Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Wij geven om (onze) verkeersregelaars.. u ook?

Afgelopen week schreef Leon Vincken, de directeur van vakbond VBe NL, een blog aan de minister. Deze blog is geschreven naar aanleiding van een aflevering van WNL Op Zondag, een ochtendshow waarin zondagochtend aan minister Cora van Nieuwenhuizen (minister van Infrastructuur en Waterstaat) de vraag “Moeten verkeersregelaars niet meer beschermd worden door onze wetgever?” werd gesteld. Helaas hebben we de afgelopen tijd regelmatig in de krant gelezen over geweld tegen verkeersregelaars. In Valkenswaard is bijvoorbeeld enkele weken geleden een agressieve automobilist met opzet over de voet van een verkeersregelaar gereden. Ook in Nijmegen is vorig weekend een jonge verkeersregelaar door een automobilist bewusteloos geslagen, omdat zij de toegang tot een parcours weigerde. Wij vinden deze vraag aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat dan ook terecht en hadden gehoopt dat zij een goed antwoord wist te geven op deze vraag. Helaas gaf de minister alleen een breed ontwijkend politiekcorrect antwoord en schoof dit geweld onder hufterig verkeersgedrag in het algemeen. Na de confrontatie met dit ontwijkende antwoord werd er gelachen en verder gegaan naar het volgende item in de ochtendshow.

Onze reactie op deze uitspraak

Net als Leon Vincken wisten wij niet wat wij hoorden en hebben wij onze bedenkingen bij deze uitspraak. Waarom wordt deze belangrijke vraag ontweken? Dit is zoals Leon aangeeft eigenlijk precies hetzelfde als het negeren van de aanwijzingen van een verkeersregelaar door verkeershufters. Wanneer dringt het tot politiek Nederland door dat zij voor bescherming van onze verkeersregelaars dienen te zorgen? Ook werknemers buiten overheidsdiensten doen ertoe. Daarnaast doen verkeersregelaars werk van de politie. Zij worden opgeleid en getraind, en krijgen toestemming van de overheid voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. De overheid hoort hen dus ook te beschermen. 

Wij vinden het verschrikkelijk dat er veel geweld en agressie gebruikt wordt tegen deze mensen, die alleen hun beroep uitoefenen. Juist zij zorgen ervoor dat de wegwerkzaamheden door kunnen gaan en dat wij, de weggebruikers, onze weg veilig kunnen vervolgen. Gelukkig hebben onze eigen verkeersregelaars tot op heden deze vervelende situaties zelf nog niet meegemaakt. En dit willen wij natuurlijk graag zo houden. Misschien reageert niet elke automobilist even vriendelijk als gevraagd wordt om een stukje om te rijden, maar fysiek geweld is bij onze verkeersregelaars gelukkig nog nooit gebruikt. Onze verkeersregelaars zijn allemaal opgeleid en daarnaast ook VCA gecertificeerd. Zij weten dus hoe zij als regelaar in de praktijk moeten handelen en hoe er een veilige werksituatie gecreëerd kan worden. Ook organiseren wij jaarlijks een terugkomdag voor onze verkeersregelaars. De nieuwe regels en richtlijnen, maar ook de basisbeginselen worden tijdens deze dag doorgenomen. Naast anticiperen op verschillende situaties, communicatie, het geven van duidelijke aanwijzingen en een positieve houding, is omgaan met agressie ook een terugkerend onderwerp. Onze verkeersregelaars weten dus hoe zij moeten handelen, mocht deze situatie zich toch een keer voordoen, maar eigenlijk moet dit niet nodig zijn. Verkeersregelaars zijn hulpverleners en die moeten helaas in deze eeuw beschermd worden tegen onze vergaande individuele eisen en dus hufterig gedrag. 

Waardering

Gelukkig krijgen onze verkeersregelaars daarentegen ook vaak te maken met mensen die wel waardering hebben voor hun werk. Regelmatig worden onze regelaars verwarmd met een kopje koffie, wat lekkers te eten of een positieve blijk van waardering voor het werk in weer en wind. Dit laat maar weer zien dat het ook zo kan. Dat is ook juist één van de dingen die het werk als verkeersregelaar zo leuk maakt. Het werk is erg afwisselend. Je staat als verkeersregelaar vaak op verschillende plekken en je ontmoet zo veel verschillende mensen. Ook veel aardige mensen gelukkig dus. Wij hopen dat onze verkeersregelaars met plezier kunnen blijven werken en dat de ministers in politiek Den Haag snel hun verantwoordelijkheid nemen om deze agressieve weggebruikers harder aan te pakken.  Wij geven namelijk om (onze) verkeersregelaars.. u ook? 

Wilt u meer weten over onze verkeersregelaars? Neem dan contact met ons op. 
Bent u benieuwd naar de blog van Leon Vincken aan minister van Nieuwenhuizen? Lees 'm hier .

Neem direct contact met ons op 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20