Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

De dag van alarmnummer 112

  • De dag van alarmnummer 112
  • Veiligheid voorop
  • BOC Opleidingscentrum

Vandaag (11-2, de numerieke datum van 1-1-2) is het de ‘Europese dag voor het alarmnummer 112’. In elk land van de Europese Unie kan 112 gebeld worden voor hulp in levensbedreigende situaties. Deze speciale dag is een initiatief van de Europese Commissie om de bekendheid van 112 te vergroten. Wist je dat 27 Europese landen hetzelfde alarmnummer gebruiken als Nederland? Bijna overal in Europa kun je 112 bellen als je politie, brandweer of een ambulance nodig hebt. Het alarmnummer wordt gemiddeld zo’n 4500 keer per dag gebeld. 

Je belt alarmnummer 112 natuurlijk alleen voor een spoedeisende of levensbedreigende situatie zoals bij woningbrand, een gaslucht op straat, mishandeling of inbraak. Maar ook als jij of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Vertel als je belt wie je bent, waar je bent en omschrijf wat er is gebeurd. Hang de telefoon niet op voordat de centralist zegt dat je mag ophangen.

Wees voorbereid op noodsituaties – volg een cursus bij BOC Opleidingscentrum


Omdat het noodnummer vaak gebeld wordt is het belangrijk dat je weet hoe je moet handelen in een noodsituatie. Want als elke seconde telt, dan wil je toch ook weten wat je moet doen? Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland zo’n 8.000 reanimaties per jaar plaatsvinden buiten het ziekenhuis? In ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die het slachtoffer reanimeren. Dit gebeurt al voor de komst van een ambulance. Elke minuut dat er geen hulp wordt geboden, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met maar liefst 10%.

Bij BOC Opleidingscentrum bieden we verschillende veiligheidscursussen- en opleidingen aan waarbij je leert om veilig te werken of hoe je moet handelen in geval van nood. Voorbeelden van cursussen die wij aanbieden zijn o.a. VCA (basis & VOL), BHV (basis & herhaling), reanimatiecursussen en de cursus veilig werken met bijvoorbeeld een heftruck, kraan of hoogwerker. Bij alle cursussen staat veilig handelen of werken hoog in het vaandel, om zo de kans op ongevallen – en het bellen van 112 – te reduceren.

Meer weten? Kijk op www.bocopleidingscentrum.nl of neem vrijblijvend contact op met Mirjam Roozegaarde voor meer informatie via 0314 – 35 12 20 of mirjam@globegroup.nl.

De komende tijd staan de volgende cursussen op het programma:

18 februari - Open inschrijving VCA Pontifex
24 februari – VCA met examen
3 maart - Open inschrijving VCA Pontifex
18 maart – BHV herhaling
18 maart - Open inschrijving VCA Pontifex
23 maart – BBMI
1 april – VCA met examen

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20