Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Beroepsverkeersregelaars - terugkomdag

Dankzij de jaarlijkse terugkomdag absoluut geen gevaar… met een ETS beroepsverkeersregelaar! 

Op 25, 26 en 27 februari vond de jaarlijkse terugkomdag voor beroepsverkeersregelaars plaats. Jaarlijks organiseren wij voor onze beroepsverkeersregelaars, op basis van de beloningsboom, onze terugkomdagen. Om half 9 stond de groep, ongeveer tien man sterk, klaar om te beginnen met de theorie. Nieuwe regels en/of richtlijnen zijn besproken. Ook de basisbeginselen zijn doorgenomen. Wat is er belangrijk voor een beroepsverkeersregelaar? Het tijdig geven van aanwijzingen, bijvoorbeeld. Of het bepalen van de positie: ook zeer cruciaal voor de veiligheid en een goede doorstroming. Het inspelen op de verschillende weggebruikers is ook van belang! Met wie heb je te maken; een oude oma die geniet van het zonnetje en rustig cruisend op een scootmobiel wil oversteken, iemand van dertien jaar met een veel te zware schooltas op een gammele fiets of een opgefokte automobilist die aldoor toetert omdat hij haast heeft? Wat voor weer is het? Val je wel op als het stormt of hagelt? Daar moet over nagedacht worden. Anticiperen, duidelijke aanwijzingen geven, je houding / uitstraling, het gebruik van hulpmiddelen (zoals een fluit) en het omgaan met agressie zijn allemaal beoordelingscriteria voor een beroepsverkeersregelaar.

Dat maakt het werk ontzettend enerverend en dynamisch met veel interactie, dus zo’n terugkomdag is de ideale gelegenheid om die dynamiek met elkaar te bespreken. Wat checken we nog meer? Of je de juiste kleding aan hebt bijvoorbeeld. Soms wordt gedacht dat het geen probleem is om in spijkerbroek naar de terugkomdag te komen, maar dat is natuurlijk niet de outfit die wordt aangetrokken als er gewerkt wordt. Heb je je aanstellingspas altijd bij je? Een zaklamp? Het delen van ervaringen is tijdens zo’n dag ook een belangrijk onderdeel. Situaties bespreken met betrekking tot bijzondere omstandigheden. We leren van elkaar. Hier, in de Achterhoek, hebben we minder heftige kruispunten als bijvoorbeeld in Amsterdam. Soms is er dan ook wat aarzeling om op een grote kruising te gaan staan. Dat is een kwestie van gewenning en voldoende oefenen. Dus gaan we ook praktijkgericht bezig en de straat op. Bepaalde acties en zaken worden in praktijk gebracht, zodat iedereen fris en vol goede moed het nieuwe jaar in kan.

Collega Raymond Zaalmink heeft deze dag met een dubbel gevoel beleefd. Dit was zijn laatste activiteit als planner met de groep betrokken te zijn. Gelukkig hoeft Raymond de beroepsverkeersregelaars niet te missen, immers zien ze hem op enkele projecten nog terug als coördinator. Mocht je hem in de tussentijd ergens zien dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat er enthousiast naar elkaar gezwaaid wordt he jongens! We willen namelijk niet dat de scootmobiel van oma in een bloemenperkje belandt omdat ze denkt dat de beroepsverkeersregelaar haar gebiedt over te steken.


Terugkomdag beroepsverkeersregelaars

 

Verkeersregelaars

 

Terugkomdag beroepsverkeersregelaars

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20