Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

8 maart: Internationale Vrouwendag en onze powervrouwen aan het woord

  • 8 maart
  • Internationale Vrouwendag
  • Achterhoekse Powervrouwen Mirjam & Ilse Roozegaarde

8 maart: vandaag is het Internationale Vrouwendag. In huize Roozegaarde draait het niet slechts 1 dag in het jaar om de dames. Voor Bennie geldt dat het, met Joke en drie dochters, 365 dagen per jaar Vrouwendag is. 

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. Het is een dag die draait om strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit en vrouwen overal ter wereld. 

Er gebeurt helaas nog steeds veel in de wereld waaruit blijkt dat vrouwen het onderspit delven. 45% van de Nederlandse vrouwen te maken heeft gehad met fysiek of seksueel geweld. Een vrouw die hetzelfde werk doet als een man verdient gemiddeld 7 procent minder in het bedrijfsleven en 5 procent minder bij de overheid. En hoewel onze bevolking voor grofweg de helft uit vrouwen bestaat, is nog niet eens 10 procent van alle fundamentele onderzoeken gedaan met exclusief vrouwelijke subjecten. In ontwikkelingslanden, waar de positie van vrouwen veel slechter is, moeten elementaire rechten als die op zelfstandigheid en vrije huwelijkskeuze vaak nog vanaf de grond worden bevochten. 

Achterhoekse Powervrouwen

Gelukkig gaat er ook heel veel steeds beter en werpt de focus op vrouwen zijn vruchten af. We hebben onszelf in bijgaande afbeelding, uiteraard met een dikke vette knipoog, tussen al deze sterke en zeer bekende vrouwen geplaatst… het toont wel dat we als vrouwen steeds meer onze positie innemen. In 2016 kregen wij bijvoorbeeld een Award als Achterhoekse Powervrouwen. 

We staan nu al enkele jaren aan het roer van Globe Group en feit dat we die kans hebben gekregen, mede dankzij vader Bennie, is natuurlijk een voorrecht. Maar we werken hard en laten gezinnen en kinderen onze dromen niet in de weg staan, als het gaat om de ontwikkeling van ons bedrijf. Dus wij staan vandaag even stil bij de geweldige kansen die we hebben gekregen en supporten Internationale Vrouwendag zodat deze mogelijkheden straks voor alle vrouwen ter wereld zijn weggelegd. Fijne Internationale Vrouwendag!
 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20