Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Wij trainen veilig door – BOC Opleidingscentrum

 • BOC Opleidingscentrum
 • Veiligheidscursussen- en opleidingen
 • Veilig blijven trainen

Bij BOC Opleidingscentrum trainen we op dit moment veilig door. Op het programma staan de komende tijd weer de cursussen VCA met examen op 26 november en BHV herhaling op 3 december. Sinds het coronavirus hebben wij maatregelen getroffen zodat u bij ons veilig kunt trainen. Naast het advies vanuit de overheid volgen wij het brancheprotocol “veilig trainen voor veiligheidstrainingen” toe. Indien nodig spelen we daar direct op in.

De tafels in ons trainingslokaal staan verder uit elkaar, er zitten minder cursisten in een groep en zijn er voldoende desinfectiemiddelen, mondkapjes en handschoenen aanwezig. Waar cursisten normaal gesproken bij een BHV (herhalings)cursus op elkaar oefenen met verbinden, doen zij dit nu op een levensechte oefenarm. Door de opkomst van het virus kwamen wij op het idee om deze te maken en in te zetten tijdens de cursussen bij BOC Opleidingscentrum. We hebben dit product zelf ontwikkeld in samenwerking met Tiggelovend-Kok, Interprimeur interieurbouw en meubelmakerij & atelier Kevin van den Bergh. Bennie Roozegaarde is de grondlegger van dit idee en heeft de hand gehad bij het maken van de armen. Daarnaast heeft hij bovengenoemde bedrijven samengebracht om de handen ineen te slaan en samen dit product te ontwikkelen. 

Het proces  


Er gaat een heel proces aan vooraf voordat het eindproduct klaar is voor gebruik. In de onderstaande video is te zien hoe de mal vol wordt gegoten met siliconen. Na urenlang uitharden wordt de arm vervolgens uit de mal gehaald en is de realistische arm zichtbaar. Deze moet vervolgens nog worden afgewerkt en op de standaard worden geplaatst. 

 

DE LEVENSECHTE OEFENARM

De oefenarm die wij hebben ontwikkeld heeft een realistische uitstraling en is ideaal om te gebruiken bij BHV en/of EHBO-cursussen. Als u niet wilt dat de cursisten door de huidige situatie op elkaar moeten oefenen met verbinden (en dus niet voldoende afstand kunnen houden) is onze oefenarm een goed alternatief. De oefenarmen zijn gemaakt van siliconen en zijn van hoge kwaliteit. We hebben de armen meerdere malen zelf getest en verbeterd. Het eindproduct van de oefenarm heeft een lengte van 55 cm, waarbij de pols een omtrek heeft van 19 cm. De armen zijn vlekbestendig en makkelijk te reinigen. Dit maakt ze veilig en prettig in gebruik.

De standaard waarop de arm steunt is verzwaard, waardoor de arm tijdens het verbinden niet kan verschuiven. Daarnaast zit er een stelknop aan het statief, waarmee de arm in elke gewenste positie gedraaid kan worden. Het statief is gemaakt van metaal en het onderstel is van hout, welke is voorzien van blanke lak. Zo kan de arm gemakkelijk gereinigd worden. Het onderstel heeft een afmeting van 65 x 25 cm en is voorzien van doppen aan de onderkant tegen beschadiging van de ondergrond.

DE VOORDELEN

Het product kent vele voordelen. Hieronder hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet.

 • Het is een levensechte replica;
 • Door het gebruik van siliconen oogt en voelt de oefenarm erg realistisch, in tegenstelling tot de stugge PU-armen;
 • Beweeglijkheid van de vingers;
 • Voelt en beweegt als echte huid;
 • Het product is vorst werend en vocht- en hittebestendig;
 • Het product is makkelijk steriel te maken met alcohol (Ethanol), voor een veilig gebruik keer op keer;
 • Het product is in meerdere huidtinten beschikbaar;
 • Replica 3D plakwonden zijn in simpele en snelle stappen toe te voegen;
 • De armen zijn gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen producten als alcohol en aceton;
 • De kleur is UV bestendig. 

WONDENSETS 

Bij de oefenarmen kunnen ook bijpassende wondensets worden geleverd. Deze bestaan uit verschillende wonden, waardoor er verschillende scenario’s kunnen worden geoefend. De wondensets zijn zeer eenvoudig op de arm aan te brengen. Wij adviseren u om deze te voorzien van blanke, matte nagellak, waardoor de wonden meerdere malen mee gaan en niet na elke cursus vervangen hoeven te worden. Aan deze wonden kan tevens nepbloed worden toegevoegd, om het aanzicht van de wond nog realistischer te maken.

Meer informatie

Kortom: onze oefenarmen zijn met zorg samengesteld, van hoogwaardige kwaliteit en uiterst geschikt voor trainingsdoeleinden. Wilt u meer informatie over onze oefenarmen of een offerte ontvangen? Neem dan contact op met Mirjam Roozegaarde, via mirjam@globegroup.nl of 0314 - 35 12 25.  

Neem contact op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20