Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

‘Milano reünie’ op Radio Ideaal - zondag 24 januari 2021

  • Radio Milano
  • Bennie Roozegaarde
  • Milano reünie
  • Radio Ideaal
  • Winactie 

Radio Milano was van 1977 tot 1981 de meest populaire piratenzender in de Achterhoek en ver daarbuiten. In deze periode zaten op zondagmiddag wekelijks vele tienduizenden luisteraars aan de radio gekluisterd om te genieten van fijne Nederlandstalige plaatjes. Op 25 januari 1981 kwam er na een tweede inval helaas een eind aan de piratenzender van Bennie Roozegaarde. Komend weekend vond deze gebeurtenis precies 40 jaar geleden plaats, en daarom blikt Radio Ideaal op zondag 24 januari tijdens de ‘Milano reünie’ terug op deze roerige tijd. De zender is natuurlijk nooit gevonden en Bennie heeft nooit bekend gemaakt waar de zender verstopt zat om het mysterie in stand te houden. Zou hij aanstaande zondag tijdens het radio-interview dan eindelijk een boekje opendoen en het mysterie onthullen? Er is maar één manier om erachter te komen, en dat is door te luisteren.

Radio Milano


Het einde van Radio Milano – 40 jaar na dato

Zoveel jaar later, maar Radio Milano is nog zeker niet vergeten. Ook de komende week staat de media weer even stil bij de piratenzender. Zo is Erik Hagelstein op bezoek geweest voor een interview voor De Gelderlander en is Radio Ideaal bij ons op locatie geweest om een radio-interview af te nemen voor de reünie van zondag. Tijdens dit interview heeft Bennie samen met Willem van de Brink herinneringen opgehaald. De ruimte in het opleidingslokaal van BOC Opleidingscentrum laat toe om voldoende afstand te kunnen houden tijdens het interview, en daarom is ervoor gekozen om het interview niet live af te nemen in de studio maar dit vooraf te doen. Aanstaande zondag is het interview te beluisteren op Radio Ideaal. Eind deze week verschijnt daarnaast een artikel over het einde van Radio Milano, 40 jaar na dato, in de Gelderlander. Zodra het artikel in De Gelderlander staat zullen we deze delen. Houd onze social media-kanalen daarom goed in de gaten.

Milano reunie
Een interview op afstand

Leesvoer, boerenjongens en pelpinda’s

In verband met de huidige lockdown kunnen we momenteel weinig ondernemen. Veel verder dan een wandelingetje in het bos komen we op dit niet en met dit sombere weer is thuisblijven op zondag zeker geen straf. Stem je radio af op 99.5 FM en luister op zondag 24 januari 2021 van 08:00 tot 20:00 uur naar Radio Ideaal. Met het boek ‘Geheime Zenders in de Achterhoek’, een ouderwets glas boerenjongens en een zak pelpinda’s gaan wij op zondag 24 januari voor een moment terug in de tijd naar een willekeurige zondagmiddag in 1977. Of 1980. Of ergens in die periode.

Om zondag net als ons in stijl te genieten van de ‘Milano reünie’ geven wij drie Radio Milano pakketten weg. De pakketten bestaan uit: het boek Geheime Zenders in de Achterhoek (gesigneerd door Bennie!), boerenjongens met slagroom en een zak pelpinda’s. Het enige wat je dan zelf nog hoeft te doen is heerlijk onderuitgezakt op de bank gaan zitten, de radio aanzetten en genieten van twaalf uur lang oud-Nederlandstalige hits en meer van Radio Milano.

Milano reunie

Doe mee aan onze winactie

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord onderstaande vragen en win!

1. Wie heeft de tune van Radio Milano ingezongen?
2. Op welke leeftijd is Bennie Roozegaarde gestart met de piratenzender?
3. Op welke frequentie was Radio Milano altijd te horen? 

Meedoen kan door deel te nemen aan de winactie op Facebook en bovenstaande vragen te beantwoorden. De winnaars krijgen van ons automatisch bericht. Op vrijdag 22 januari maken we de winnaar bekend, zodat je op zondag 24 januari helemaal klaar en ingelezen bent voordat de reünie van start gaat.

Terug luisteren

Heb je de uitzending gemist? Luister 12 uur lang de Milano reünie terug via onderstaande link.

Milano reünie terugluisteren

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20