Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Verkeersregelaars in actie: een om-en-ommetje

Het is altijd weer enerverend: de terugkomdag voor onze beroepsverkeersregelaars. Iedereen die verkeersregelaar bij Europe Traffic Support wordt, krijgt van ons standaard al een gratis driedaagse opleiding en is daarna beroepsverkeersregelaar en VCA-gecertificeerd. Maar ieder jaar zetten we de puntjes weer even op de i en proberen we van elkaar te leren.  

Praktijkregels verkeersregelaars

We starten de dag met theorie. Met zulke leuke groepen is dat allebehalve saai. Zijn er nieuwe regels of richtlijnen? Dan bespreken we die. Maar ook de basisbeginselen, ook al zijn ze bekend, nemen we nog even door. Heb je je aanstellingspas altijd bij je? De juiste kleding? Een zaklamp? Hoe ga je om met collega’s en weggebruikers? En wat doe je met welke weersomstandigheden? Nog belangrijker vind ik het uitwisselen van ervaringen, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met agressie. Die ervaringen moeten we delen. Heel leerzaam. Niet alleen voor de verkeersregelaars, maar ook voor mij. Zo leren we van elkaar hoe je onverwachte situaties kunt oplossen.

Straat afzetten

Na een heerlijke lunch van onze eigen Joke (bekend van koken met Joke uit ons jubileummagazine), is het tijd voor de praktijkmiddag. We gaan naar Doetinchem om daar een straat af te zetten. Als ik mijn collega’s dan vertel dat we een om-en-ommetje gaan doen, weten ze direct wat ik bedoel. OK, als u geen verkeersregelaar bent: een om-en ommetje doen we als er werkzaamheden op één weggedeelte zijn. Op beide kanten van de weg staat dan een verkeersregelaar. Ze communiceren met elkaar door middel van een portofoon. Het verkeer van beide weghelften gaat om en om langs de werkzaamheden. Alle verkeersregelaars komen aan de beurt en ze helpen elkaar om het zo goed mogelijk te doen.

Samenwerken

Wat ik zelf mooi vind aan dit werk is dat we door het persoonlijke contact met de verkeersregelaars elkaar ook kunnen helpen. Sommige verkeersregelaars die bij ons beginnen, hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij investeren in ze door ze een opleiding te geven waarmee ze direct aan de slag kunnen. Dat waarderen ze en schept een band, vind ik. Als een verkeersregelaar zijn of haar verhaal kwijt wil, dan is daar bij ons alle ruimte voor. Desnoods op locatie. Ook onderling hebben ze een leuke band met elkaar en dat merk je tijdens een dag als deze. We gaan na de praktijkoefening dan ook nog even terug naar ons kantoor in Zelhem om na te praten en te evalueren.

Alle deelnemers zijn weer klaar voor weer een jaar lang het verkeer regelen. Dat certificaat is dik verdiend!

Certificaat voor beroepsverkeersregelaars 

Certificaat verkeersregelaars 
Ook verkeersregelaar worden? Europe Traffic Support biedt een gratis opleiding tot beroepsverkeersleider aan. 

Europe Traffic Support werkt uitsluitend met gecertificeerde beroepsverkeersregelaars en evenementenverkeersregelaars. Ze zijn allemaal intern opgeleid voor hun functie en in het bezit van een nationaal erkende aanstellingspas.

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20