Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Zoek de zes verschillen

  • Blog
  • Beveiligingsbewustzijn
  • Met andere ogen de situatie bekijken
  • Mystery Guest

Activeer je innerlijke inspecteur


Waarschijnlijk dacht je: “Ha, eens even kijken of ik dit kan vinden”. En: “Ah, daar zie ik er al eentje, en daar nog een”. Alle 
zes gevonden. Makkie. Hartstikke mooi. Dit betekent dat je, als je even scherp moet zijn, bijzondere omstandigheden direct ontdekt. Je kijkt naar een ogenschijnlijk normale situatie en toch ontdek je een foutje omdat er iets van je gevraagd wordt. Er klopt iets niet en jij gaat dat ontdekken. En dat is nu precies waar ik het met je over wil hebben. Het ‘beveiligingsbewustzijn’. Namelijk dat scherpe gevoel dat je even ‘aanzet’ om te scannen. Meestal heb je thuis dat gevoel wel, voordat je je huis verlaat of voordat je gaat slapen, denk je even: zijn de ramen dicht, zijn de lampen uit en is de boel op slot? Maar denk je ook: staan er geen containers klaar om beklommen te worden zodat dat kleine raampje boven makkelijk te openen is of zie ik iets verdachts in mijn omgeving? Als het ware je innerlijke inspecteur even aanzetten, net zoals je net deed bij het zoeken van de verschillen. Even met andere ogen de situatie bekijken

Gek genoeg hebben mensen dat ‘scan-gevoel’ minder als ze aan het werk zijn of naar huis gaan als het werk klaar is. Je kunt je vast voorstellen dat een van de grootste beveiligingsfouten het menselijke aspect is. Je kunt nog net zo’n goed alarmsysteem hebben, sloten die onmogelijk open te krijgen zijn of een toegangscode hebben die je niet kunt kraken: het is vaak doordat mensen nét even niet opgelet hebben of hun instinct genegeerd hebben waardoor het misgaat. En ook in het werkproces zelf: van het niet op slot zetten van je monitor bij het verlaten van je werkplek of de kastdeur met dossiers open laten staan zodat iedereen die daar niets te zoeken heeft, even kan rondneuzen. Ook dáár zit een beveiligingsdreiging. 

Een succesvolle beveiliging begint met een algemeen beveiligingsbewustzijn, met het belang inzien van dit soort checks en maatregelen. Als je snapt wat de bedreigingen zijn voor je organisatie, dan zul je daar automatisch naar handelen en fouten proberen te voorkomen. Dat bewustzijn is iets dat je kunt trainen, daar kun je op oefenen en begint met inzicht. Bij jezelf en ook bij je collega’s. Het is een groepsgebeuren: je bent immers zo sterk als je zwakste schakel.   

En natuurlijk gaat dit niet over jou. Dit gaat niet over jouw bedrijf, toch? Jullie hebben de boel goed voor elkaar. Toch? Weet je het zeker? Of is dit toch even het onderzoeken waard? 

We helpen je graag met het beveiligingsbewust maken van je organisatie. Dit kan op verschillende manieren. Wij werken bijvoorbeeld met een mystery guest. Deze mystery guest is getraind op het onopvallend scannen van mogelijke valkuilen. Het bestuderen van werkprocessen en objectief kijken naar jouw situatie. Hier komen vaak hele waardevolle tips en praktische reminders uit. Ook is het een mogelijk een interactieve workshop te volgen en samen met je collega’s op scherp te worden gezet. Uiteraard delen we ook tips via onze nieuwskanalen.  

Wil je ook eens praten over het beveilingsbewustzijn van jouw organisatie? Op zoek naar de innerlijke inspecteur en detectives maken van al je collega’s? 

Bel of mail me gerust op 0314 – 35 12 20.  

Mirjam Roozegaarde

P.s. Bekijk hieronder alle antwoorden van het zoekplaatje. Als het op beveiliging aankomt zijn veel gemaakte fouten bijvoorbeeld het op een kier zetten van een toegangsdeur. Collega's die roken kunnen op deze manier gemakkelijk weer naar binnen, zonder dat de toegangsdeur in het slot valt. Dit vormt een groot gevaar, omdat buitenstaanders zo gemakkelijk het pand binnen kunnen treden.  

Wat onze surveillanten ook regelmatig tegenkomen zijn (kantel)ramen die open staan. Bovenstaande punten zijn slechts kleine dingen die toch grote schade kunnen aanrichten. Let hier daarom goed op. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20