Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Het is de dag van de BHV! Waarom BHV'ers belangrijk zijn voor elk bedrijf

Vandaag, maandag 4 november 2019, is het de dag van de BHV. Deze dag is in het leven geroepen om de BHV'ers onder ons extra in het zonnetje te zetten en te benadrukken hoe belangrijk zij zijn. Een ongeluk of calamiteit zit in een klein hoekje, maar we moeten blij zijn dat er binnen een bedrijf mensen aanwezig zijn die weten hoe zij in zo'n situatie moeten handelen. Leg je BHV'er daarom vandaag extra in de watten en laat zien hoe onmisbaar hij of zij is binnen jouw organisatie. Zo zijn onze eigen BHV'ers maar ook onze BHV-assistenten Jack en Arpad onmisbaar voor ons bedrijf. Onze BHV-assistenten Jack en Arpad zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het alarmeren van ons personeel. De postbode hoeft maar in de deuropening te staan en het hele kantoor is hier meteen van op de hoogte. Naast onze veiligheid waken onze BHV-assistenten ook voor onze gezondheid. Wanneer wij even niet opkijken krijgt een ongezond stuk taart bijvoorbeeld geen kans om door ons opgegeten te worden. We moeten maar blij zijn dat Jack en Arpad geen hoofd BHV'ers zijn binnen ons bedrijf, maar we zouden niet weten wat we zonder hun assistentie aan moeten. Fijne dag van de BHV daarom jongens! 


Onze BHV-assistenten Jack en Arpad waken voor onze veiligheid en gezondheid

BHV, wat is het en wat moet je ermee? 

BHV staat voor ‘bedrijfshulpverlening’. Het doel van bedrijfshulpverlening is het creëren van een veilige (werk)omgeving voor zowel medewerkers als voor bezoekers, klanten of bewoners. Tijdens een gevaarlijke situatie komen de BHV’ers in actie door bijvoorbeeld een gebouw te ontruimen, eerste hulp te verlenen of de nooddiensten in te schakelen. BHV’ers zijn daarom onmisbaar op elke werkvloer. In Nederland is voor elke werkgever het nemen van maatregelen bij het opzetten van bedrijfshulpverlening verplicht. Of je nou een eenmanszaak hebt of een bedrijf runt met 100 man personeel in dienst: de bedrijfshulpverlening moet binnen elk bedrijf en elke organisatie goed geregeld zijn. Vanaf de Arbowet van 2007 is het aantal BHV’ers dat aanwezig moet zijn binnen een bedrijf of organisatie niet meer wettelijk vastgelegd. Dit betekent dat de werkgever de bedrijfshulpverlening naar eigen inzicht mag organiseren.

Wat zijn de taken van een BHV'er? 

Een BHV’er moet bij een ongeval of calamiteit in elke situatie kunnen handelen. Een BHV’er moet ten eerste bij het uitbreken van brand deze kunnen bestrijden en de gevolgen van brand kunnen beperken. Daarnaast moet een BHV’er eerste hulp kunnen verlenen bij ongevallen en/of stoornissen in de vitale functies, en indien nodig ook professionele hulp (zoals politie, brandweer of ambulance) kunnen inschakelen. Tot slot moet een BHV’er in noodsituaties ook de leiding kunnen nemen en alle werknemers in het bedrijf kunnen alarmeren en evacueren. Zo creëren zij een veilige situatie voor zichzelf en de mensen om zich heen.

Een BHV-cursus voor werknemers van jouw bedrijf: zo geregeld

Bij BOC Opleidingscentrum, onderdeel van de Globe Group, bieden wij jou en jouw personeel de mogelijkheid om een BHV-cursus te volgen bij ons opleidingslokaal in Zelhem. Ook is het in overleg mogelijk om de cursus op eigen locatie te volgen. BOC Opleidingscentrum biedt zowel de BHV-basiscursus als de herhalingscursus aan. Bij de BHV-basiscursus worden door middel van zowel een theorie als praktijkgedeelte alle basisbeginselen van bedrijfshulpverlening uitgelegd. Na het volgen en succesvol afronden van deze cursus ben je in staat om alle bovengenoemde taken uit te voeren. Hiervoor ontvang je een certificaat met een geldigheidsduur van een jaar. Dit certificaat kan jaarlijks worden verlengd door een BHV-herhalingscursus te volgen.

Naast de reguliere BHV-herhalingscursus bieden wij ook een verkorte variant van deze cursus aan. Bij de verkorte BHV-herhalingscursus wordt e-learning gecombineerd met een praktijkdeel van slechts een halve dag. Door de verkorte herhalingscursus hoef jij of je personeel niet de hele dag vrij gepland te worden van de werkzaamheden. Dit scheelt veel tijd. De BHV-herhalingscursus is ervoor bedoeld om de kennis over bedrijfshulpverlening op te frissen en up-to-date te houden. Ook deze cursus bestaat uit een verkort theorie en praktijkgedeelte.

Wil je graag meer informatie ontvangen over onze BHV-cursussen, of wil je je hier direct voor aanmelden? Neem dan contact op met BOC Opleidingscentrum. Onze specialisten helpen je graag met het regelen van de bedrijfshulpverlening. En aan alle BHV’ers onder ons: wij wensen je een fijne en vooral veilige dag van de BHV toe!

Meld mij direct aan voor een BHV-cursus 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20