header-voor-bij-team-2-1

Vrolijk worden van de VCA!

Gelukkig ben ik van nature niet heel chagrijnig aangelegd. Maar er zijn in dit leven een aantal dingen waar ik pas écht vrolijk van word, zoals mijn gezin en werk.

Want hoe leuk is het: een gezin hebben! Lekker samen Netflixen op de bank, met z’n allen naar het strand of op zondagochtend uitgebreid ontbijten met verse jus en croissants. Gezellig, knus, liefdevol en fijn! Het zijn de prachtige Instagram foto’s waar je er niet genoeg van kunt posten. Ok, ok - de ‘minder charmante’ kanten van zo’n op het eerste oog perfect gerund huishouden daargelaten. (Zoals de zak chips die tijdens het Netflixen in de gleuven van de bank belandt, de berg vuile was na een dagje strand of de enorme ravage op tafel na een paar knisperende croissants.) Ik zal daar verder niet over uitweiden, want het zal velen maar wát bekend in de oren klinken.

Mobiele Communicatie Unit

En hoe gaaf is het: bij een beveiligingsbedrijf werken! Op de leukste festivals zorgen dat alles veilig verloopt, vanuit de geavanceerde Mobiele Communicatie Unit alles onder controle kunnen hebben of ’s nachts tijdens mobiele surveillance, met lichte adrenaline, over een industrieterrein rijden omdat je onraad ruikt. Spannend, energiek, gedreven en alert! Het zijn de mooie blogs waar je er niet genoeg van kunt schrijven! Maarrr, net zoals bij het hebben van een gezin zitten er ook een aantal ‘minder spectaculaire’ kanten aan dit werk. Het behalen van de VCA certificering bijvoorbeeld. Niet super spannend of dynamisch maar ik wil er in deze blog WEL graag wat meer over vertellen, want niet iedereen zal weten wat dit precies inhoudt.

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een programma dat bedrijven helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen. De nadruk op veilig werken vanuit wetgeving is voor ons een belangrijke reden geweest om een certificeringstraject te starten. Het is namelijk zo dat steeds meer bedrijven te maken krijgen met de wijzigende wetgeving en daarmee gepaarde vraag naar bedrijfscertificaten. De Arbowet eist bijvoorbeeld aandacht voor veilig werken en het VCA certificaat is het middel om aan te tonen dat je hier als bedrijf actief mee bezig bent.

VCA certificaat

Een VCA certificaat haal je echter niet zomaar. We hebben een actieplan gemaakt om ons VGM-beheerssysteem te verbeteren en de hierin opgenomen actiepunten uitgevoerd. Een erkende certificatie-instelling heeft een audit uitgevoerd op ons VGM-beheerssysteem en vastgesteld dat we aan alle eisen voldoen. Als onderdeel van de bedrijfscertificering VCA zijn ook afzonderlijke medewerkers verplicht een diploma te halen en daarnaast hebben we verplicht een handboek moeten opstellen. Het idee achter dit handboek is dat we laten zien hoe we veiligheid binnen Globe Group hebben geregeld, inclusief werkwijze binnen ons bedrijf met betrekking tot veiligheid.

Met dit VCA certificaat hebben we de basis gelegd om elke dag opnieuw veilig en gezond aan de slag te gaan. Het straalt professionaliteit uit en we laten zien dat we veiligheid serieus nemen.

Film Globe Group

Dus nu ik vol trots kan zeggen dat we het VCA certificaat binnen hebben kan ik me weer gaan bezighouden met de dingen waar ik pas echt heel vrolijk van word... zoals een terrasje pakken met mijn gezin en een gave video maken over onze Globe Group werkzaamheden op de prachtige festivals deze zomer, dat lees je goed, die gaat er komen ;-)

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20