Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Van Doetinchem tot Landgraaf: steeds meer evenementenorganisaties kiezen voor de MCCU’s van TEC

  • Mobiele Communicatie en Camera Units
  • TEC Veiligheid
  • Veiligheid op evenementen

Mobiele Communicatie en Camera Units (MCCU’s) leveren een belangrijke bijdrage aan veiligheid bij evenementen, groot of klein. Ook steeds meer evenementenorganisaties zien het belang in van camerabewaking met behulp van MCCU’s van TEC Veiligheid. Niet voor niets dus dat de MCCU’s van TEC door heel Nederland worden ingezet: van Doetinchem tot Landgraaf. 

Fervente festivalgangers weten namelijk hoe belangrijk een veilig gevoel op een terrein is. Niets is zo onprettig als naar feestjes gaan waar je constant op je hoede moet zijn. Het publiek oogt baldadig en opgefokt en de beveiliging is in geen velden of wegen te bekennen. Je wil op festivals zijn waar je het gevoel hebt dat je in goede handen bent, en dat je niets gaat overkomen. Het is voor een organisatie dan ook van groot belang dat juist dat gevoel gecreëerd wordt, want anders blijven de festivalgangers weg. De Mobiele Communicatie en Camera Units van TEC Veiligheid worden ingezet op verschillende soorten evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportwedstrijden, kermissen, braderieën en festivals. De MCCU’s zijn ervoor gemaakt om grote mensenmassa’s aan te sturen, in contact te blijven met verschillende disciplines zoals de politie, EHBO of beveiliging en door middel van camerabewaking een totaaloverzicht van het evenemententerrein te creëren.  

TEC Veiligheid heeft inmiddels een wagenpark van vijf verschillende MCCU’s opgebouwd. De wagens worden naar behoefte van de evenementenorganisaties ingezet. Zo is de kleinste MCCU, een kleine witte bestelbus, bijvoorbeeld heel compact en goed in te zetten bij wat kleinere evenementen. Er is een ruimte met twee werkplekken voor bijvoorbeeld een cameraobservant en een centralist. Hebben we het over de blauwe wagen met aanhanger, dan hebben we het over een wagen met een wat grotere overlegruimte. Deze wagen biedt plek aan onder andere de evenementenorganisatie, politie en beveiliging. Uitgifte van portofoons en veiligheidsbriefings kunnen vanuit de bijpassende aanhanger gedaan worden. Dit maakt de MCCU geschikt voor middelgrote evenementen. 

Voor grotere evenementen wordt vaak de grote witte wagen of onze nieuwe aanwinst, de rode camerawagen ingezet. De grote witte MCCU is zo’n 22 meter lang en uitgeklapt zo’n 4,5 meter breed. Deze wagen werd vroeger gebruikt voor borstonderzoek, en heeft tegenwoordig een functie voor het waarborgen van de veiligheid op evenementen.  De wagen bestaat uit een balie met kastruimte, een keuken, toilet en een overlegruimte met grote schermen waarop de camerabeelden uitgekeken kunnen worden. TEC zet de wagen neer, levert een technicus om de boel op te starten en de organisatie kan vervolgens gebruik maken van alle faciliteiten die de wagen te bieden heeft. Indien gewenst kan TEC uiteraard kunnen ook cameraobservanten of centralisten leveren die deze taken op zich nemen gedurende het evenement. In overleg met de evenementenorganisaties wordt er naar de veiligheidsbehoefte gekeken. Wordt er een sportwedstrijd of marathon georganiseerd waarbij camerabewaking niet essentieel is, maar onderlinge communicatie de prioriteit heeft? Ook dan bieden de MCCU’s uitkomst. Dit maakt dat de MCCU’s van TEC ingezet kunnen worden op elk evenement, ongeacht het aantal bezoekers.  

Omdat de MCCU’s van TEC geen logo’s bevatten, kunnen de camerawagens door ieder willekeurig beveiligingsbedrijf worden ingehuurd zonder belangenconflict. Zo kunnen we samen met meerdere partijen werken aan veiligheid. De komende tijd zijn onze Mobiele Communicatie en Camera Units te vinden bij Direct op festival Achterland, Reurpop en in Landgraaf ter ondersteuning van de mobiliteit. Allemaal met één doel: het waarborgen van veiligheid. 

Benieuwd wat de MCCU’s van TEC voor jouw festival of evenement kunnen betekenen? Kijk op www.tec-veiligheid.nl of neem contact op voor meer informatie. 

Neem contact op 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20