Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Uitgelicht: Mobiele Communicatie en Camera Unit 1

  • MCCU 1
  • TEC Veiligheid
  • Totaaloverzicht
  • Camera
  • Communicatie

Het waren roerige tijden voor de evenementenbranche. Nu de evenementen langzaam maar zeker weer zijn opgestart lopen veel evenementenorganisaties tegen problemen aan. De grootste uitdaging? Het vinden van materialen en mensen. Het laatste jaar is maar liefst de helft van de mensen (gedwongen of zelfstandig) uit de branche gestapt. Dit zorgt voor een groot personeelstekort. Waar evenementenorganisaties vroeger nog eenvoudig via een flexpool mensen (vaak studenten) kon vinden om op een evenement te werken, lukt dit nu vaak niet meer. Flexwerkers bezoeken na meer dan een jaar thuis te hebben gezeten nu liever een feestje dan dat zij er werken..

We kunnen de vraag naar mensen dan misschien nooit bijhouden, wel kunnen we denken in oplossingen. In dit geval is deze oplossing de inzet van camera's. En deze oplossing is dichtbij. Met MCCU 1 van TEC Veiligheid kunt u de inzet van personeel beperken. Door cameratoezicht in te zetten, wordt het festivalterrein geen moment uit het oog verloren. De geavanceerde techniek achter deze wagen zorgt ervoor dat er direct geschakeld kan worden wanneer dit noodzakelijk is. Onmisbaar in de tijd waarin op het evenemententerrein zelf minder personeel aanwezig is. 

 MCCU 1: biedt een totaaloverzicht van uw evenement

MCCU 1 biedt een totaaloverzicht van uw evenement


Mogelijke weersveranderingen, de toestroom van bezoekers, onverwachts grote drukte: van u als evenementenorganisatie wordt verwacht dat u overal op voorbereid bent. Crowd management, het in beeld brengen van de algehele sfeer en publieksstromen, en crowd control, sturing geven aan het ordelijke verloop, zijn een belangrijk onderdeel van het vergunningstraject. En juist dat maakt dat cameratoezicht onmisbaar is bij het organiseren van een evenement. Met de MCCU’s van TEC Veiligheid brengt u uw evenement haarscherp in beeld. MCCU staat voor Mobiele Communicatie en Camera Unit: een wagen die een totaaloverzicht geeft van uw evenement. 
Het is dé centrale plek van waaruit grote mensenmassa’s kunnen worden aangestuurd en waarin overleg tussen politie, gemeente, brandweer en andere disciplines kan plaatsvinden. U kunt het zien als het zenuwcentrum van uw evenement.

Mobiele Communicatie en Camera Unit 1 van TEC Veiligheid 

Elke MCCU van TEC Veiligheid is uitgerust met een eigen communicatiesysteem, de modernste videoapparatuur en camera's. Dit zorgt niet alleen voor een totaaloverzicht van alle bezoekers, maar geeft ook inzicht in de belangrijkste verkeersaders rondom het evenemententerrein. Haarscherpe beelden en de mogelijkheid om in te zoomen tot op de poriën, een infrarood functie. De camera's van onze MCCU's zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn ze 360 graden draaibaar waardoor u zicht krijgt op elke hoek van het evenement. Veel heeft u daar zelf niet voor nodig. Een internetverbinding en stroomvoorziening op locatie zijn gewenst, de rest regelen wij voor u. 

MCCU 1 wordt standaard geleverd met portofoons (analoog of digitaal) die voorzien zijn van een eigen netwerk. Dit kan worden uitgebreid met het zogenaamde entropia netwerk. Daarnaast is er bij MCCU 1 ook altijd een technicus van TEC Veiligheid aanwezig, die voor directe ondersteuning zorgt bij u op locatie. 

Verschillende ruimtes 


MCCU 1 is onze grootste en meest uitgebreide MCCU. Deze Mobiele Communicatie en Camera Unit kan worden ingezet bij grote evenementen, waarbij meer van beveiliging gevraagd wordt en er behoefte is om tussendoor met verschillende disciplines te overleggen. In deze Mobiele Communicatie en Camera Unit zijn zowel de inzet van camera’s als communicatiemiddelen erg belangrijk voor een goed totaaloverzicht van het evenement. 

Qua indeling verschilt deze Mobiele Communicatie en Camera Unit erg van MCCU 2 en MCCU 3. Niet alleen de indeling van de wagen is anders, ook beschikt deze MCCU over meerdere aparte ruimtes (4 maar liefst) waarin overleg kan plaatsvinden. 

