slide-7

Het jaar 2021

  • Nieuwsbrief
  • Evenementen
  • Het jaar 2021
  • Veiligheidssector
  • Onzekerheid

We winden er geen doekjes om: de veiligheidssector staat onder druk. Een jaar zonder evenementen heeft er flink ingehakt in onze branche. Hoe gaat het evenementenjaar 2021 eruit zien? Helaas is dat allemaal nog onduidelijk. Laten we reëel zijn, als er wat mogelijk is, zal dat pas in het tweede half jaar van 2021 mogelijk zijn. Ook dan houden we nog rekening met diverse scenario’s die in de vergunningsaanvraag al meegenomen moeten worden.

Het is een aantal keren uitgesteld door de lockdown, maar medio februari zijn er enkele fieldlab evenementen georganiseerd om gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen die als bewijslast dienen om veilige en betrouwbare om evenementen te organiseren. Hierbij denkend aan een theatervoorstelling, een zakelijk congres en of een competitie wedstrijd. Met deze informatie moet er voldoende vertrouwen worden gewekt om de corona-routekaart aan te passen.  

Daarnaast is er zicht op een garantiefonds voor evenementen, zodat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van bijvoorbeeld festivals, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is. Daarbij wordt nu gedacht 1 juli 2021. De precieze invulling werkt het kabinet nog uit.  

Kortom: het zal nog een jaar worden van flexibiliteit en het uitwerken van mogelijkheden. Globe Group is al meer dan 19 jaar constant in beweging om ons totaalpakket op het gebied van veiligheid te finetunen. Echter zullen we aankomende tijd te maken krijgen met voortduren aangepaste regels. We zetten alvast vier waardevolle tips op een rijtje:

Tip 1: Kijk goed naar de werkwijze van de gemeente


Kijk vooraf goed naar de werkwijze van de gemeente waar je de vergunning wil aanvragen. Op de website van de gemeente staat vaak welke eisen ze stellen met het betrekking tot het aanvragen van evenementenvergunningen. Tevens ook met de aanvulling m.b.t. de regels rondom COVID19.

Tip 2: Kijk naar de ontwikkelingen in de veiligheidsbranche


Er zijn altijd ontwikkelingen in de veiligheidsbranche; wellicht al overwogen om te kijken naar camerabewaking of de inzet van Mobiele Communicatie Units? Het is belangrijk om overzicht te hebben en daarmee risico’s te beheersen.

Tip 3: Sta open voor een veiligheidspartner


Sta als organisatie open voor een veiligheidspartner (een helpende hand die voor de lange termijn van samenwerking en ontzorging gaat) in plaats van korte termijn leverancier. Kies voor het delen van kennis en het betrekken van het beveiligingsbedrijf in het maken van keuzes die betrekking hebben op veiligheid, dat begint natuurlijk al bij de vergunningsaanvraag.

Tip 4: Laat je niet leiden door alleen een offerte


Laat je niet leiden door alleen een offerte. Maak altijd kennis met het beveiligingsbedrijf. Hebben jullie dezelfde visie, past de werkwijze van het beveiligingsbedrijf bij je evenement, communiceer je makkelijk met elkaar, voelt het vertrouwd? Kijk verder dan enkel op het vlak van 'aantallen en personen leveren'. Het gaat ook om de meerwaarde die geboden wordt op het gebied van de juiste inzet, kwaliteit et cetera. Elk beveiligingsbedrijf die veiligheid serieus aanpakt en wil meedenken met een organisatie staat open voor een persoonlijke kennismaking waarin informatie uitgewisseld kan worden.

Bonustip: Laat je veiligheidspartner ook achteraf, na het evenement, meedenken. Plan altijd een evaluatiemoment (telefonisch of middels een afspraak) in om ervaringen met elkaar te delen en adviezen te geven. 

 

Een terugblik naar de evenementen. De drukte en gezelligheid: wat missen we het toch! We kunnen niet wachten totdat we weer de wei in mogen en op de leukste festivals en evenementen aan het werk mogen gaan. 

Meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op