Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Waarom camerabewaking op evenementen in 2021 extra belangrijk is

  • Mobiele Camera en Communicatie Unit
  • Festivals en evenementen
  • Camerabewaking

Juni 2021. De MCCU (Mobiele Communicatie & Camera Unit) van TEC Veiligheid is vanaf oktober gebruikt als administratieruimte voor de teststraat COVID19 Achterhoek. Wel vanaf een vaste parkeerplaats, hierdoor hebben boomklevertjes inmiddels hun plekje in het exterieur van de camerawagen gevonden en voeden er hun kersverse nestje met jongen. De drie jonge vogeltjes zitten er veilig en beschut onder de vleugels van moedervogel, wachtend op het moment dat ze kunnen uitvliegen. Dat hebben we gemeen, want ook wij wachten op het moment dat we onze vleugels kunnen spreiden en met onze MCCU weer uit mogen vliegen naar de leukste festivals en evenementen.

Boomklevers MCCU

Want wat hebben we ze het afgelopen jaar gemist, de evenementen. De sfeer, de gezelligheid en de samenwerking met de organisatie en ons eigen team is iets waar we het hele jaar al naar uitkijken. Het evenementenseizoen begint voor ons normaal gesproken al in het voorjaar. We trappen in februari af met carnaval en daarna volgen de kermissen, braderieën en festivals. Het proces van evenementenorganisatie begint al maanden van tevoren: we praten mee in veiligheidsoverleggen en geven advies in veiligheidsplannen. Een paar dagen voor het evenement gaan we bezig met de opbouw van onze MCCU en het installeren en testen van de camera's. Evenementen zijn een belangrijk onderdeel van ons leven geworden, en zo'n jaar zonder valt ons toch best wel zwaar. Onze handen jeuken, en we zijn er klaar voor om van elk festival of evenement in 2021 een veilig feestje te maken. Hiervoor hebben we alles in huis: van (evenementen)beveiligers, camerawagens en portofoons tot verkeersregelaars

Subsidieregeling


Volgens het openingsplan van de Rijksoverheid is het na 30 juni weer toegestaan om evenementen te organiseren. Door een subsidieregeling biedt de overheid naar eigen zeggen meer perspectief voor de evenementensector. Moet het evenement door oplopende coronacijfers op het laatste moment toch worden gecanceled, dan worden de gemaakte kosten door de subsidieregeling vergoed. Deze regeling geldt voor evenementen die gepland staan tussen 1 juli en 31 december 2021.

Toch is de onzekerheid groot bij evenementenorganisaties. Enerzijds staan zij te springen om de evenementen weer nieuw leven in te blazen, anderzijds zijn er nog veel vragen en doen verschillende problemen zich voor. Zo maakte de Zwarte Cross bijvoorbeeld onlangs bekend dat hun leveranciers en partners als gevolg van corona te weinig personeel en materialen hebben om het evenement goed op poten te kunnen zetten. Het evenement was al eerder verplaatst naar eind september, maar op dit moment is het vooralsnog onduidelijk of het evenement dit jaar überhaupt doorgang kan vinden. Er wordt rekening gehouden met alle mogelijke scenario's. 

Naast de Zwarte Cross hebben al meer evenementen de festiviteiten verplaatst naar augustus of september, zodat er meer tijd is voor een goede voorbereiding en er hopelijk weer wat meer mogelijk is. Hoe de evenementen dit jaar precies vormgegeven gaan worden en wat de exacte eisen zijn weten we nog niet. Dit hangt af van de eisen die de overheid stelt. Wel weten we dat juist in deze tijd, waarbij evenementen te maken hebben met een groot personeelstekort en bezoekers staan te springen om weer 'een festivalletje te pakken', camerabewaking extra hard nodig is. Juist wanneer er minder personeel op het (festival)terrein aanwezig is, is het belangrijk dat er goed overzicht wordt gehouden en er op tijd kan worden gehandeld. 

TEC Veiligheid beschikt over drie Mobiele Communicatie en Camera Units (MCCU's) voor de verhuur. Dankzij onze camerabewaking hebben we prima zicht op eventuele ordeverstoringen, publieksstromen en overcrowding. Doordat onze camera's een bereik hebben van honderden meters, krijgt u als organisatie één oogopslag een glashelder totaaloverzicht van de mensenmassa, en kunt u het personeel waar nodig aansturen. Dit maak onze MCCU's wat ons betreft onmisbaar voor de festivals en evenementen van dit jaar. 

Meer informatie


Bent u van plan om dit jaar een evenement te organiseren en wilt u graag gebruik maken van onze camerawagens? Neem dan vrijblijvend contact op met Bennie Roozegaarde, onze specialist in camera's en communicatie. Kijk voor meer informatie ook op www.tec-veiligheid.nl. Laten we kennismaken, we vliegen met onze MCCU's graag uit naar uw evenement. 

T: 0314 - 35 12 20 E: bennie@globegroup.nl

 

Bekijk ook:

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20