Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Globe Group en NPT vullen SROI gezamenlijk in

  • SROI
  • Opdracht
  • Social Return
  • Beroepsverkeersregelaar ETS
  • Samenwerken

Ondernemen met een sociaal hart? Wel als het aan NTP en Globe Group ligt! Zij hebben onlangs de handen ineengeslagen om gezamenlijk invulling te geven aan een SROI (Social Return On Investment) opdracht.


NTP

NTP is een regionale aannemer en actief op het gebied van wegen, bodem, water, energie en advies. In samenwerking met de overheid, bedrijven en instellingen richt NTP de leefomgeving op infrastructureel en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. Voor een langdurig project was NTP op zoek naar een beroepsverkeersregelaar. Social Return was hierbij een eis. Door eerdere samenwerkingen met Globe kwam NTP bij Globe uit en legden ze dit vraagstuk bij ons neer. We konden invulling geven aan deze opdracht, door aan de wensen en eisen van NTP te voldoen. Zo zetten we ons samen in voor social return.

Bekijk de flyer van Europe Traffic Support

Social Return On Investment

SROI wordt steeds vaker door bijvoorbeeld gemeenten, waterschappen of andere overheidsorganisaties als contractvoorwaarde gesteld bij het gunnen van een opdracht in het aanbestedingsproces. Dit houdt in dat een bedrijf zich bij een aanbesteding moet verdiepen in de eisen die gesteld worden op het gebied van social return en hoe deze ingevuld kunnen worden. Letterlijk betekent Social Return On Investment (SROI) ‘iets teruggeven aan de samenleving’. Activiteiten die onder deze betekenis vallen zijn o.a. het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het opleiden van deze mensen en het bijdragen aan sociale projecten. Bij Globe Group zit het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in ons DNA. Door te kijken naar mogelijkheden en niet naar beperkingen, focussen we ons op wat iemand wél kan. Natuurlijk altijd vanuit het oogpunt veiligheid en kwaliteit van uitvoering, zoals opdrachtgevers van ons gewend zijn.

Er zijn diverse manieren om social return uit te vragen. Bijvoorbeeld aan de hand van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), als gunningscriterium of in een bouwblokkenmodel.

PSO Prestatieladder

De PSO-prestatieladder is een door TNO wetenschappelijk onderbouwd instrument waarmee bepaald wordt in hoeverre een bedrijf sociaal onderneemt. De mate van impact wordt weergegeven op de prestatieladder met verschillende treden. Wij zijn gecertificeerd op trede 3, de hoogste trede van deze ladder. Hiermee behoren we tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de PSO-3 certificering is Globe ook in het bezit van het 30+ (Abw)-certificaat. Dit geeft aan dat meer dan 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld langdurig werklozen, Wajong-gerechtigden of andere groepen die moeite hebben met het vinden van werk. We zijn trots dat we ons voor deze doelgroep mogen inzetten en kijken uit naar nog veel meer opdrachten waar we met social return invulling aan mogen geven. 

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u ook ondernemen met een sociaal hart? Kies dan voor een samenwerking met Globe Group. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Bel voor meer informatie naar 0314 - 35 12 20 of stuur een e-mail naar mirjam@globegroup.nl.

Neem contact op voor meer informatie

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20