Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Tot hier en niet verder!

  • Cursus agressiebeheersing
  • BOC Opleidingscentrum
  • Maatwerk
  • Veiligheid op de werkvloer

“Ik doe mijn werk met liefde hoor, maar soms vergeten mensen dat ik óók een mens ben. Ík ben niet het bedrijf of de situatie waar ze boos op zijn, maar ze reageren het wel op mij af!” Een veelgehoorde reactie van deelnemers aan onze agressietraining. Het is niet fijn om te moeten constateren maar helaas wel waar: geweld en agressie nemen steeds meer toe in onze maatschappij. We verharden en moeten het maar normaal vinden om uitgescholden te worden tijdens ons werk, of nog erger: fysiek aangevallen te worden.

Als werkgever moet je niet onderschatten wat deze incidenten met je werknemers doen. Ook al lijkt het op het eerste ogenblik met een sisser afgelopen te zijn, vaak werkt het in de gedachten van de werknemer nog wel een tijdje door. Men gaat het voorval steeds opnieuw beleven met als gevolg: angsten ontwikkelen, ziekmelding of ontslag nemen. Zelfs ‘alleen maar’ verbaal geweld kan een enorme uitwerking hebben op je medewerker.

De werknemer is koning 


Als organisatie ben je klantgericht en dienstverlenend ingesteld en hoop je ook dat al je medewerkers dit uitdragen. De klant is koning, heerser en keizer: u vraagt, wij draaien! Maar tot welke hoogte? Wanneer is de grens bereikt en wanneer sta jij als werkgever op om je werknemers te beschermen? Het is goed om daar over na te denken en dergelijke incidenten voor te zijn, juist vóórdat er een incident is geweest. Met een gedegen training geef je je werknemers niet alleen handvatten om met grensoverschrijdend gedrag om te kunnen gaan, je geeft in feite ook aan: ik vind jou belangrijk. Ik wil graag dat het goed met jou gaat als mijn werknemer, en jouw belang staat bij mij voorop. Goed werkgeverschap is meer dan een fijne werkplek en een leuk salaris.

Dat komt bij ons niet voor!


Een veelvoorkomend argument van werkgevers is dat het allemaal wel meevalt. Eigenlijk gebeurt er nooit iets. Ja, misschien een keer een boos telefoontje maar toch echt geen geschreeuw aan de balie, laat staan dat iemand daadwerkelijk een portie klappen ontvangt. Niet bij ons. Een van de onderdelen van onze agressietraining is agressie herkennen. Want soms kan een aanval al in vileine zinnetjes zitten, en in rasse schreden van een constructief gesprek uitmonden in verwijten en persoonlijk worden - op de man gespeeld. Een agressietraining begint bij het herkennen van allerlei soorten agressie en samen vaststellen wat er wel of niet wordt getolereerd. Wat vinden we nog ‘kunnen’ en waar ligt de grens? Samen bepaal je: tot hier en niet verder! Je hebt als professionele organisatie een beleid en een protocol nodig. Dit is altijd maatwerk.

Better safe than sorry


Wil je meer weten over wat een agressietraining - of liever gezegd: anti-agressietraining - voor jouw organisatie kan betekenen? Bel of mail me even voor vrijblijvend meer informatie: tel. 0314 - 35 12 20 of e-mail mirjam@globegroup.nl

Bekijk onze flyer agressiebeheersing

BOC heeft de afgelopen jaren vele organisaties zoals woningbouwverenigingen, huisartspraktijken en zorginstellingen bijgestaan in het traject van “geen beleid en we pakken elk incident situationeel op” naar een beleid met kaders waarbij zowel klanten en medewerkers precies weten wat de norm is, hoe zich te gedragen en welke consequenties eraan hangen.

Resultaat:

  • Laag ziekteverzuim
  • Weerbaarheid en zelfvertrouwen vergroot bij medewerkers
  • Veilige en prettige werkomgeving dat weer resulteert in werkgeluk

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20