Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

ISO 9001 certificering voor Globe Group

  • Certificeringen
  • ISO 9001
  • Kwaliteitsmanagementsystemen
  • Focus op verbetering 

Onlangs hebben wij de ISO 9001 certificering behaald. ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, die zich richt op het verbeteren van bedrijfsprocessen en het waarborgen van een consistente kwaliteit in producten en diensten. Een systeem dat de basis legt voor efficiëntie, consistentie en klanttevredenheid binnen een organisatie.

En laten dat nou net zaken zijn die we erg belangrijk vinden bij Globe Group. Reden om ons in te zetten voor deze certificering. Enkele dagen geleden vond de certificeringsaudit plaats, en werd beoordeeld of ons managementsysteem voldoet aan alle eisen die vanuit de ISO 9001 norm gesteld worden. De audit hebben we met een positief resultaat afgerond waardoor we het ISO 9001 certificaat in ontvangst hebben mogen nemen. Een mijlpaal die we nog net in 2023 mee kunnen nemen.

Bekijk het certificaat

Procesmatig kijken naar verbeterpunten

Met het behalen van dit certificaat tonen we aan dat we aan een aantal specifieke normen voor kwaliteitsmanagement voldoen. Voorbeelden van deze normen zijn het opzetten van duidelijke processen, het vaststellen van verantwoordelijkheden, het monitoren van prestaties en voortdurend streven naar verbetering. Ook klachtenmanagement speelt hierin een belangrijke rol. Dit is een manier van benaderen die past binnen onze bedrijfsvoering, omdat we het procesmatig kijken naar verbeterpunten belangrijk vinden.

De ISO-norm maakt een verdiepingsslag in de oorzaakanalyse. En procesmatig kijken naar (eventuele) klachten en verbeterpunten past nou eenmaal binnen onze werkwijze. We zijn namelijk van mening dat je klachten wel klakkeloos kunt afhandelen, maar wanneer je niet kritisch kijkt naar het proces wat er vooraf is aan is afgegaan, de mogelijkheid bestaat dat deze een volgende keer opnieuw zullen gaan plaatsvinden. Het ISO-certificaat leert ons om beter naar de klachten en vooral de oorzaken hiervan te kijken. Daarmee werken we aan een kwaliteitsslag die naadloos aansluit op onze toekomstvisie.

Voordelen 

Samenwerken met een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf zoals Globe kent verschillende voordelen, zoals:

1. Kwaliteitsborging: Met de ISO 9001-certificering hebben we bewezen dat we voldoen aan de strenge normen voor kwaliteitsmanagement. Dit geeft aan dat onze processen, systemen en diensten consistent zijn en voldoen aan internationale kwaliteitsstandaarden. 

2. Klantgerichtheid: Klantgerichtheid is iets waar we bij Globe in onze dagelijkse manier van werken veel mee bezig zijn. Klanten zien dit terug in bijvoorbeeld persoonlijk contact en onze korte lijnen. Met ISO 9001 benadrukken we de focus op klanttevredenheid nog meer. We begrijpen de behoeften van onze klanten en zetten ons in voor een kwalitatief goede dienstverlening, die aansluit bij hun wensen.

3. Risicovermindering: Door samen te werken met een ISO gecertificeerd bedrijf wordt de kans op risico’s geminimaliseerd. Systemen om risico’s te identificeren, beoordelen en beheersen zorgen ervoor dat onvoorziene problemen tijdens de samenwerking zoveel mogelijk worden beperkt. Wel zo veilig! 

Keurmerk Beveiliging versus ISO 9001 

Sommige mensen denken dat het Keurmerk Beveiliging hetzelfde is als de ISO 9001 norm. Dit is echter niet het geval. Deze twee normen kennen misschien veel overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen. Zo is Keurmerk Beveiliging bijvoorbeeld alleen toegespitst op beveiligingsbedrijven, terwijl ISO 9001 algemene normen bevat die voor ieder bedrijf van toepassing kunnen zijn.

Een ander groot verschil is dat het Keurmerk Beveiliging een verzameling van uiteenlopende eisen is, die samen een gestructureerde en kwalitatief goede beveiligingsorganisatie vormen. ISO 9001 is een kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij de focus ligt op kwaliteitsverbetering. Dit systeem controleert of een bedrijf voldoet aan de eisen die het zichzelf of haar klanten stelt, en zich wel aan de wet- en regelgeving houdt. 

Ook zitten er verschillen in de essentiële eisen van het keurmerk: waar bij het Keurmerk Beveiliging de onderdelen correcte toepassing van de CAO, financieel soliditeit, integriteit en betrouwbaarheid van organisatie en beveiligingsmedewerkers, transparantie in commerciële voorwaarden en naleving van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en de Privacygedragscode centraal staan, zijn dit bij ISO de onderwerpen klanttevredenheid, klachtenmanagement, documentenbeheer, het systeem van in- en externe audits en de bewaking van processen. 

Naast de verschillen kennen beide normen ook overeenkomsten: 

  • (Het vergroten van) klanttevredenheid, verbeteren van de dienstverlening en verbeteren van het kwaliteitsbeleid zijn belangrijke speerpunten die beide regelingen gemeen hebben;
  • Bij beide normen wordt door een onafhankelijke, deskundige organisatie vastgesteld of het bedrijf voldoet aan de gestelde normen;
  • Zowel op kantoor als op locatie wordt bij beiden jaarlijks door de certificeringsinstelling getoetst of het bedrijf (nog) aan de normen voldoet.

We zijn trots op het behalen van deze certificering en zullen ook in het nieuwe jaar continu blijven werken aan het verbeteren van onze dienstverlening. Wilt u meer weten over ISO 9001, of één van onze andere certificeringen? Neem dan contact op met Ilse Roozegaarde, via 0314 - 35 12 20 of ilse@globegroup.nl.

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20