zonsondergang-1

Ik maak wat met...

Nee… WIJ maken wat met. 
 
De oudejaarsconference moet nog worden uitgezonden, maar het zal ons weer duidelijk worden dat we met z’n allen heel wat hebben beleefd afgelopen jaar. Mij zijn ook een aantal zaken opgevallen. Het goud op de olympische 1.000 meter shorttrack bijvoorbeeld, door Suzanne Schulting. Het was de eerste Nederlandse shorttracktitel ooit voor Nederland op de Spelen. Ik heb ook heel wat afgeschaatst. Vooral op natuurijs overigens. En zelfs tien keer de alternatieve Elfstedentocht.

De media stonden ook bol van de berichten rondom de bruiloft van de Britse prins Harry met Meghan Markle. Volgens nu.nl zou de beveiligingsoperatie omgerekend 34 miljoen euro hebben gekost. Wij hadden de deal gemaakt en ze er een 6-gangen diner voor alle gasten bijgeleverd, met liefde gemaakt door onze sterren chef Joke. Ach, we hadden het in mei al druk genoeg met alle evenementen en festivals. Er was natuurlijk dit jaar nog veel meer wereldnieuws en zo maken we in deze wereld, met z’n allen, heel wat met.  

Meningen

Ook hier, bij Globe Group, gebeurt genoeg. “Een blog van Bennie om het jaar af te sluiten met wat gebeurtenissen van afgelopen jaar!”, riepen Mirjam en Ilse onlangs enthousiast over de vergadertafel. Zo’n blog is leuk natuurlijk, maar ergens had ik ook mijn bedenkingen: het komt dan op social media terecht. En om eerlijk te zijn ben ik daar niet echt een groot voorstander van. Personen kunnen te pas en te onpas reageren op social media. Zonder onderbouwing, gewoon een persoonlijke mening. Echter staat niemand stil bij het feit dat dit schade kan aanrichten of vaak totaal niet berust op waarheid. Helaas kunnen we hier als bedrijf weinig aan doen. Reageren wekt vaak een respons en discussies kun je niet sturen. Mond dicht houden is vaak het beste, maar dat is dan wel weer moeilijk. Dat is de reden dat ik niet zo heel actief ben, want het leven is allerminst saai er is vaak genoeg te vertellen voor in blogs en op social media. 

Mobiele Communicatie en Camera Units 

Zo hebben we het aantal Mobiele Communicatie en Camera Units (MCCU’s) uitgebreid van 2 naar 3, door de aanschaf van een grote wagen. Deze is volledig uitgerust met een eigen communicatiesysteem en beschikt over de modernste videoapparatuur en camera’s, een mooie aanvulling op ons bestaande beveiligingspakket. Deze nieuwe MCCU kan in 2019 naar evenementen en festivals, een mijlpaal. Een ander hoogtepunt dit jaar was de aanbesteding van collectieve beveiliging voor Zelhem en de gemeentes Doetinchem en Oude IJsselstreek. Per 1 januari is Globe namelijk beveiligingspartner voor 13 bedrijventerreinen en dat heeft zeker bijgedragen aan het succes op de mobiele surveillance. Draagvlak en groei zijn hier mooie gevolgen van.

Tot slot krijgt Globe steeds vaker de vraag voor een totaalpakket, zeker op het gebied van evenementen. Organisaties vertrouwen op de kennis van Globe en willen steeds meer van ons. Destijds opgericht voor evenementenbeveiliging en inmiddels zo gegroeid dat we ook worden gevraagd voor bijvoorbeeld advies, veiligheidsplannen, MCCU’s en veiligheidscoördinatoren. Jaja, we maken wat met hier op de werkvloer, bij Globe Group. 

Mirjam en Ilse

Maar niet alleen op wereld- of bedrijfsniveau is er wat te doen. Heel lokaal, persoonlijk en privé, gebeurt er natuurlijk ook van alles. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door Ilse en Mirjam en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat het constant overleggen niet perse mijn favoriete bezigheid is, zo heb ik ook afgelopen jaar wel weer gemerkt. Maar mede dankzij wat tegengas van de dames draait de boel hier wel op volle toeren en zeker ook de goede kant op. En verder droom ik af en toe stiekem van het halen van het groot rijbewijs voor het besturen van de vrachtwagen... 

65 

Laat ik afsluiten met het gegeven dat ik volgend jaar 65 word. Achter de geraniums? Zeker niet, Joke heeft daar een hekel aan. Als ik al mijn wilde plannen allemaal wil uitvoeren moet ik wel 150 worden, dus volgend jaar gaan we in volle vaart door. Jaja, ik maak her en der op persoonlijk vlak ook nog wel eens wat met. 
 
En het is trouwens niet zo dat ik nooit iets op social media zet overigens. Een foto van een mooie zonsondergang bijvoorbeeld, die dan ergens in de weilanden bij Huize Milano verdwijnt, dat is nog wel de moeite waard. Daar heeft nooit iemand vervelend commentaar op. Is ook haast niet mogelijk. Want mooier dan dat maak je het ook eigenlijk niet met... 

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20