Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Het ondernemerschap tijdens Covid-19

  • Ondernemerschap tijdens de corona-crisis
  • Blog
  • Evenementen
  • Opdrachtgevers

We kunnen er allemaal niet meer omheen: het coronavirus. Een ieder heeft het er over, schrijft er over of weet er alles van. Echter wat het ook is, wij als ondernemers hebben ermee te maken. 

De eerste maatregelen

Begin maart kwam de regering met de eerste maatregelen: handen wassen en in onze elleboog niezen of hoesten. Toen begon het in Nederland: het hamsteren.. Een paar dagen later werden de maatregelen al uitgebreid, van vermijd sociale contacten en werk zoveel mogelijk thuis tot ‘samenscholing’ met meer dan 100 mensen. Hier begon het ook echt voor ons: onze dagelijkse werkzaamheden op kantoor werden omgezet in zoveel mogelijk thuis werken. Wij vonden dat wel wat. Op ons open kantoor wisten we overal van. Al het reilen en zeilen, nu vanuit huis, wat een afstand! Zelfs de lekkere soep van Joke hadden we niet meer tussen de middag.

Maar daar bleef het nog niet bij, ook de scholen gingen dicht. Wij als ondernemende moeders, trouwens ook onze beveiligers, verkeersregelaars en kantoorpersoneel, moesten het werk gaan combineren met het begeleiden van schoolwerkzaamheden voor onze kinderen. We zijn goed in het plannen, overzicht houden, maar dit alles kostten ons toch wel even een week of wat om in het ‘nieuwe’ ritme te komen. Samen waren we in de morgen fysiek aanwezig op kantoor, daarna ging het thuis verder: de combinatie van ondernemer en moeder (lees: "lerares") zijn. 

Een harde klap: geen evenementen

Daar kwam de "bom" voor onze evenementen: een dag van te voren werd Halfvasten afgelast. De nieuwe realiteit voor onze evenementen. Helaas bleef het hier niet bij, anno nu hebben we geen evenementen meer tot minimaal 1 september. Jeetje, 1 september! Dat betekent na 18 jaar geen evenementenzomer meer voor ons. We moeten al onze mooie festivals en evenementen missen! Eerlijk, we wisten dat het eraan zat te komen, maar toch wat een klap! Het werd harde realiteit. Ondanks dit zijn we toch heel trots. Trots op ons bedrijf en onze medewerkers, waar dan ook! We zetten de schouders eronder en hebben andere werkzaamheden. Denk aan winkelbeveiliging, werkzaamheden in de foodsector en uiteraard nog onze ‘normale’ werkzaamheden zoals de mobiele surveillance en in het verkeer. Maar toch, het verandert de situatie niet. Geen evenementen tot minimaal 1 september.. 

Ook wij zien als ondernemers nieuwe kansen, hebben volop contacten met bedrijven en/of instellingen op welke manier we ze kunnen ondersteunen met het nieuwe "normaal": de 1,5 meter economie. Dit brengt voor ons weer nieuwe, creatieve ondernemende ideeën, waar we ons met de volle 100 procent voor inzetten. Maar toch blijft het knagen.. GEEN evenementen. Daarnaast denken we ook aan onze opdrachtgevers, die een jaar lang hebben toegewerkt naar een mooi festival of evenement, zonder doorgang voor 2020. Maar wat gaat het wel brengen voor 2021? We weten het niet, het is koffiedik kijken. 

Ons hart als ondernemer huilt

We kunnen dan afsluiten met: “We zijn allemaal gezond”. Ja, gelukkig wel. Maar ons hart als ondernemer huilt. In 18 jaar hebben we een mooi klantenbestand opgebouwd voor de evenementen, helaas niet in 2020.. Opdrachtgevers en personeel, wij denken allen aan jullie in deze bizarre tijd. Hopelijk treffen we elkaar weer in goede gezondheid! Tot.. ??

Ilse & Mirjam Roozegaarde

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20