deed om de veiligheid van het gloednieuwe evenement te waarborgen. Hier hebben wij tijdens het gesprek een steentje aan bij kunnen dragen. Door een gedegen plan en de juiste onderbouwing hebben we tijdens het gesprek aangetoond dat we op het gebied van veiligheid overal aan hebben gedacht en we geen zaken over het hoofd hebben gezien. Mijn rol als projectleider speelt hierin een belangrijke rol.

Tijdens het evenement 15 & 16 december aanstaande zal ik in mijn rol als projectleider bij Globe Group voornamelijk toezien op de gehele veiligheid van het evenement. Zo stuur ik beveiligers, verkeersregelaars en sfeerbeheerders aan en werk ik nauw samen met de veiligheidscoördinator van het evenement. Bij incidenten ben ik samen met de veiligheidscoördinator het eerste aanspreekpunt van de organisatie en hulpdiensten. Samen zullen we moeten zorgen voor een snelle, veilige en effectieve oplossing voor het incident. Een vast aanspreekpunt is niet alleen prettig voor de organisatie, maar ook voor alle disciplines eromheen. Eén aanspreekpunt betekent dat iedereen snel te woord gestaan kan worden en er direct kan worden ingegrepen. 

Focus op de organisatie van het evenement

Voor de organisatie valt hiermee een last van hun schouders. Zij kunnen zich volledig focussen op de organisatie van het evenement. Globe Group neemt een groot deel van de veiligheidstaken over, zoals het bewaken van de algemene orde en veiligheid met de inzet van beveiligers, servicemedewerkers die een oogje in het zeil houden bij het podium en buitenterrein, beroepsverkeersregelaars die samen met vrijwilligers van de organisatie zorgdragen over het verkeer en een projectleider die vanaf het eerste moment betrokken is bij het proces, en zo alle gemaakte afspraken naadloos naar de werkvloer kan vertalen. Ook op het gebied van communicatie wordt de evenementenorganisatie door Globe ondersteund. Met portofoons in handen zijn alle medewerkers met een aansturende functie zoals beveiligers, sfeerbeheer, servicemedewerkers, EHBO, verkeersregelaars en de veiligheidscoördinator bereikbaar binnen handbereik. Dit maakt (onderling) snel schakelen mogelijk. 

Kortom: Globe doet meer dan alleen de beveiliging op een evenement. Wij gaan graag een duurzame samenwerking aan waarbij veiligheid voorop staat. Van advies tot uitvoering: wij weten hoe het in de evenementen- en veiligheidsbranche werkt en helpen u hier graag bij. Hierbij bieden wij ondersteuning op maat aan. Globe kan zowel de veiligheid van A tot Z uit handen nemen of ondersteunen in een klein onderdeel ervan. Meer weten? Als projectleider vertel ik u er graag meer over en ga ik geen uitdaging uit de weg. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.  

Ik wens iedereen een veilige novembermaand toe, een maand die bij ons in het teken staat van de voorbereiding op evenementen. 

Coen Derksen. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20