Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Certificaten voor SMO-beveiligers

  • SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE OPVANG
  • SMO BEVEILIGER
  • ONDERSTEUNING IN DE ZORG
  • CERTIFICAAT

Zorginstellingen zijn steeds meer op zoek naar andere vormen van begeleiding vanwege de druk op het personeel. Ondersteuning in de vorm van een SMO-beveiliger (beveiliger in de Sociaal Maatschappelijke Opvang) kan hierin voorzien. Niet alleen de druk op het personeel wordt hiermee aangepakt, maar vanuit de beveiligingsachtergrond is er oog voor rust en stabiliteit op de instelling. Een tijd terug hebben de eerste beveiligers de specialistische opleiding SMO afgerond die zij gevolgd hebben bij Kenniscentrum Gedrag & Veiligheid. En met positief resultaat. Onze SMO-beveiligers hebben onlangs namelijk hun certificaten in ontvangst mogen nemen. Gewaarmerkte certificaten door de overheid. Voor ons is dit een belangrijke ontwikkeling.

Kenniscentrum Gedrag & Veiligheid

Het Kenniscentrum Gedrag & Veiligheid is een door de overheid erkende opleider. Elk uitgegeven diploma, certificaat of akte van bekwaamheid is rechtsgeldig in het beroepenveld en kan daarom een vereiste zijn voor een goede uitvoering van functie of beroep. De opleiding SMO zal een vast onderdeel gaan worden binnen de zorgbeveiliging van Globe.  

Vooruitlopen op een verplichting

Vooruitlopend op een verplichting hebben wij onze zorgbeveiligers opgeleid. De opleiding Sociaal Maatschappelijke Opvang (SMO) gaat binnen enkele jaren namelijk een verplichting worden binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), om zo beter voorbereid te zijn op de doelgroep. Primair zijn SMO-beveiligers er om een veilige omgeving voor patiënten en zorgmedewerkers te borgen. Daarnaast voeren zij ook ondersteunende niet-medische werkzaamheden uit, zoals huishoudelijke taken of 1-op-1 begeleiding van een patiënt. Hierdoor kan het zorgpersoneel zich concentreren op de kerntaken.

Meerwaarde voor elke zorginstelling

Bij Globe Security zijn we ervan overtuigd dat een SMO-beveiliger meerwaarde biedt voor elke zorginstelling. Onze SMO-beveiligers zijn door het volgen van deze specialistische opleiding getraind en ervaren in het werken binnen woongroepen en sociaal maatschappelijke opvanglocaties, zoals in de crisisopvang, daklozenopvang of ouderenzorg. Een SMO-beveiliger heeft oog voor de kwetsbare mensen binnen een instelling, biedt een luisterend oor als het nodig is, beschikt over aanvullende kennis over hoe om te gaan met de doelgroep en heeft daarnaast aandacht voor de veiligheid er omheen. Werken als SMO-beveiliger vraagt om een relationele aanpak die aansluit op herstel ondersteunende zorg. Wat maakt de SMO-beveiligers van Globe Security uniek:

  • Naast het beveiligingsdiploma heeft de beveiliging een specialistische training gevolgd;
  • Hierdoor kunnen zij, naast hun deskundigheid als beveiliger, zorgdragen voor een veilige werk- en leefomgeving;
  • Contactueel en communicatief beter optreden op een manier die is afgestemd op de cliënten;
  • Anticiperen op ziektebeelden en afwijkend gedrag;
  • De-escalerend optreden en agressie reguleren.

Wilt u graag meer weten over onze dienstverlening? Bekijk dan hieronder onze flyer over beveiliging in de SMO of neem vrijblijvend contact op met Mirjam Roozegaarde: 0314 – 35 12 20 of mirjam@globegroup.nl.  

Bekijk flyer SMO

  
Gerard Wijnia krijgt de certificaten uitgereikt door Tonny Jacobs van Kenniscentrum Gedrag & Veiligheid

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20