Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

In het verkeer kiezen we nooit voor de kortste weg

  • Europe Traffic Support
  • Beroepsverkeersregelaar
  • (Bij)scholing
  • Terugkomdagen

In de samenleving kom je ze nog steeds tegen: ondergewaardeerde beroepen. Beroepen met weinig aanzien, waar men bij voorbaat al een mening over heeft. Denk hierbij aan vuilnisman, glazenwasser of een fabrieksmedewerker. Corona heeft ons echter geleerd dat niet alleen leraren of huisartsen tot de cruciale beroepen behoren, maar ook bijvoorbeeld beveiligers of schoonmakers hier deel van uitmaken. En verkeersregelaars, die hoorden hier volgens Branchevereniging VBe NL zeker ook bij. “Verkeersregelaars zijn verantwoordelijk voor een goede verkeersdoorstroming bij bouwprojecten, langs de openbare weg en bij evenementen. Zowel beveiligers als verkeersregelaars werken in het veiligheidsdomein en zijn essentieel voor de Nederlandse samenleving”, benadrukte de directeur van VBe NL destijds. “We zien het als een erkenning voor het belangrijke werk van deze werknemers”.

Hier sluiten we ons volledig bij aan. Want belangrijk werk, dat is het zeker. Het is nu niet de bedoeling om oude koeien uit de sloot te halen, want de coronapandemie en haar strenge restricties laten we natuurlijk het liefst achter ons. Wel vragen we door middel van deze blog aandacht en respect voor onze verkeersregelaars. Want verkeersregelaar: dat word je niet zomaar. Het is een beroep dat om veel kennis en kunde vraagt.

Verkeersregelaar: dat kan iedereen zomaar worden, toch?

We horen het wel vaker, en de verkeersregelaars onder ons zullen het misschien ook wel herkennen: de opmerking “Verkeersregelaar, dat kan iedereen zomaar worden, toch?”. Heel simpel: het antwoord is nee. Met de juiste papieren kun ook jij de verkeersveiligheid professioneel regelen, maar voordat je dit papiertje bezit heb je nog een hele weg te gaan. Want verkeersveiligheid is belangrijk, en om de veiligheid van weggebruikers te garanderen gaan we nooit voor de kortste weg.

In het verkeer gaan wij nooit voor de kortste weg 

De beroepsverkeersregelaars van Europe Traffic Support hebben daarom niet voor niets allemaal een lange weg afgelegd om te kunnen staan waar zij nu staan: op de weg om het verkeer in goede banen te leiden voor jouw veiligheid. Verkeersregelaars worden namelijk gezien als het verlengstuk van de politie, en dienen daarom aan een aantal voorwaarden te voldoen. Voordat je een aanstelling als landelijke verkeersregelaar kunt krijgen, moet je met goed gevolg een theorie- en praktijkexamen voor verkeersregelaars hebben afgelegd. Deze opleiding duurt bij BOC Opleidingscentrum slechts twee dagen. Tijdens de opleiding worden de verkeersregelaars opgeleid tot professional. Na de opleiding zijn zij breed inzetbaar bij zowel wegomleidingen als bij bouwprojecten of evenementen. 

Wanneer een kandidaat voor de opleiding is geslaagd ontvangt hij of zij een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat dient omgezet te worden in een aanstellingspas en heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. De kandidaat heeft hiermee aangetoond de kennis en kunde in huis te hebben, en is nu in staat om zelfstandig het verkeer in goede banen te leiden. Maar wie denkt dat een verkeersregelaar na twee dagen klaar is met ‘eeuwig leren’ heeft het mis: ook in dit beroepenveld is (bij)scholing erg belangrijk. Daar zetten we ons bij Europe Traffic Support dan ook veelvoudig voor in.

De maand van de scholing 

Januari is voor ons ‘De maand van de scholing’ en daarom staat scholing deze maand centraal. We staan vandaag graag stil bij het feit dat we ons bij Globe bezighouden met een leven lang leren. Na het behalen van het benodigde papiertje ben je bij ons nog niet klaar, we dagen je graag nog verder uit en vinden het voor onszelf en onze klanten en opdrachtgevers belangrijk dat de kennis en kunde van onze werknemers up-to-date blijft. Daarom kiezen wij in het verkeer, maar ook in de beveiliging, nooit voor de kortste weg als het om leren gaat.

In maart starten we weer met een nieuwe opleiding voor beroepsverkeersregelaars. We hopen door middel van deze opleiding weer nieuwe verkeersregelaars klaar te stomen voor het vak en toe te kunnen voegen aan ons team. En hierbij hebben zij geluk: want vanaf eind februari gaan ook onze nieuwe salarissen in voor het verkeer. Hiermee worden onze werknemers nog meer beloond voor het belangrijke werk dat zij verrichten.

We hopen niet alleen nieuwe kandidaten op te leiden dit voorjaar, ook onze huidige verkeersregelaars gaan terug de schoolbanken in. Er worden terugkomdagen voor onze verkeersregelaars georganiseerd, waarbij zij opnieuw een cursus volgen om hun kennis te verbreden, samen te oefenen en van elkaar te kunnen leren in de praktijk. Daarnaast organiseren wij ook een verkeersregelaars + opleiding en kunnen de verkeersregelaars ervoor kiezen om de VKR TVM opleiding te volgen. Dit laatste staat voor Verkeersregelaar bij Tijdelijke Verkeersmaatregelen.

Kortom: bij Globe Group zijn we nooit uitgeleerd en vinden we het belangrijk om onze werknemers regelmatig bij te scholen om hun kennis en kunde zo op peil te houden. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, en lijkt het je leuk om je bij dit team van professionals aan te sluiten of zelf een verkeersprofessional te worden? Bekijk dan onze vacatures op www.globegroup.nl/vacatures of meld je aan voor de opleiding beroepsverkeersregelaar in maart via: https://www.bocopleidingscentrum.nl/opleidingen/beroepsverkeersregelaar/.

Bekijk onze vacatures 

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20