Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Beveiliging in de zorg

Beveiliging in de zorg, een sterk opkomende dienst in onze branche. Ook bij ons in de Achterhoek is er veel reuring bij de zorg verlenende instanties. De ene instantie is de andere niet en heeft een andere manier van benadering nodig. Maatwerk per zorgverlener is van essentieel belang, weet waar de behoefte ligt en wat er speelt. De zorg ontzorgen zodat de dienstverleners goed en veilig hun werk kunnen blijven uitvoeren.

Voorbeelden uit de praktijk

Een van onze opdrachtgevers biedt huisvesting aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Mensen die zelfstandig wonen en overdag ondersteuning krijgen van zorgverleners. In de nacht zijn er geen zorgverleners aanwezig en zijn de bewoners aangewezen op een iPad voor hun zorgvraag. Verder hebben de bewoners vrij spel om te doen en laten wat ze willen. En waarom ook niet, ze wonen immers zelfstandig. De vrijheid in de nacht levert echter wel onrust op, een onveilig gevoel bij de bewoners onderling, overlast in de buurt door rondzwervende jongeren, en met name geluidsoverlast is een bottleneck.

Op deze locatie zijn wij 2 jaar geleden gestart met preventieve controleronden zowel extern als intern. Zichtbare aanwezigheid op de gangen en algemene verblijfruimtes. Onze aanwezigheid werkte preventief en de overlast werd minder, maar dit was zeker niet afdoende om het voorgenomen doel te bereiken. Vorig jaar hebben wij de beveiliging opgeschaald en zijn wij nu 7 nachten per week permanent aanwezig. Wij vormen een vraagbaak en luisterend oor voor de cliënten, iets wat als zeer prettig wordt ervaren voor alle partijen. De cliënten voelen zich veilig en zijn blij met onze aanwezigheid. Overlast wordt direct in de kiem gesmoord en kwaadwillende of ongenode gasten zoals drugsdealers worden buiten de deur gehouden. Suïcidale cliënten, onwel wordingen, snijwonden maar ook een vraag naar medicatie zijn zaken waar wij mee te maken krijgen, het is dan ook een dun draadje tussen de zorgbeveiliger en zorgverlener. Een professionele opstelling als zorgbeveiliger is van groot belang, wij mogen absoluut niet op de stoel van de zorgverlener gaan zitten.

Een andere opdrachtgever in de regio is een groot verzorgingstehuis met meerdere vestigingen. Een totaal andere doelgroep, bewoners die genieten van hun oude dag. In de avond en nacht zijn er 1 of 2 verpleegsters aanwezig, de behoefte ligt meer aan het bezorgen van een veilig gevoel voor de bewoners en medewerkers. Frequente preventieve surveillance waarbij wij oog hebben voor goede afsluiting van de locaties, verzoeken hangjeugd te vertrekken en de omgeving netjes achter te laten en zijn alert op (voorbereiding) inbraak en insluiping. De verpleegsters hebben een direct telefoonnummer van onze mobiel surveillanten en kunnen ons bij onraad bellen waarna wij direct ter plaatse gaan om assistentie te verlenen. Ook het bedienen van de brandmeldinstallatie hoort tot deze werkzaamheden.

Vanuit ons zusterbedrijf B.O.C. Opleidingscentrum leiden wij de medewerkers van de zorginstellingen op. Periodiek vinden er BHV-trainingen plaats, ook leiden wij de medewerkers op om zich weerbaar te maken tegen agressie.

Zorgbeveiliging

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20