Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Geen Claudia de Breij, Youp van ’t Hek of Guido Weijers dit jaar: maak je borst nat voor de eindejaarsconference van Globe

  • Globe Group
  • Eindejaarconference 2022
  • Hoogtepunten en terugblikken

De champagneflessen en oliebollen mogen bijna weer uit de kast: het nieuwe jaar gaat bijna beginnen. Wie Bennie, Mirjam en Ilse Roozegaarde een beetje goed kennen weten dat zij geen blad voor de mond hebben. Daarom is het dit jaar niet Claudia de Breij, Youp van ‘t Hek of Guido Weijers die voor de eindejaarsconference is gestrikt, maar is het het directieteam van Globe. Maak je borst nat voor de enige echte Globe eindejaarconference van 2022!

Het jaar 2022 gaat in de boeken als het jaar van het The Voice of Holland schandaal, de stikstof- vluchtelingen en energiecrisis en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Tussen al deze ellende door kennen we bij Globe gelukkig verschillende lichtpuntjes, waardoor we het jaar 2022 positief kunnen afsluiten. Lichtpuntjes in de vorm van mooie momenten en successen uit het afgelopen jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de snelle aanrijtijden van de Globe surveillanten en succesverhalen van inbraakpogingen, waarbij de surveillanten van Globe ook dit jaar boeven weer te slim af waren. Dankzij de ijzersterke samenwerking tussen industriekringen, bedrijventerreinen en Globe Security, heeft ook Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA) dit jaar weer bewezen dat collectieve beveiliging werkt. Door de handen ineen te slaan en samen te werken aan een veilig bedrijventerrein.

Zelf schijnen we ook graag een lichtje op een hoogtepunt dat begin dit jaar plaatsvond, op 1 februari om precies te zijn. Op 1 februari vierden wij ons eigen jubileum en keken we terug op 20 jaar Globe en 20 jaar veiligheid. We werden overspoeld met felicitaties en cadeaus en hebben op deze dag ook onze relaties, opdrachtgevers en werknemers in een goed daglicht gezet, door hen een lichtpuntje toe te sturen in de vorm van een zaklamp en Globe prijzenticket. Als bedrijf zijn we zonder ons personeel, onze opdrachtgevers en onze relaties natuurlijk nergens, daarom vonden we het belangrijk om deze dag gezamenlijk een beetje te vieren. En hoe! Uiteraard hebben we onszelf op deze dag ook een Globe prijzenticket met unieke code cadeau gedaan, waardoor Bennie ‘wat met maakte’ en er met een entreebewijs voor de wellnessavond bij Zwembad Rozengaarde vandoor ging. Niet omdat een zoutbad zijn huid nou zo goed zou doen, maar om een avondje heerlijk te ontspannen en zich letterlijk klaar te stomen voor de rest van het jaar en wat er nog komen ging: evenementen die weer plaats mochten vinden.

En wat hadden we ze gemist, de evenementen. Eindelijk mochten na twee jaar coronastilte de MCCU’s weer uit de hal gereden worden om ingezet te worden waar ze eigenlijk voor bedoeld waren: het waarborgen van veiligheid op evenementen. De PCR testen, handschoenen en mondmaskers die in de MCCU lagen die als testlocatie van COVID19 Achterhoek had gediend werden eindelijk weer vervangen voor camera’s, extra schermen en portofoons. Op de agenda stonden o.a. Huntenpop, Boeruhrock, Halfvasten Angerlo, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en Reurpop. Maar ook onze MCCU en verkeersregelaars raceten naar Zandvoort om te zorgen voor een zorgeloos en veilig verloop van een groot race-evenement. Het was een prachtige zomer en onze MCCU’s werden veelvoudig ingezet. Voor ons zelfs een reden om een nieuwe MCCU aan te schaffen dit jaar, die momenteel wordt opgelapt om volgend evenementenseizoen mee te draaien en de veiligheid op menig evenement mag garanderen.

‘Alwéér een nieuwe MCCU?’ klonk op kantoor in de pauze. Ilse en Mirjam verslikten zich bijna in de soep van Joke en zagen het niet zo zitten. Een nieuwe wagen, een nieuw kindje voor Bennie. Bennie heeft zijn pensioenleeftijd dan al wel gehaald, iedereen weet dat hij nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Bennie heeft geen rust in zijn kont en zal ook in 2023 menig dag slijten aan de Ericaweg in Zelhem, om de nieuwe aanwinst te voorzien van de beste camera’s en de nieuwste snufjes. Maar al die evenementen en camerawagens vragen natuurlijk ook om de inzet van personeel. Evenementenverkeersregelaars en beveiligers zijn onmisbaar op evenementen. Maar hoe kom je als vergunningsverlener tot een goed onderbouwde beoordeling van de benodigde inzet van beveiligers op evenementen? Niet door maar klakkeloos de regel 1 beveiliger op 250 bezoekers aan te houden in ieder geval. Toch wijst de praktijk uit dat dit anno 2022 nog veel werd gedaan. Daarom gingen we in november het gesprek hierover aan door een seminar te organiseren met als thema ‘adviseren en bepalen inzet beveiliging op evenementen’. Ons allereerste seminar, georganiseerd door Globe Group in samenwerking met het Event Safety Institute. Ilse vertelde deze middag over de problemen waar zij op het gebied van evenementenbeveiliging tegenaan liep en vroeg de aanwezige gemeenten om hun ervaringen met evenementenorganisaties en de procedure rondom de vergunningsaanvraag te delen. Al snel kwam het gesprek op gang en werden casussen behandeld en voorbeelden uit de praktijk gedeeld. Voor ons een leerzame middag en een hoogtepunt uit 2022.

Als bedrijf groeien we nog steeds en weten veel bedrijven en evenementenorganisaties ons te vinden. Maar ook nieuw personeel weet de voordeur van Globe goed te vinden. Het afgelopen jaar hebben we helaas afscheid genomen van enkele collega’s, maar daarnaast hebben we ook nieuwe mensen aan ons team toegevoegd. En dat is niet voor niets. Werkzoekenden in de beveiliging en het verkeer weten ons te vinden. Dit komt omdat we niet alleen mooie contracten met bijpassende salarissen aanbieden, maar ook staan voor een leven lang leren. Wij supporten onze werknemers om zich verder te ontwikkelen door opleidingen aan te bieden waarmee zij vooruit kunnen. Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging in het nieuwe jaar? Bekijk dan onze vacatures voor o.a. planner, evenementenbeveiliger en beroepsverkeersregelaar en verover een plekje binnen ons familiebedrijf.  

Bedankt voor een fantastisch 2022 en op naar een nóg mooier 2023! Wij wensen iedereen een veilige jaarwisseling toe en zeggen: tot volgend jaar!

Ilse, Mirjam en Bennie Roozegaarde

Verover een plekje binnen ons familiebedrijf!

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20