Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Globe Group: herder van veiligheid

  • Globe Security
  • Collectieve Beveiliging Achterhoek
  • Maand van de vakanties

“Gerard, schrijf jij eens een leuke blog om juli, ‘De maand van de vakantie’ mee af te trappen. Een blog die gaat over de vakantie én IKAD als nieuwe deelnemer van het collectief.” Ik zag onze communicatie dame alweer aankomen toen deze vraag gesteld werd. Maar u vraagt, wij draaien bij Globe, dus ook voor verzoeken zoals deze draai ik mijn hand niet om.  

Zoals de meeste mensen wel weten houden we bij Globe Group op zijn tijd wel van blogs met een beetje humor. Hoewel het in eerste instantie misschien lijkt dat ik een zonnesteek heb opgelopen (om even in vakantiesferen te blijven), schrijf ik deze blog vandaag met een knipoog. Een leuke blog om ‘De maand van de vakantie’ mee af te trappen, maar tegelijkertijd met een serieuze boodschap over CBA. Ik wens je veel leesplezier. 

Als één schaap over de dam is 

Vandaag wil ik het met je hebben over collectieve beveiliging, waar we een knipoog werpen op het gezegde "Als één schaap over de dam is, volgen er meer." In deze blog zul je ontdekken hoe dit oude gezegde perfect van toepassing is op de wereld van veiligheid en waarom deelnemen aan een collectief de beste manier is om veiligheid te waarborgen voor iedereen. 

En nee, laten we direct even uit de wereld helpen dat we de deelnemers van Collectieve Beveiliging Achterhoek natuurlijk niet willen vergelijken met schapen. Wel gebruiken we dit in deze blog als metafoor. De boodschap van deze blog is dat we samen sterker staan. Dit geldt voor een kudde schapen, maar voor collectieve beveiliging net zo goed.

Het kudde-effect

Om even in het thema te blijven: stel je voor. Er staat een eenzaam schaap aan de rand van een grote dam, aarzelend of het de sprong zal wagen. Na zichzelf moed ingesproken te hebben waagt het uiteindelijk de sprong, waarna de rest van de kudde nieuwsgierig toekijkt en uiteindelijk één voor één volgt. Deze "schaap-paradox" is vergelijkbaar met collectieve beveiliging op bedrijventerreinen. Als één bedrijf begint met collectieve beveiliging, zullen anderen zien hoe effectief het is en zich aansluiten.

Dit komt omdat het schaap dat als eerste de sprong waagt, anderen motiveert om hun angsten opzij te zetten en de kudde te volgen. Schapen beseffen dat ze sterker zijn als ze samenwerken en dat hun collectieve aanwezigheid een krachtig schild vormt tegen eventuele gevaren die zich buiten de veilige weide bevinden. Ze vertrouwen elkaar voor veiligheid. Op eenzelfde manier kunnen bedrijven op een bedrijventerrein samenwerken om collectieve beveiligingsmaatregelen te implementeren. Of het nu gaat om het delen van informatie bij verdachte activiteiten in bijvoorbeeld appgroepen of het gezamenlijk investeren in beveiligingsdiensten: het kudde-instinct kan de sleutel zijn tot een veiligere omgeving voor iedereen. 

Eén persoon kan het verschil maken door als eerste deel te nemen aan zo'n collectief. Ze kunnen anderen inspireren om zich aan te sluiten en de kracht van de kudde te vergroten. Samen sta je immers sterker. Dit maakt dan ook dat Globe Security met Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA) al 15 bedrijventerreinen met aangesloten deelnemers in de regio Gelderland mag bewaken. Steeds meer deelnemers volgen, maar er zijn ook nog steeds deelnemers die de sprong niet durven te maken. 

Voordelen van het collectief

Een wollig schaap angstaanjagend? Niet echt, totdat een grote kudde schapen je tegemoet komt. Op dezelfde manier zorgt collectieve beveiliging ervoor dat bedrijventerreinen een krachtige en gecoördineerde verdediging vormen tegen ongewenste bezoekers. Dit wordt bereikt door bijvoorbeeld de zichtbare aanwezigheid van een beveiligingsbedrijf, camerabewaking en alarmsystemen. Voor deelnemers van Collectieve Beveiliging Achterhoek geeft dit tevens een veilig gevoel. Niet alleen schapen voelen zich veiliger als ze in een kudde zijn, omdat ze weten dat ze er in het geval van roofdieren niet alleen voor staan, ook als bedrijf geeft het een veilig gevoel om deel uit te maken van een collectief. Door samen aan veiligheid te werken op een bedrijventerrein is er een hoge mate van beveiliging, is de surveillant langer op het bedrijventerrein aanwezig en worden de kosten door gezamenlijke inkoop tevens verdeeld. Bovendien ontstaat er een gevoel van saamhorigheid en verantwoordelijkheid, wat bijdraagt aan een positief ondernemersklimaat en een veiligere omgeving. 

Om de beveiliging in goede banen te leiden heeft collectieve beveiliging een goed georganiseerde aanpak nodig, net zoals een kudde schapen een herder nodig heeft om ze te leiden. Collectieve Beveiliging Achterhoek zorgt ervoor dat de belangen van het collectief behartigd worden, de juiste beveiligingsmaatregelen worden genomen en dat alle deelnemers goed geïnformeerd worden. Globe Security neemt hierin de leiding om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Door jarenlange ervaring, duidelijke communicatie, transparante rapportages en korte lijnen kunnen we je beloven dat wij geen wolf in schaapskleren zijn maar een betrouwbare partij om de beveiliging aan over te laten.

Collectieve beveiliging is een slimme zet voor alle deelnemers. Het biedt verschillende voordelen zoals een verhoogde veiligheid, verminderde criminaliteit en een betere bescherming van bedrijfsactiviteiten. Goed noaberschap is hierbij belangrijk, zoals we dat in de Achterhoek zeggen. Er niet vanuit gaan dat de buurman lid is van Collectieve Beveiliging Achterhoek en er bij jouw bedrijf ook wel een oogje in het zeil gehouden wordt, maar door je zelf aan te melden en te laten zien dat je bereid bent om samen met je buurman aan de veiligheid te werken. 

100% service, ook in de vakantie

Nu we het bijna de hele blog over schapen hebben gehad, sluiten we graag af met het onderwerp vakanties. Het is immers ‘De maand van de vakantie’ deze maand. Want hoewel we eigenlijk op 1 januari 2024 zouden starten met de collectieve beveiliging bij IKAD (Industriekring Aalten en Dinxperlo), zijn we hier onlangs al mee begonnen. In mei 2023 is de gunning namelijk kenbaar gemaakt door IKAD en dit werd door de leden positief ontvangen. Voor ons een reden om eerder te starten zodat iedereen met een gerust hart op vakantie kan gaan, terwijl op de zaak een oogje in het zeil wordt gehouden. Daarom zijn vanaf 1 juli onze surveillanten actief op de bedrijventerreinen in Aalten en Dinxperlo. Klaar om zich in te zetten voor veiligheid, ook in de vakantie. Ook dat is de service van Globe Security.

Meer weten over collectieve beveiliging of deelnemen aan het collectief? Kijk dan op www.collectievebeveiligingachterhoek.nl, bekijk onze flyers of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Bekijk flyer Collectieve Beveiliging Achterhoek

Bekijk flyer Collectieve Beveiliging Achterhoek (IKAD Aalten-Dinxperlo)

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20