Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

VCA certificaat: "jeujj, we hebben hem weer!"

  • VCA certificaat
  • Veilig werken
  • Veiligheid, Gezondheid, Milieu (VGM) Checklist Aannemers

Zeg, als jij nou eens een blog schrijft over het VCA certificaat dat we net weer gehaald hebben? Maar dan wel een leuk verhaal, en niet weer zo in de trant van: ‘ jeujj, we hebben hem weer’. 

Goed. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want hoe schrijf je een leuk verhaal over het behalen van een certificaat? In mijn rol als VGM coördinator, ben ik op de werkvloer, maar ook bij de audit zeer betrokken bij de VCA certificering. De mensen uit onze branche die met een VCA werken die weten heus wel dat het écht belangrijk is om een VCA certificaat te hebben, of beter gezegd; op een VCA-verantwoorde manier te werken. Misschien weet je al dat VCA staat voor Veiligheid Gezondheid Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een officiële bevestiging van dat wat wij als bedrijf belangrijk vinden ook daadwerkelijk gebeurt: er wordt op een veilige manier en gezonde manier gewerkt, zowel vóór als dóór onze medewerkers.

En als ik begin met een opsomminkje van wat het allemaal inhoudt, dan zal de helft waarschijnlijk nu gaan wegklikken naar de foto van Jack onze kantoorhond.  Misschien denkt het merendeel van jullie wel: ‘tja, dat is toch gewoon een verplicht iets dat je moet halen?’

Ik vraag de heer R. Gouw, de leadauditor van het Nederlandse Certificatie Instituut, die bij Europe Traffic Support in maart de audit heeft uitgevoerd wat zijn bevindingen waren van ons bedrijf. “Tijdens de audit heb ik vastgesteld dat het bedrijf veiligheid, gezondheids- en milieu aspecten hoog in het vaandel heeft staan. Op de bezochte projectlocaties werd ruimschoots voldaan aan een veilige en gezonde werkomgeving en gaven de medewerkers blijk van een goed veiligheidsbewustzijn“. Top, dat is mooi. 

Ben je er nog? Fijn! Dan wil ik nog namelijk ook nog even kwijt dat een VCA zoveel meer inhoudt dat dat papiertje dat je steeds weer vervangt in de lijst aan de muur voor de nieuwere versie. We laten daarmee zien dat we een betrouwbare en deskundige opdrachtnemer zijn voor onze opdrachtgevers. Het heeft ook veel voordelen voor de organisaties die samenwerken met een VCA gecertificeerd bedrijf. We sturen niet zomaar mensen op pad, onze mensen zijn goed voorgelicht en geïnstrueerd. Dat is fijn voor jou als werknemer en voor jou als opdrachtgever. Doordat we op deze manier werken, zijn de risico’s in kaart gebracht en wordt daarmee de kans op een ongeval voorkomen. En mocht het toch zo zijn dat er sprake is van een ongeval op de werkvloer dan kan de opdrachtgever aantonen dat er door de VCA registratie aan de zorgplicht is voldaan, dat er toezicht is gehouden en instructies zijn gegeven aan de medewerkers. Het is dus voor ons niet alleen een kwestie van móeten, maar vooral van wíllen. 

En niet alleen dat, het VCA certificaat is een officieel document dat je niet zomaar even klakkeloos aanvraagt en daarna voor altijd mag voeren. Ieder jaar wordt opnieuw beoordeelt of je aan de strenge eisen van de VCA voldoet en dat papiertje nog steeds mag behouden. Alleen dan mag je het logo gebruiken op bijvoorbeeld je website en briefpapier. Op de website www.vca.nl staan dan ook alleen die bedrijven die aan de voorwaarden voldoen.

Dus ja, het is eigenlijk ook wel het schrijven van een blog waard. Vind je niet? En weet je wat het allermooiste is? Wij hebben hem weer, jeujj!

Benieuwd naar al onze certificeringen? Klik dan op de button hieronder.

Bekijk alle certificeringen

Jack

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20