Plattegrond MCCU 1Plattegrond MCCU 1

Wanneer u deze MCCU betreedt komt u binnen in het voorportaal. Op de plattegrond wordt dit aangegeven met ruimte 01. In het voorportaal is voldoende kastruimte aanwezig voor uitgifte van kleding en/of portofoons of de opslag van materieel. Wanneer u door loopt komt u bij ruimte 02, het zenuwcentrum van deze MCCU uit. Dit is een afgesloten ruimte die over maar liefst 7 werkplekken beschikt voor camera-observanten, centralisten of andere disciplines. Elke werkplek heeft een eigen computer met drie schermen. De computers zijn van alle gemakken voorzien en standaard uitgerust met o.a. het Microsoft Office pakket.

Naast ruimte 02 vindt men ruimte 03. Ruimte 03 is opnieuw een afgesloten ruimte en beschikt over één werkplek. Beelden uit ruimte 02 kunnen eenvoudig gedeeld worden met deze ruimte. De laatste ruimte in deze MCCU is ruimte 04. Ruimte 04 is een afgesloten ruimte met keukenblok. Beelden uit ruimte 02 kunnen ook in deze ruimte gedeeld worden. Ruimte 04 is een overlegruimte die geschikt is tot wel 6 personen.

Entropia netwerk

Vindt uw evenement plaats in een afgelegen gebied met slecht bereik? Geen probleem! Door een samenwerking tussen TEC Veiligheid en een externe partij kan vanaf heden in elke MCCU een zogenaamd entropia netwerk ingebouwd worden. Dit is een TETRA netwerk met meer dan 240 zendmasten in zowel Nederland als België, om een optimale dekking en bereik te garanderen. De zendmasten zijn verbonden met een straalverbinding die ervoor zorgt dat ongeacht op welke locatie uw evenement zich bevindt, u altijd direct spraak & data toepassingen kunt gebruiken. De mogelijkheden van het entropia netwerk zijn eindeloos. Zo kunt u bijvoorbeeld communiceren via privé- en groepsgesprekken, is zichtbare gespreksactiviteit op meerdere kanalen tegelijk mogelijk en kunnen gebruikers toegewezen worden aan bepaalde groepen. Met het entropia netwerk bent u verzekerd van een stabiel netwerk waarmee de gehele organisatie op een efficiënte manier met elkaar kan communiceren.

Specificaties MCCU 1 op een rij:

  • MCCU 1 is met haar 22 x 8 meter de grootste MCCU binnen ons aanbod;
    Deze MCCU is standaard uitgerust met 10 camera’s, waarvan 2 camera’s op de MCCU. Mogelijkheid bestaat om dit uit te breiden naar 25 camera’s. Ook beschikt deze MCCU over een repeater en 16 mobilofoon kanalen, met buitenantenne;
  • Tijdens de operationele draaiuren is er standaard een technicus van TEC Veiligheid aanwezig als back-up;
  • Ruimte 1 is geschikt voor uitgifte van portofoons, opslag van materieel of te gebruiken als overlegruimte;
  • Ruimte 2 is een afgesloten ruimte en biedt werkplekken voor cameraobservanten, centralisten of andere disciplines. De ruimte beschikt over 7 werkplekken;
  • Ruimte 3 is wederom een afgesloten ruimte met één werkplek. Beelden uit ruimte 2 kunnen gedeeld worden met deze ruimte;
  • Ruimte 4 is een afgesloten ruimte die geschikt is voor overleg tot 6 personen. In deze ruimte is een keukenblok aanwezig. Ook hier kunnen de beelden uit ruimte 2 gedeeld worden met deze ruimte;
  • Elke werkplek beschikt over drie schermen en een computer. Twee schermen kunnen worden gebruikt om camerabeelden op uit te kijken. Het andere scherm kan worden gebruikt voor uw eigen rapportages, plattegronden van het evenement of om de weersverwachting in de gaten te houden.
  • MCCU 1 is voorzien repeaters met portofoons, waardoor u kunt communiceren middels meerdere kanalen.
  • Optioneel kan deze MCCU technisch uitgebreid worden met extra portofoons (zowel analoog als digitaal), camera’s, een entropia netwerk, centralist(en) en/of cameraobservant(en);
  • Deze MCCU heeft net als onze andere MCCU’s een neutrale uitstraling zonder zichtbare logo’s op de wagen. Hierdoor kan elk beveiligingsbedrijf deze MCCU inhuren zonder belangenconflict;
  • In deze unit is zowel verwarming als airco aanwezig.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MCCU 1? Neem dan contact op met Bennie Roozegaarde en mail naar bennie@globegroup.nl.

Bekijk ook:

Uitgelicht: Mobiele Communicatie en Camera Unit 3
Uitgelicht: Mobiele Communicatie en Camera Unit 2

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20