Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Een NEN 4400-1 certificering, wat heb je daar nou aan?

Afgelopen maand was het weer zo ver: 'de mensen van de NEN’ kwamen weer bij ons op kantoor. Twee keer per jaar krijgen we een uitgebreide controle van de NEN om zo onze certificering te mogen behouden. Ze mogen in onze administratie kijken, lopen al onze contracten na, controleren of we alle financiële verplichtingen nakomen en ze krijgen overal inzage in. Vooraf plan ik dan ook helemaal geen andere afspraken in op die dagen; als ze vragen hebben dan ben ik er voor ze en kan ze toelichting geven of ze voorzien van de gewenste informatie.

Als organisatie kies je vrijwillig voor een NEN-certificering; het is niet vanuit de wet verplicht. Waarom zou je je dat dan eigenlijk allemaal op de hals halen?

NEN-certificering als meerwaarde

Wij zien een NEN-certificering als een absolute meerwaarde van onze organisatie. Doordat wij aan de strenge voorwaarden van de NEN voldoen, laten we zien dat we een financieel gezonde organisatie zijn, ons personeel “juist” behandelen en betalen en onze zaakjes op orde hebben. Wij voldoen aan loonheffingen zoals loonbelasting, premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.  

Voorkom boetes en fraudeclaims

En bovenal: vanuit de wet Ketenaansprakelijkheid weet je dat de eventuele risico’s met partijen waar we inlenen zo goed als mogelijk afgedekt zijn. Zo kan het gebeuren als u níet met een NEN 4400-1 gecertifieerd bedrijf samenwerkt, dat de Belastingdienst en overige overheidsinstanties door de werking van de wet Ketenaansprakelijkheid bij ú terecht komen als achteraf blijkt dat iemand bijvoorbeeld niet gerechtigd was om in Nederland te werken, of als iemand bijvoorbeeld onderbetaald werd, of dat er bepaalde afdrachten niet of te weinig voldaan zijn. U kunt dan hoge boetes ontvangen of er worden fraudeclaims bij u neergelegd. Ook als u daar helemaal niet zelf van op de hoogte was! Doordat u samenwerkt met een NEN 4400-1 gecertificeerd bedrijf, zijn deze risico’s allemaal afgedekt.  

Vrijwaring Inlenersaansprakelijkheid

Een bijkomend voordeel voor onze opdrachtgevers; als je zaken doet met een NEN-gecertificeerd bedrijf met een SNA Keurmerk hoef je maar 25% op de G-rekening te storten. Je kunt er immers vanuit gaan dat mócht er iets misgaan tijdens een opdracht, de claim verhaald kan worden. Onder voorwaarden kun je gevrijwaard worden van de inlenersaansprakelijkheid.

Gerust hart zaken doen

Wij vinden het belangrijk om een degelijke, solide organisatie te zijn die netjes aan alle financiële voorwaarden voldoet en goed voor haar personeel zorgt. Een betrouwbaar bedrijf waar u met een gerust hart zaken mee kunt doen. Misschien zijn we wel wat duurder dan de hobbyboer op de hoek. En heeft u wellicht wel eens gedacht: ik zet een bekende aan de weg als verkeersregelaar of ik huur een zzp’er in als beveiliger. We hopen het natuurlijk niet..maar stel, stél, dat er iets misgaat tijdens de opdracht: waar gaat u de claim neerleggen? Zijn uw risico’s voldoende afgedekt?  

Wilt u weten of de bedrijven waar u mee samenwerkt voldoen aan de NEN 4400-1 normering en een SNA keurmerk hebben? Controleer dit dan in het overzicht op de website van Stichting Normering Arbeid.

Ga naar de website van SNA 

Voorlopig staan er voor het einde van dit jaar weer een aantal verschillende audits op onze agenda; onder andere voor VCA, zodat alle medewerkers in ons bedrijf volledig VCA gecertificeerd zijn, en bijvoorbeeld voor de keurmerken van evenementen- en particuliere beveiliging. Zo blijven we continu bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20